نوشته شده توسط : پزشک و درمان

نکات مهم برای موفقیت در کنکور ( راز قبولی در رشته پزشکی)

20 توصیه ی کلیدی برای موفقیت در آزمون سراسری (کنکور) در این بخش توضیح داده شده است. اگر می خواهید در کنکور موفق شوید، درصد بالا بزنید و رتبه برتر شوید مطالعه این مقاله می تواند مفید باشد.

ضمن عرض تبریک به مناسبت سال تحصیلی جدید، برای موفقیت دانش آموزانی که قصد شرکت در آزمون سراسری 1391 دارند 20 توصیه ی کلیدی یاد آوری می شود. توصیه های پیش رو بر اساس مطالعه ی منابع معتبر علمی و همچنین تجربیات چند سال اخیر نگارنده است که از نزدیک در یکی از دبیرستانهای نمونه ی شهر شیراز بدست آورده و شاهد موفقیت دانش آموزان در کسب رتبه های تک رقمی، دو رقمی و سه رقمی بوده است. توصیه های کلیدی عبارتند از:

1- توکل بر خدا : توکل یعنی اینکه تلاش و کوششت را بکن و تدبیر امور را به خدا بسپار. قرآن کریم می فرماید: «مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»؛ هر که اتکایش به خدا باشد، خدا برای‏ او کافی است، «إنَّ اٌللهَ يُحِبُّ اٌلْمٌتَوَكِّلِينَ.» خداوند توکل کنندگان را دوست دارد. به هر حال با هر توانایی که دارید به خدا توکل کنید؛ به قول حافظ: تكيه بر تقوا و دانش در طريقت كافريست/ راهرو گر صد هنر دارد توكل بايدش. توکل بر خدا به شما آرامش می دهد، چیزی که بدان محتاج هستید.

2- داشتن هدف: داشتن هدف به شما انگیزه ی حرکت می دهد و مهمترین عامل برای کسب موفقیت می باشد. وقتی به هدفتان نگاه می کنید انگیزه ی شما برای تلاش و کوشش، مضاعف می شود و این بهترین دستاورد داشتن هدف است. شما امسال یک هدف بزرگ دارید، پس برای رسیدن به آن باید تمام همت خود را به کار بگیرید.

3- برنامه ریزی صحیح: برای رسیدن به هدف باید برنامه ریزی صحیح داشته باشید. (شامل برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت) بدون برنامه ریزی صحیح تلاش های شما نتیجه ی مطلوب نخواهد داشت. برنامه ریزی صحیح، مدیریت زمان را در اختیار شما قرار می دهد و شما را از سردرگمی رها می سازد، مسیر رسیدن به هدف را روشن می سازد و هر زمان شما را متوجه می سازد که تا رسیدن به هدف چه فاصله ای باید طی کنید. توجه داشته باشید که هر دانش آموز باید روش صحیح برنامه ریزی کوتاه مدت (هفتگی) را شخصا فراگیرد و برای خود برنامه بنویسد.

4- آشنایی با روش های صحیح مطالعه: یادگیری به دنبال یک فرایند علمی در فرد حاصل می شود. بنابراین برای یادگیریِ بهتر باید با اصول و فنون صحیح یادگیری آشنا شوید. البته ممکن است در گذشته شما با یک روش خاص درس ها را آموخته باشید اما در هر صورت آگاهی از روشهای صحیح مطالعه برای شما سودمند خواهد بود.

5- آمادگی جسمی: شرایط جسمی مطلوب در یادگیری شما تاثیر زیادی دارد؛ بنابراین برای اینکه جسم سالمی داشته باشید تا بتوانید خوب درس بخوانید باید: تغذیه مناسب داشته باشید، ورزش کنید و به میزان لازم بخوابید.

6- به آرامش روحی و روانی خود توجه داشته باشید و در صورت داشتن اضطرابِ بیش از حد معمول یا هر مشکل دیگری که موجب اختلال در یادگیریتان می شود از مشاورتان کمک بخواهید.

7- نگرش مثبت داشته باشید و در جهت آن تلاش و کوشش کنید. «اگر گویی که نتوانم، برو بنشین که نتوانی/ و گر گویی که بتوانم، قدم در نه که بتوانی» . داشتن نگرش منفی شما را از کوشش و تلاش باز می دارد. یادتان باشد که همیشه به خدا امید داشته باشید و برای رسیدن به موفقیت تلاش کنید. اصلا امیدوار بودن و تلاش کردن، خود بخشی از موفقیت است!

