نوشته شده توسط : پزشک و درمان

اگر نشنیده اید این مقاله را تا انتها دنبال کنید، بینی و سینوس ها هم مثل هر عضو دیگری ممکن است درگیر غده های سرطانی شوند، غده های (تومور) خوش خیم و غده های (تومور) بد خیم. غده های خوش خیم از سرعت رشد بسیار کمتری برخوردارند، اغلب راحت تر کنترل و درمان می شوند اما غدد بد خیم خیلی سریع رشد می کنند و داخل بافت و استخوان نفوذ می کنند. تومورهای بدخیم متاستاز ایجاد می کنند. در سرطان بینی معنی که سلول های سرطانی وارد خون و سیستم لنف شده و در کل بدن پخش می شود و نقاط دیگر بدن را درگیر می کند. به همین علت لازم است از نشانه های خطر این بیماری هرچه زودتر مطلع شوید تا توان مقابله با آن را داشته باشید، در این مقاله به نکات مهمی اشاره خواهد شد؛ همراه ما باشید.

نشانه سرطان بینی چیست؟

متاسفانه در سرطان بینی علائم بسیار به بیماری های خفیف تر نزدیک می باشد، به طور مثال تورم و آبریزش از بینی و چشم، انسداد و ورم در ناحیه گردن و... است. حال باید بدانید نشانه سرطان بینی چیست؟ این علائم در بسیاری موارد توسط پزشکان نیز به سرماخوردگی و آلرژی تشبیه می شود.مسئله ای که باید حتما به آن دقت داشت، ادامه دار شدن این علائم بیش از 2 الی 3 هفته است که در این صورت لازم است فوراً جهت پی گیری به پزشک مراجعه شود تا روند درمانی هرچه سریعتر انجام شود. علایم سرطان بینی بسیار مشابه علائم سینوزیت، سرماخوردگی و آلرژی است.
به جز علائم یاد شده، علائم اختصاصی تری وجود دارد که در ادامه به ذکر آن ها خواهیم پرداخت:
1- دو بینی یا کاهش دید
2- تورم به ویژه در گونه
3- زخم یا خون ریزی درکام و دهان
4- درد در ناحیه دهان و صورت
5- خون ریزی بینی
6- لق شدن دندان ها

انواع سرطان (تومور) بینی

  • کارسینوم سلول سنگفرشی: رشد سریع،احتمال متاستاز
  • بازال سل کارسینوما: به مدت طولانی کوچک و سپس به صورت موضعی رشد می یابد.
  • کراتوزهای ناشی از افتاب،کیستهای سبابه وخالها
  • رینوفیما: ناشی از رشد بیش از حد غدد سبابه

 تشخیص سرطان (تومور) بینی

با بررسی بیمار و علائم، ممکن است توده در بینی صورت یا داخل حفره دهانی وجود داشته باشد. در این بخش تشخیص سرطان(تومود) بینی را بررسی می کنیم. توده ی داخل بینی امکان دارد با پولیپ های طبیعی بینی اشتباه گرفته شود . وجود تومور سینوس فکی و نفوذ آن به بافت های نرم گونه باعث تورم شدید در صورت می شود. همچنین تومور دهانی با نفوذ به استخوان ها می تواند باعث لق شدن دندان و یا زخم کام شود، اگر تومور به کاسه ی چشم فشار آورد باعث بیرون زدگی چشم خواهد شد، وجود تومور در دال کاسه ی چشم نشان از پیشرفتگی آن و درمان  دشوار دارد.
اغلب پزشک پس از بررسی موارد ذکر شده، برای مشخص کردن حدود ضایعه سی تی اسکن بعنوان روش تشخیص اولیه و همچنین آندوسکوپی بینی و نمونه برداری را بعنوان تشخیص نهایی و قبل از جراحی توصیه مینماید.