8- در یکی از آزمون های آزمایشی معتبر شرکت کنید تا نقاط ضعف و قوت خود را بیابید. سعی کنید بر اساس برنامه های میان مدت و بلند مدت برگزار کننده ی آزمون پیش بروید. این اقدام به شما در داشتن برنامه های بلند مدت و میان مدت کمک زیادی می کند و خیالتان را از این بابت راحت می کند. توجه داشته باشید که نتایج این آزمونها نباید شما را مغرور و یا مایوس کند. تجربه نشان داده که تغییر در روند نتایج آزمونهای آزمایشی بارها و بارها اتفاق افتاده است، این بستگی به شرایط شما دارد.

9- یک دانش آموز برای آمادگی در آزمون سراسری باید وقت ویژه ای برای مطالعه در نظر بگیرد و به قول معروف از خود مایه بگذارد. دانش آموزان موفق روزهای مدرسه 5 ساعت و روزهای تعطیل 10 ساعت مطالعه می کنند. البته این مقدار با توجه به میزان توانایی و نیاز شما می تواند متفاوت باشد. توجه داشته باشید که سلامت جسمی و روحی شما از هر چیز دیگری مهمتر است و نباید فدای ساعت مطالعه شود.

10- مهمترین منبع برای آزمون سراسری کتاب های درسی است؛ اما در کنار آن به تهیه کتاب های کمک درسی و تستی مناسب اقدام نمایید. ( دبیران، دانش آموزان سال قبل و دوستان همکلاسی می توانند در این رابطه به شما کمک کنند) همچنین دفترچه های سوال های کنکور 6 سال گذشته را تهیه کنید و در موقع مناسب از آنها استفاد کنید.

11- مرور مرتب و به موقع درس ها: درس ها را به طور مرتب مرور کنید این امر باعث تثبیت یادگیری و جلوگیری از فراموش شدن مطالب آموخته شده می شود. (به ویژه به «مرور آخر» در یک ماه باقیمانده به آزمون سراسری توجه داشته باشید)

12- از فنون تست زنی و هنر آزمون دادن آگاه شوید. آزمون دادن یک هنر است و داشتن معلومات درسی به تنهایی کافی نیست! مهمترین وظیفه ی شما پس از هر آزمون آزمایشی تحلیل علمی آن آزمون است. با استفاده از فرم های مخصوص می توانید به تحلیل آزمون بپردازید و از نقاط قوت و ضعف خود اطلاع یابید.

13- به طور همزمان درس های عمومی و اختصاصی را مطالعه نمایید. اشتباه بزرگی که بعضی داوطلبان مرتکب می شوند این است که دروس عمومی را برای ایام بعد از عید می گذارند! توجه داشته باشید که برخی از داوطلبان به برکت درصد های خوب ِ دروس عمومی به رشته ها و دانشگاههای خوب راه یافته اند.

14- سعی کنید تراز درس های خود را میزان کنید. در نظر داشته باشید که بالا رفتن تراز شما در یک یا دو درس که توانایی خاصی دارید به نفع شماست اما عکس آن به ضرر شماست. در صورت نیاز، برای بالا بردن تراز درس هایی که در آن ضعیف هستید از کلاس های خاص استفاده کنید.

15- پاسخگویی به سوالات آزمون سراسری دارای وقت معینی است، حتما از جدول زمانبندی سوالات کنکور در رشته ی خودتان آگاهی داشته باشید.

16- به توزیع مباحث دروس در آزمون های سراسری سال های قبل توجه داشته باشید اما تنها ملاک شما برای مطالعه نباشد!

17- کارنامه ی داوطلبان سال قبل: به درصد داوطلبان سال قبل و رتبه های کسب شده و رشته ـ شهرهای قبول شده توسط داوطلبان سال قبل توجه داشته باشید و تعدادی ازکارنامه های آنها را نگاه کنید.

18- از تجربیات دیگران استفاده کنید اما تقلید نکنید. هر کس شرایط و توانایی های خاص خودش را دارد و تقلید صرف از روش دیگران کار درستی نیست.