درمان سرطان (تومور) با جراحی

درمان سرطان (تومور) با جراحی به سه دسته ی جراحی های پلاستیک، جراحی های باز و جراحی های اندوسکوپیک تقسیم میگردد، جراحی این تومور ها اغلب سه مرحله دارد:

- مرحله ی اول  درمان سرطان (تومور) با جراحی مشخص کردن دسته ساختمان های استخوانی و بافت نرم که باید خارج شود، است.
- مرجله ی دوم درمان سرطان (تومور) با جراحی طراحی روشیست که آشکار سازی کافی ایجاد کند و در عین حال کمترین آسیب به زیبایی بیمار وارد سود.
مرحله ی سوم درمان سرطان (تومور) با جراحی طراحی ترمیم و بازسازی برای بیمار با استفاده از پروتز ها و تکنیک های بافت نرم است.
در نهایت نسبت به ادامه دار شدن علائمی که ذکر شد محتاط باشید همچنین یکی از شایع ترین اتفاقات در تومور های بینی و سینوس، بروز علائم از یک بینی می باشد که باید به آن توجه بسیار داشت. علائم شامل:

  • خون ریزی از یک بینی
  • آبریزش از یک بینی
  • گرفتگی یک بینی

عزیزان به این نکته دقت داشته باشید با توجه به علائم بیماری و تشخیص به موقع، شانس بهبود شما افزایش شایانی خواهد داشت.

دکتر مجید نصیری |  متخصص گوش و حلق و بینی



:: برچسب‌ها: سرطان , بینی ,
:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

احتمالاً شما نیز در مورد اسپری بینی شنیده اید و مایلید بدانید اسپری بینی چیست و چه کاربردی دارد. در این مقاله دکتر مجید نصیری متخصص گوش حلق و بینی اطلاعات مناسبی در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد. اسپری بینی یکی از انواع داروهایی است که جهت درمان بیماران تجویز می گردد. اسپری بینی با خاصیت درمانی خاص و اهداف خاص موجب بهبودی بیمار و کاهش علائم بیماری در وی خواهد شد. استفاده رایج اسپری بینی در درمان آلرژی است که در ادامه به توضیحات بیشتری در این خصوص خواهیم پرداخت.

اسپری بینی چیست؟

در گام اول میخواهیم بدانیم اسپری بینی چیست؟ همان طور که از اسم آن پیدا است محتویات دارویی و درمانی به وسیله اسپری مخصوص به داخل بینی اسپری می شود. در واقع به دلیل جذب بهتر دارو از طریق بینی پزشکان اسپری بینی را تجویز می نمایند. اسپری بینی در مواقع بروز آلرژی و درمان احتقان ناشی از سرماخوردگی و آلرژی تجویز می گردد. اسپری های بینی انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آن ها و کاربردشان خواهیم پرداخت.

انواع اسپری بینی

اسپری بینی آنتی هیستامین (ضد حساسیت)

اسپری بینی آنتی هیستامین جهت کنترل واکنش های آلرژیک تجویز می گردد. هیستامین ماده ای است که در بدن ترشح نموده و موجب پدید آمدن واکنش های آلرزیک در بدن می شود. داروهای آنتی هیستامین با کنترل این ماده شیمیایی سعی بر کنترل التهاب ناشی از ترشح هیستامین در بدن می کنند. داروهای آنتی هیستامین با تاثیر کاهنده این التهابات و واکنش ها موجب بهبود شرایط بیمار می شوند. اسپری بینی آنتی هیستامین ضمن کنترل التهابات موجب جذب فوری دارو از طریق بینی و بهبود سریعتر بیمار می شود.

اسپری بینی کورتونی

اسپری بینی کورتونی با کاهش التهابات و تاثیرات خاص کورتون موجب کاهش علائم آزار دهنده بیماری سینوزیت و تب یونجه می شود. اسپری بینی کورتونی به جهت استنشاقی بودن موجب کاهش التهابات بینی، دستگاه تنفسی و سینوس ها می شود. با اثر گذاری اسپری بینی کورتونی واکنش هایی نظیر عطسه، آبریزش بینی و سردرد ناشی از سینوزیت کاهش می یابد.

اسپری بینی ضد احتقان (سرماخوردگی)

اسپری بینی ضد احتقان جهت استفاده در مواقعی است که دچار سرماخوردگی و بیماری های ویروسی شده اید و دستگاه تنفسی و بینی شما نسبت به بروز واکنش اقدام می نماید. گرفتگی بینی و تنگی نفس در مواقع سرماخوردگی از جمله مشکلاتی است که فرد را آزار می دهد. استفاده از اسپری بینی ضد احتقان موجب می شود علائم سرماخوردگی و التهابات سیستم تنفسی کاهش یافته و فرد با کاهش علائم بیماری مواجه گردد.

اسپری بینی سدیم کلراید (آب نمک)

این نوع اسپری بینی که به اسپری بینی سدیم کلراید معروف است. اسپری های بینی سدیم کلراید جهت شستشوی بینی و سینوس ها مورد استفاده قرار میگیرند. در مواقع بروز سینوزیت و سرماخوردگی از بهترین و موثر ترین درمان های کمکی میتوان به شست و شوی بینی با آب نمک یا استفاده از اسپری های بینی سدیم کلراید نام برد. این روش ها بسیار کارآمد و مناسب بوده و روند درمان را بسیار افزایش میدهد.

چگونه از اسپری بینی استفاده کنیم؟

روش صحیح استفاده از اسپری بینی بسیار ساده است. بر روی جعبه اسپری های بینی بنابر نیاز و نوع استفاده دستورالعملی نوشته شده است که نیاز است جهت استفاده از همان روش استفاده کنیم. عدم رعایت روش صحیح استفاده از اسپری بینی موجب بروز عوارض گوناگون شده و بهبودی حاصل نمی گردد. بنابر نوع اسپری در صورت لزوم آن را تکان دهید و سپس با پوشاندن یکی از سوراخ های بینی و بالا گرفتن سر (خم کردن سر به سمت عقب) اسپری را نزدیک سوراخ بینی نمایید و اسپری کنید. اندکی صبر نمایید کمی از بینی تنفس آرام نمایید (بطوریکه گویا درحال بو کردن گل هستید).



:: برچسب‌ها: اسپری , بینی ,
:: بازدید از این مطلب : 77
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

هدف از انجام آندوسکوپی بینی چیست؟

جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس راه حل تشخیص و درمان بسیاری از بیماری‏ های بینی است. برخی بیماری‏ های مربوط به ناحیه بینی به خصوص مشکلات مخاطی كه در ام آر آی و سی تی اسكن  به راحتی تشخیص داده نمی‏ شوند، به سادگی با روش آندوسكوپی بینی قابل شناسایی می ‏باشند. پزشکان برای مشاهده داخل بینی و سینوس ها از وسیله ای بنام اندوسکوپ استفاده میکنند. در صورتیکه این مشاهده فقط جنبه تشخیصی داشته باشد به آن اندوسکوپی تشخیصی و در صورتیکه عمل  جراحی با استفاده از اندوسکوپ انجام شود به آن اندوسکوپی درمانی میگویند.

آندوسکوپی بینی چیست؟

آندوسکوپی بینی یک روش ساده است که به پزشک اجازه می دهد تا ساختار داخلی از قسمتهای بینی و دهانه های سینوس های شما را بررسی کند. آندوسکوپی بینی به همراه سیتی اسکن می تواند به پزشک کمک کند تا تشخیص دقیق تر باشد سی تی اسکن نمای داخل سینوس ها و ساختارهای منحصر به فرد در سر شما را ارائه می دهد. هنگامی که شما  هم از آندوسکوپی و هم از سی تی اسکن استفاده می کنید این اطلاعات کامل برای تشخیص مشکلات می تواند کمک بسیاری به پزشک کند. آندوسكوپی تشخیصی بینی تحت بی حسی موضعی و بدون نیاز به بیهوشی عمومی و بصورت سرپایی در مطب یا درمانگاه قابل انجام است. در بسیاری از موارد در كودكان نیز می توان بصورت سرپایی آنرا انجام داد. انجام این روش بین 5 تا 10 دقیقه طول می كشد. یكی از ویژگی های آندوسكوپی در مقایسه با روشهای تصویر برداری رادیولوژی، عدم نیاز به پرتوهای مضر است. لذا بدون نگرانی و به كرات قابل استفاده است. اما در زمینه آندوسکوپی درمانی جراحی در اتاق عمل و زیر بیهوشی عمومی انجام می پذیرد.