19- از ضوابط و شرایط برگزاری آزمون سراسری آگاهی داشته باشید ؛ نوع پذیرش دانشجو در دانشگاههای کشور، رتبه، سهمیه، نمره کل، زیرگروهها، ضرایب دروس و .... از جمله نکاتی است که باید اطلاع داشته باشید.

20- در نهایت جهت انتخاب رشته علاوه بر مطالعه ی دفترچه های راهنمای سازمان سنجش با افراد ذیصلاح مشورت کنید. انتخاب رشته برای کسانی که رتبه های پایین تری کسب می کنند کار ساده تری است اما هر چه رتبه ی شما بالاتر باشد باید در انتخاب رشته دقت بیشتری کنید.



:: برچسب‌ها: کنکور , قبولی کنکور , رشته پزشکی , آزمون تجربی ,
:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

سوالات پرتکرار درباره کنکور تجربی

در این قسمت به سوالات متداولی که در مورد موفقیت در کنکور تجربی پرسیده می‌شود، پاسخ خواهیم داد.

۱- آیا فقط دانش‌آموزان باهوش و بااستعداد در کنکور تجربی موفق می‌شوند؟

خیر. موفقیت در کنکور رابطه مستقیمی با اهداف، برنامه‌ریزی و تلاش و پشتکار داوطلب دارد.

۲- بهترین منابع برای کنکور تجربی چه منابعی هستند؟

کتاب‌های درسی بهترین و اصلی‌ترین منابع کنکور تجربی هستند. البته در کنار آن‌ها می‌توان از کتاب‌های کنکور و کمک آموزشی نیز استفاده کرد.

۳- تاثیر شرکت در آزمون‌های آزمایشی برای موفقیت در کنکور تجربی چیست؟

شرکت در این آزمون‌ها موجب می‌شود که خود را در فضای کنکور قرار دهید و اطلاعات خود را محک بزنید. همچنین با شرکت در این آزمون‌های آزمایشی می‌توانید زمان پاسخ‌دهی به سوالات را بهتر مدیریت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

موفقیت در کنکور تجربی و قبولی در رشته پزشکی

برای بسیاری از دانش‌آموزان، کنکور سراسری یک نقطه عطف است و به نوعی آینده آن‌ها را رقم می‌زند. اغلب کنکوری‌ها دوست دارند با تحصیل رشته مورد علاقه خود، در شغلی که آرزویش را دارند، مشغول به کار شوند. برای همین، چند سال قبل از کنکور برنامه‌ریزی می‌کنند تا آمادگی لازم برای کسب رتبه‌های برتر را داشته‌باشند. کنکور تجربی یکی از آزمون‌های پرطرفدار و پرترافیک آزمون سراسری است که داوطلبان زیادی برای قبولی در رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و … با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. اگر می‌خواهید بدانید راز موفقیت در کنکور تجربی چیست، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کنکور تجربی، یک رقابت تمام عیار و نفس‌گیر است!

اگر می‌خواهید خود را برای یک رقابت سخت و نفس‌گیر آماده کنید باید تلاش و پشتکار زیادی داشته‌باشید. رشته تجربی همیشه جزء رشته‌های پرطرفدار کنکور سراسری بوده است. به‌همین دلیل دانش‌آموزان در یک رقابت تنگاتنگ شرکت می‌کنند. تعداد شرکت‌کنندگان در این رشته معمولا دو برابر رشته ریاضی و انسانی است، اما فقط برای حداکثر ۴ درصد آن‌ها در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه‌های دولتی، صندلی خالی وجود دارد. پس اگر می‌خواهید در این رشته‌ها قبول شوید، باید به فکر یه برنامه‌ریزی قوی باشید و تلاش و کوشش خود را بیشتر کنید.

رابطه بین ساعات مطالعه و موفقیت در کنکور تجربی

دانشمندان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده‌اند که مغز انسان در ساعات ابتدایی روز، دارای بیشترین انرژی و بالاترین عملکرد است و با رسیدن به ساعات پایانی آن از انرژی مغز کاسته می‌شود و کارایی کمتری دارد. از این‌رو دانش‌آموزانی که خود را برای آزمون سراسری تجربی آماده می‌کنند، بهتر است زمان مطالعه خود را به ساعات ابتدایی روز موکول کنند تا یادگیری کارآمدتری داشته‌باشند و بتوانند مطالب و نکات درسی را به‌خوبی درک کنند. زیرا بیشتر دروس کنکور تجربی جنبه مفهومی و حفظ‌کردنی دارند و مغز باید حداکثر انرژی و آمادگی را داشته‌باشد.

میزان ساعات مطالعه برای هر دانش‌آموز ممکن است متفاوت باشد، اما نباید به‌گونه‌ای انتخاب شود که انرژی شما را به یک‌باره تخلیه کند. درنظر گرفتن زمان استراحت در حین مطالعه و خواب کافی می‌تواند، میزان یادگیری را تا حد زیادی افزایش دهد و احتمال موفقیت شما در کنکور تجربی را بالا ببرد.

 

برنامه موفق چیست؟

برای این‌که در کنکور تجربی موفق شوید، لازم است که یک برنامه مناسب برای خود داشته‌باشید. این برنامه باید به‌گونه‌ای تدوین شود که مسیر درست برای رسیدن به موفقیت تعریف کند و شما را از سردرگمی نجات دهد. یک برنامه موفق کنکور، مانند چراغی است که مسیر موفقیت در آزمون را نشان می‌دهد و شما را به سمت هدف اصلی هدایت می‌کند.

برنامه موفق برای رشته تجربی، برنامه‌ای است که تمام دروس آن شامل زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک، ریاضی و حتی زمین‌شناسی را تحت پوشش قرار دهد. زیرا نتایج آزمون‌های سال‌های اخیر نشان داده است که گاهی دروس با ضریب یک نیز می‌توانند نقشی تعیین‌کننده در قبولی رشته‌های پرطرفداری مثل پزشکی و پیراپزشکی داشته‌باشند.

برای موفقیت در کنکور تجربی باید چه کارهایی انجام داد؟

اگر به فکر کسب موفقیت و پیروزی در کنکور تجربی هستید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • تعیین اهداف به شکلی روشن و واضح
  • انجام برنامه‌ریزی دقیق و صحیح
  • یادگیری روش‌های صحیح مطالعه
  • اهمیت دادن به سلامت جسمی و روحی
  • داشتن نگرشی مثبت و در عین حال واقع‌بینانه
  • شرکت در آزمون‌های آزمایشی معتبر
  • تنظیم صحیح ساعات مطالعاتی
  • داشتن خواب راحت و کافی
  • استفاده از کتب درسی به‌عنوان منابع درسی کنکور
  • غافل نشدن از مرور مطالب و نکات درسی
  • یادگیری و کسب مهارت در تست‌زنی
  • توجه کافی به کلیه دروس کنکور
  • یادگیری مدیریت زمان
  • مشورت با افراد متخصص و مجرب
  • آگاهی از شرایط و ضوابط برگزاری کنکور تجربی

چگونه شانس موفقیت در کنکور تجربی را بالا ببریم؟

موفقیت بستگی به هدف شما دارد. همانطور که می‌دانید، در کنکور تجربی رقابت شدیدی برای قبولی در رشته‌های پزشکی وجود دارد. برای همین شانس قبولی در این رشته نسبت به سایر رشته‌ها کمتر است، اما غیرممکن نیست. اگر برنامه‌ریزی صحیحی داشته‌باشید و آن را به‌درستی اجرا کنید، حتما می‌توانید در بهترین رشته‌ها قبول شوید.

برنامه‌ریزی صحیح اصلی‌ترین راز موفقیت در آزمون

همان‌طور که اشاره کردیم، برنامه‌ریزی صحیح، یکی از ارکان اصلی موفقیت در هر آزمونی است که همه کارشناسان در مورد آن اتفاق‌نظر دارند. اگر دانش‌آموزان بتوانند یک برنامه جامع و اصولی برای خود طراحی و تدوین کنند، به‌راحتی و با کم‌ترین دردسر می‌توانند به آرزوهای خود برسند و در رشته و دانشگاه مورد علاقه‌شان قبول شوند.

یک برنامه‌ریزی حساب‌شده به شما کمک می‌کند تا در زمان باقیمانده تا کنکور، بهترین عملکرد را داشته‌باشید و از وقت خود بیشترین بهره را ببرید. بهتر است با یک مشاور تحصیلی که در زمینه کنکور تجربه کافی دارد، مشورت کنید و از او بخواهید یک برنامه جامع و اختصاصی برای شما طراحی کند.