آندوسکوپ چیست؟

اندوسکوپ یک وسیله بوده که از طریق نور انداختن و وجود لنزهای مخصوص، دیدی را برای جراح به وجود می آورد. با بزرگ نمایی و تنظیم کیفیت مناسب تصاویر به دست آمده از دوربین نصب شده در انتهای اندوسکوپ، تصویری از جایی که به طور معمول در اختیار نیست فراهم می شود. به عبارت دیگر با وسیله ای وارد حفره بینی شده و با بزرگ نمایی زیاد محیط برای پزشک قابل مشاهده است.
در بعضی از بیماری ها نیاز به مشاهده ی داخل بینی و انجام یکسری اقدامات است. برای مثال برای تشخیص بیماری خاصی می توان داخل بینی را معاینه کرد. همچنین برای مشاهده تیغه بینی، شاخک های بینی و دهانه ی ورودی بعضی از سینوس ها از این روش بهره گرفته می شود. با بررسی پشت بینی می توان تنگی، چسبندگی ، عفونت، پولیپ، ضایعه یا تومور در محل را تشخیص داد. گاهی هم می توان در صورت وجود ضایعه در بینی، نمونه برداری انجام داد.
آندوسكوپی بینی در تشخیص سینوزیت ، نشت مایع مغزی ، بررسی اختلال بویایی ، تورم مخاط و حساسیت ، دلایل خونریزی بینی ، تومورهای بینی ، وجود جسم خارجی ، تشخیص پولیپ، بزرگی لوزه سوم ، یافتن دلایل گرفتگی گوش ، شناسایی عوامل سردرد ، یافتن منشا بوی بد دهان و . . .  كاربرد دارد و با توجه به عدم نیاز به پرتوهای مضر، آندوسكوپی برای بیمار قابل تكرار است. از این رو راه حلی مفید در جهت درمان بیماری‏ های این حوزه می ‏باشد.

تفاوت روش آندوسکوپی بینی با سایر روش های جراحی

روش آندوسكوپی بی‏ نیاز از بی هوشی عمومی و تحت بی حسی موضعی و به صورت سرپایی در کلینیک یا قابل انجام می‏باشد.تفاوت این جراحی با سایر روش‏های جراحی در این است که طی جراحی آندوسكوپی بینی وسینوس ، با كمك آندوسكوپ فقط ناحیه‏ای از بینی و سینوس كه درگیر بیماری هستند مورد عمل جراحی قرار گرفته و فقط دهانه سینوس گشادتر می شود، بدین ترتیب از صدمه به بافت‏های سالم جلوگیری شده و به جاي ایجاد برش بر روی پوست، آندوسكوپ وارد بيني بیمار شده و پزشک متخصص قادر است به تمام سينوس ها ازجمله سینوس ‏های پيشاني، دور چشم،  زیر قاعده جمجمه و ناحیه فک دسترسي پیدا کند. و با توجه به ناحیه عفونت یا پولیپ و نوع بیماری جراح از مناسب‏ترین لنز و وسیله استفاده مي‏كند و به کلیه مجاري سینوسی دسترسي کرده و درمان آغاز می‏شود.

چه زمانی نیاز به آندوسکوپی بینی می باشد؟

  • گرفتگی بینی
  • انسداد بینی
  • عفونت بینی و سینوس
  • پولیپ بینی
  • تومورهای بینی
  • خونریزی بینی
  • کاهش بویایی
  • نشت مایع مغزی نخاعی

در حالت کلی با توجه به آندوسکوپی بینی می توان به مشکلات و بیمارهایی مانند سینوزیت، جسم خارجی، وجود پولیپ ، علل خون ریزی، نشت مایع مغزی و مواردی از این قبیل در قسمت بینی پی برد.