اختصاص دادن زمان مناسب به تست‌زنی

یکی از مواردی که ممکن است داوطلبان کنکور تجربی از آن غافل شوند، یادگیری شیوه‌های تست‌زنی است. گاهی اوقات افرادی که بهترین نمرات را در درس زیست‌شناسی، شیمی، فیزیک و … در دبیرستان کسب می‌کردند، در جلسه کنکور نتوانسته‌اند به سوالات تستی آن دروس پاسخ دهند و با شکست روبه‌رو شدند.

سوالات آزمون سراسری به‌صورت تستی طرح می‌شوند و شرکت‌کنندگان در این آزمون باید بتوانند در مدت محدودی به این سوالات پاسخ دهند. بنابراین وقت خود را فقط به یادگیری مطالب و نکات درسی اختصاص ندهید و آن را به‌‌نحوی تنظیم کنید که زمان کافی برای بررسی سوالات تستی و ترفندهایی که برای پاسخ‌دهی به آن‌ها وجود دارد، داشته‌باشید.

 

استفاده از منابع مناسب، گام دوم برای موفقیت در کنکور تجربی است!

انتخاب و استفاده از منابع مناسب، یکی از گام‌های مهم موفقیت در هر کنکوری است. بهترین منابع کنکور تجربی، همان کتاب‌های درسی هستند که توسط سازمان سنجش اعلام می‌شوند. این منابع شامل زبان و ادبیات فارسی، عربی، زبان انگلیسی، فرهنگ و معارف اسلامی، زمین‌شناسی، ریاضیات، زیست‌شناسی، فیزیک و شیمی هستند. در کنار کتب درسی می‌توانید از کتب درسی و کنکور برای درک بهتر مطالب و آشنایی با سوالات تستی کنکور استفاده کنید.

شرکت در کلاس کنکور تجربی آنلاین

کلاس‌های کنکور تجربی که در آموزشگاه‌های مختلف برگزار می‌شود، می‌تواند برای موفقیت در آزمون بسیار تاثیرگذار باشد. اما برخی از دانش‌آموزان ممکن است نتوانند در این کلاس‌ها شرکت کنند. از این‌رو باتوجه به گسترش اینترنت، برخی از کلاس‌های کنکور تجربی به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود تا دانش‌آموزان علاقه‌مند، بتوانند در این کلاس‌ها شرکت کنند و از مزایای آن بهره‌مند شوند. همچنین شرکت در این کلاس‌ها می‌تواند تا حد زیادی در وقت دانش‌آموز صرفه‌جویی کند.

شرکت در آزمون و تحلیل آن از دیگر عوامل موفقیت

آزمون‌های آزمایشی رشته تجربی توسط موسسات مختلفی برگزار می‌شوند. این آزمون‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که فضای کنکور را شبیه‌سازی کنند. دانش‌آموزان رشته تجربی با شرکت در این آزمون‌ها می‌توانند با فضای آن آشنا شوند و اضطراب خود را کاهش دهند. همچنین شرکت در آزمون‌های آزمایشی، موجب می‌شود که افراد ارزیابی مناسبی از نحوه عملکردشان در مورد کنکور به‌دست آورند.

تعیین اهداف

اگر برای کنکور تجربی، اهداف خود را مشخص نکنید، قبول شدن در رشته و دانشگاهی که آرزویش را دارید، بسیار دشوار خواهد شد. تعیین اهداف جزء ارکان اصلی موفقیت است. بنابراین پیش از این‌که برنامه‌ریزی خاصی برای آزمون سراسری انجام دهید، اهداف خود را مشخص و برنامه مطالعاتی‌تان را بر اساس آن پایه‌ریزی کنید. شناخت و آگاهی کافی از اهداف موجب می‌شود که از مسیر اصلی رسیدن به موفقیت در آزمون منحرف نشوید.

اهمیت ورزش و تغذیه برای موفقیت در کنکور تجربی

بسیاری از دانش‌آموزان فکر می‌کنند، تنها راه موفقیت این است که تمام وقت خود را به مطالعه دروس کنکور، تست‌زنی و شرکت در آزمون‌های آزمایشی اختصاص دهند. اما این طرز فکر صحیح نیست و می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برایتان داشته‌باشد و شما را با انواع و اقسام بیماری‌های جسمی و روحی درگیر کند. به‌همین دلیل پزشکان و متخصصان توصیه می‌کنند که داوطلبان کنکور، ۳۰ دقیقه از وقت خود را به ورزش اختصاص دهند تا بتوانند سلامت جسمانی‌شان را حفظ کنند و شادابی بیشتری برای مطالعه داشته‌باشند.

همچنین تغذیه مناسب، نقش مهمی در عملکرد مغز دارد. زیرا مغز در هنگام مطالعه و یادگیری انرژی زیادی مصرف می‌کند. در زمانی‌که دانش‌آموزان برای کنکور آماده می‌شوند، اگر رژیم غذایی مناسبی نداشته‌باشند، مغز آن‌ها کارایی قابل قبولی نخواهد داشت. از این‌رو متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که داوطلبان کنکور غذاهایی را مصرف کنند که دارای شاخص گلیسمی پایین هستند تا انرژی مغز برای مدت زمان طولانی‌تری تامین شود.

داشتن مشاور و پشتیبان خوب

یک مشاور باتجربه و متخصص رشته تجربی می‌تواند به شما یاد بدهد که هر درسی را چگونه مطالعه کنید، از چه منابعی بهره بگیرید، چه مقدار زمان به مطالعه هر درس اختصاص دهید، چگونه وقت خود را مدیریت کنید و بسیاری موارد دیگر که می‌تواند شانس موفقیت شما در کنکور تجربی را افزایش دهد. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که یک مشاور یا پشتیبان برای شما انجام می‌دهد، این است که شرایط شما را به‌صورت دقیق بررسی و ارزیابی می‌کند و باتوجه به آن‌ها راه‌کارهایی منحصربه‌فرد ارائه می‌دهد. این راه‌کارها که مختص شما طراحی شده‌اند، نقش موثری در قبولی رشته دلخواه در کنکور تجربی خواهد داشت.

خلاصه‌نویسی و مرور مطالب برای موفقیت در کنکور تجربی

یکی از اقداماتی که می‌تواند تاثیر زیادی در موفقیت دانش‌آموزان در کنکور تجربی داشته‌باشد، خلاصه‌نویسی و مرور مطالب درسی است. همانطور که می‌دانید در روزهای نزدیک به کنکور تجربی، زمان کافی برای مطالعه تمام مطالب درسی وجود ندارد. باتوجه به این‌که بیشتر دروس کنکور تجربی حفظ‌کردنی هستند، خلاصه‌نویسی می‌تواند برای مرور مطالب در روزهای پایانی مانده به کنکور بسیار بااهمیت باشد. از این‌رو مشاوران تحصیلی توصیه می‌کنند که در حین مطالعه دروس، از آن‌ها خلاصه‌برداری کنید تا بتوانید مفاهیم و نکات مهم را به‌سرعت مرور کنید.

 

توجه به بودجه‌بندی و اهمیت دروس بر اساس ضرایب آن‌ها

برای این‌که درک بهتری از این موضوع داشته‌باشید، در ادامه جدول ضرایب دروس کنکور تجربی را آورده‌ایم.

نام درسضریب
????︎ زمین‌شناسی ۱
???? ریاضی ۷
???? زیست‌شناسی ۱۲
⚛ فیزیک ۷
???? شیمی ۹

بودجه‌بندی و ضرایب دروس کنکور بسیار مهم است. همانطور که می‌دانید، در کنکور تجربی هر درس ضریب مخصوص به خود را دارد. هرچه ضریب درس بیشتر باشد، اهمیت آن نیز بیشتر است. همانطور که مشخص است زیست‌شناسی بالاترین ضریب را دارد و به‌عنوان مهم‌ترین درس کنکور تجربه معرفی می‌شود. از سوی دیگر زمین‌شناسی دارای ضریب یک است که اهمیت پایینی در کنکور تجربی دارد. چیزی که در این جدول جلب توجه می‌کند، ضریب ۷ ریاضی است که برابر با ضریب درس فیزیک است که نشان می‌دهد، درس ریاضی نیز برای موفقیت در کنکور تجربی باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین اطلاع از تعداد سوالاتی که از هر درس در کنکور مطرح می‌شود، می‌تواند به شما کمک کند تا مدیریت زمان بهتری داشته‌باشید و در زمان تعیین‌شده به سوالات پاسخ دهید.