اقدامات لازم پیش از آندوسکوپی بینی

  • قبل از انجام آندوسکوپی بینی استفاده از هر دارویی ممنوع است و بهتر است در صورت مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید .
  • قبل از انجام آندوسکوپی بینی می توانید به طور معمول غذا و یا نوشیدنی بخورید .
  • ممکن است در بینی شما اسپری زده شود شود. اسپری زده شده کمک می کند تا تورم را کاهش دهد و اجازه می دهد تا آندوسکوپ بینی به راحتی از طریق حفره بینی و سینوس ها عبور کند.
  • در صورت توجه به نکات پزشک می توانید به راحتی آندوسکوپی بینی را بدون هیچ گونه مشکلی انجام دهید .

موارد استفاده ازآندوسکوپی بینی ( بجز سینوزیت)

- سرطان سینوس (درمان تومورهای بدخیم وخوش خیم سینوس). با آندوسکوپی تومور و حاشیه تومور به خوبی قابل روئیت می باشد و می توان بدونه صدمه به بافت های سالم مجاور مانند چشم و مغز، تومور را خارج کرد.
- جراحی تومورهای موجود در قاعده جمجمه. تومورهایی که در قاعده جمجمه به وجود می آیند به راحتی قابل دسترسی نیستند.
از آنجا که این تومورها بین جمجمه و بینی و قسمت تحتانی مغز قرار دارند، برای دسترسی به تومور نیاز به کنار زدن یا برداشتن مغز می باشد که این فرآیند عوارض بالایی دارد و حتی گاها خطر مرگ را به همراه دارد. اما با آندوسکوپی بینی می توان برخی از تومورها را از بینی و با ابزار ظریف بدون عارضه خارج کرد. این روش باعث می شود صدمات مغزی، دوره نقاحت و مدت زمان بستری در بیمارستان نیز بسیار کاهش یابد.

دکتر مجید نصیری |  متخصص گوش و حلق و بینی



:: برچسب‌ها: آندوسکوپی , بینی ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

سرطان، تقسیم و رشد غیر طبیعی سلول های بدن می باشد، تمام اندام های بدن من جمله گوش نیز از خطر این اتفاق مستثنی نیستند، و در این مقاله قصد داریم به انواع سرطان گوش بپردازیم. سرطان گوش مثل همه انواع سرطان ها امکان درمان در صورت خوش خیم بودن آن وجود دارد، اما در صورت تشخیص دیرتر وهمچنین عدم پیگیری درمان، امکان مرگ بیمار وجود دارد. سرطان گوش در لایه های مختلف گوش بوجود می آید و در برخی موارد سرطان پوستی است که در گوش بوجود آمده، به همین دلیل جمیعا به سرطان گوش یا پوستی که در قسمت بیرونی، درونی و.. گوش رخ می دهد سرطان گوش می گویند.

علائم سرطان گوش

سرطان گوش بسته به نوع، علائم متفاوتی دارد اما در مرحبه ی ابتدایی اغلب این علائم در بیمار بروز می کند:

  • تشکیل تومور یا زخم (زخم با درمان های اولیه بهبود نمی یابد)
  • پیچیدن درد در گوش
  • شنیدن صدا در گوش (زنگ زدن گوش)
  • خونریزی از گوش و ترشحات بسیار زیاد
  • کاهش و از بین رفتن کامل شنوایی
  • ورم گردن
  • در موارد نادر آسیب مغزی و فلج شدن

انواع سرطان گوش

سرطان گوش خارجی

سرطان گوش خارجی از انواع سرطان گوش است که اغلب بصورت زخم های پیش رونده نمایان می شود، سرطان گوش خارجی در ابتدا غالبا بصورت سرطان پوست شروع می شود و سپس گوش را درگیر ی کند. در مواردی سرطان گوش حتی باعث آسیب به مغز هم شده است، این نوع سرطان در گوش خارجی اتفاق می افتد که در مراحل اولیه میتوان با جراحی آن را درمان و متوقف کرد.

سرطان مجرای گوش

سرطان مجرای گوش از انواع سرطان است که در داخل مجرای گوش و اغلب در قسمت بیرونی آن دیده می شود. این نوع سرطان با وجود تومور در داخل مجرای گوش تشخیص داده میشود که در مراحل اولیه با جراحی قابل درمان است.

سرطان گوش میانی

سرطان گوش میانی با اوولین علائم درد و سپس خون ریزی بروز میکند، فرد دچار کم شنوایی و گاها نا شنوایی میشود. تومور در قسمت ابتدایی مجاری گوش نمایان می شود، سرطان مجرای گوش را می توان در مراحل آغازین با بافت برداری درمان کرد.

سرطان داخل گوش

سرطان داخل گوش از انواع سرطان هایی است که اغلب سرطان پوستی است که گوش را درگیر می نماید.

سرطان سلول پایه ای

سرطان سلول پایه ای از شایع ترین انواع سرطان پوست می باشند که قسمت داخل یا خارج پوست را تحت تاثیر قرار می دهد، این سرطان نیز درمراحل اولیه قابل درمان است.

سرطان سلول سنگ فرشی

سرطان سلول سنگ فرشی مثل سرطان سلول پایه ای از انواع سرطان پوست می باشد که البته کمی شدید تر اما قابل درمان است. این سرطان با پوسته پوسته و فلس مانند شدن و ایجاد قرمزی و زخم در ناحیه ی گوش خصوصا لبه های گوش بروز میکند و امکان دارد در بخش های دیگر بدن نیر گسترش یابد مثل اطراف دهان و لب ها.

ملانوم

ملانوم در حقیقت خطرناک ترین سرطان است چرا که به سلول ها و بافت های اطراف به شدت و سرعت آسیب میزند همچننی به دلیل دشواری تشخیص و نبود علائمی مثل تغییر رنگ در پوست و... این سرطان پیش از تشخیص اولیه با شدت گرفتن تشخیص داده می شود و درمان بسیار دشوار خواهد بود. در ملانوم، ملانوسیت ها که سلول های تشکیل دهنده ی لایه ای از پوست هستند دچار سرطان می شوند.

درمان سرطان گوش

در درمان سرطان گوش سه روش عمده وجود دارد به توضیح هر یک خواهیم پرداخت:
- درمان سرطان گوش با روش جراحی : در این روش از عمل جراحی برای برداشتن سلول و بافت سرطانی استفاده می کنند.
- درمان سرطان گوش با پرتودرمانی: در مواردی که سلول سرطانی گسترش یافته و با جراحی نمی توان آن را خارج نمود از پرتو درمانی استفاده میگردد. در این روش اشعه های رادیواکتیو با انرژی بالا برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود.
- درمان سرطان گوش با شیمی درمانی: شیمی درمانی روشی است که از دارو و مواد شیمیایی برای درمان استفاده می شود، این روش بدلیل این که آسیب های ثانویه ی زیادی دارد در مرحله ی آخر درمن استفاده میشود.
فراموش نکنید یکی از عمده دلایلی که سرطان کشنده می شود، اولا اقدام دیر و ثانیا تشخیص دیر هنگام است، پس در انتخاب متخصص مناسب و همچنین پیگیری علائمی که از نظر شما کوچک شمرده می شود اما می تواند خطرناک باشد، دقت عمل و سرعت کافی داشته باشید.

دکتر مجید نصیری |  متخصص گوش و حلق و بینی



:: برچسب‌ها: سرطان , گوش ,
:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

فشار گوش و درمان آن

فشار گوش یکی از مشکلات رایج در میان بیماران و مراجعین به پزشکان متخصص گوش حلق و بینی است که معمولاً با علائم خاصی بروز می کند. در پی افزایش فشار گوش بیماری منیر در فرد بیمار ایجاد می شود و با مشاهده علائم آن لازم است فوراً جهت تشخیص و درمان به پزشک مراجعه شود. افراد مبتلا به فشار گوش و منیر معمولاً پس از مشاهده علائمی بصورت حمله سرگیجه، وزوز گوش و... اورژانسی به پزشک مراجعه میکنند و پزشک با بررسی های اولیه همچون نوار قلب، نوار مغز و بررسی های اینچنینی وجود فشار گوش را تائید نموده و درمان را آغاز می نماید. فشار گوش اصطلاح عامیانه همان بیماری منیر است که با نشانه بارز آن یعنی سرگیجه می شناسیم . در ادامه به توضیح بیشتری در مورد آن می پردازیم.

فشار گوش چیست؟

فشار گوش نام دیگر بیماری منیر است که با اختلال در ساختمان داخلی گوش ایجاد می شود و علائم بارزی دارد. بیمار مبتلا به فشار گوش با حمله سرگیجه دورانی دچار ترس و استرس شده و نیاز فوری جهت مراجعه به مراکز درمانی دارد. در این شرایط گاهاً فرد علائمی همچون وزوز گوش، کاهش شنوایی حسی-عصبی و احساس تهوع را تجربه می کند. پزشک پس از مشاهده علائم و بررسی های لازم می تواند وجود فشار گوش را تشخیص داده و نسبت به پیگیری درمان بیمار اقدام نماید. بیماری فشار گوش معمولاً در سنین بین 30 الی 50 سال بروز می کند و اصلی ترین و شایع ترین علامت آن احساس سرگیجه و عدم تعادل شدید است. درمان بیماری منیر توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام می‌شود.در صورت بروز هریک از عاتئم به یهترین متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

چرا دچار فشار گوش میشویم؟

با مطالعه موارد بالا سوالی که ایجاد می شود این است که چرا دچار فشار گوش میشویم؟ آیا عامل خاصی وجود دارد که ریسک ابتلا به فشار گوش را افزایش دهد؟ در پاسخ باید گفت گوش ما از سه قسمت گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی تشکیل شده که در گوش داخلی مایعی جهت حفظ تعادل وجود دارد. این مایع با فرم قرارگیری خود علائمی به حسگرهای گوش انتقال می دهد که با مخابره آن به مغز، مغز توانایی حفظ تعادل و درک صحیح از محل و فرم قرارگیری انسان پیدا می کند. حال در برخی موارد مایع گوش که آندولنف نامیده میشود دچار فشار شده و به اصطلاح مایع داخلی گوش دچار فشار می شود. حاصل این تغییرات بروز بیماری فشار گوش یا منیر است. اما می توان گفت هیچ عامل دقیقی از دلایل بروز فشار گوش یا منیر نمی توان نام برد چرا که علت این بیماری همچنان ناشناخته می باشد.در صورت بروز سرگیجه و ایجاد عدم تعادل، لازم است به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه شود.

علائم فشار گوش چیست؟

  • ضعف شنوایی
  • کیپ شدن گوش
  • سرگیجه های دورانی
  • عـدم تعـادل و ســرگیجه
  • احــساس تهـــوع و اسـتفراغ
  • احساس پری در گوش

درمان فشار گوش چگونه است؟

فشار گوش معمولاً پس از تشخیص بوسیله معاینات فیزیکی و عکسبرداری و تشخیص بیماری وارد فاز درمان می شود. در این مرحله پزشک متخصص گوش حلق و بینی اقدام به تجویز دارو جهت کاهش التهابات و در نتیجه کاهش فشار گوش اقدام می نماید. دارو هایی که در این مرحله تجویز می شود معمولاً کورتون دار است . دومین روش درمانی، درمان کنترلی و طولانی مدت است که بدون دارو صورت می گیرد و معمولاً با تغییر روش در سبک زندگی فرد توصیه می شود. در این درمان تغذیه بیمار تغییر کرده و با کاهش مصرف سدیم (نمک) و افزایش مصرف مایعات و افزایش ادرار، به مرور فشار گوش کاهش می یابد. گاهاً در این مرحله پزشک از داروهای ادرار آور استفاده می نماید.

دکتر مجید نصیری | متخصص گوش و حلق و بینی در تهران



:: برچسب‌ها: فشار گوش , درمان , ,
:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()