سخن پایانی

برای اینکه در آزمون سراسری موفق شوید، لازم است که اهداف خود را به‌خوبی بشناسید و براساس آن‌ها برنامه مطالعاتی خود را انجام دهید. همچنین یادگیری روش‌های صحیح مطالعه و تست‌زنی، تاثیر زیادی در موفقیت شما خواهد داشت. مدیریت زمان را فراموش نکنید، به اندازه کافی بخوابید و از ورزش و تغذیه سالم غافل نشوید. در نهایت از یک مشاوره خبره کمک بگیرید تا مسیر موفقیت در کنکور را برای شما هموارتر کند.



:: برچسب‌ها: کنکور , پزشکی , موفقیت ,
:: بازدید از این مطلب : 72
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

کتاب های کمک درسی کنکور تجربی

 

اساس طرح سوالات کنکور، کتاب های درسی که در مدرسه تدریس می شود است، اما کتاب های کمک درسی کنکور تجربی، بیشتر به جزئیات پرداخته و نکات کنکوری را توضیح می دهند. به همین دلیل خواندن کتاب های کمک درسی کنکور یکی از روش های موفقیت در کنکور سراسری تجربی است. برای هر یک از درس ها، به دنبال بهترین انتشارات و کامل ترین کتاب ها باشید. بعنوان مثال برای درس شیمی، انتشارات مبتکران کامل ترین کتاب کمک درسی موجود را چاپ کرده است. متن کتاب بسیار دوستانه است و تمامی نکات شیمی را به تفصیل توضیح داده است.

کتاب کمک درسی خوب حتی می تواند آنقدر کامل باشد، که نیاز به خواندن کتاب درسی را از بین ببرد. به این صورت به جای یک بار خواندن کتاب درسی و کتاب کمک درسی، می توانید چند بار کتاب کمک درسی را مرور کنید.

کتاب های تست زنی کنکور تجربی

برای آشنایی با نحوه ی سوالات کنکور و چگونگی طرح سوالات، حتما کتاب های تست زنی کنکور تجربی را خریداری کنید. این کتاب ها شامل تست های آزمون های سراسری سال های قبل می باشد. این موضوع یکی از روش های موفقیت در کنکور تجربی می باشد زیرا شما را با طرز فکر طراحان کنکور آشنا می کند. دقت کنید که در سال کنکور، هرچه بیشتر تست بزنید، احتمال موفقیت شما در کنکور تجربی افزایش می یابد.

کتاب های تست زنی کنکور چند نوع هستند. نوع اول، کتاب هایی هستند که نویسنده در کنار تست های سال های گذشته، اکثرا تست های نوشته ی خود یا دیگر تست های مهم را در آن نوشته است. این کتاب ها معمولا مختص به یک درس خاص هستند، مثلا فقط تست های درس شیمی در آن ها نوشته شده است.

دسته ی دیگری از کتاب ها هستند که تنها به تست های کنکور سال های گذشته پرداخته اند. این کتاب ها عمدتا شامل تست های تمامی دروس می باشند که ناشر آن ها را گرد هم آورده است. مانند کتاب های دور دنیا در 4 ساعت که برای انتشارات گاج هستند.

کنکور های آزمایشی گروه علوم تجربی

یکی از اصلی ترین و مهم ترین روش های موفقیت در کنکور تجربی، دادن کنکور های آزمایشی گروه تجربی است. حتما در یکی از مراکز کنکور های آژمایشی مانند سازمان سنجش، قلمچی، گاج و یا دیگر مراکز ثبت نام کنید. این سازمان ها جو و شرایط کنکور را برای شما شبیه سازی می کنند. سوالات این آزمون ها کاملا مانند کنکور تجربی است. در نهایت با انجام هر یک از این آزمون ها، با دریافت کارنامه، می توانید خود را محک بزنید. نقات قوت و ضعف خود را به این شکل پیدا می کنید و برای موفقیت در کنکور بیشتر تلاش خواهید کرد.

کنکور های آزمایشی ترس شما از کنکور دادن را از بین می برد تا تصورات ترسناک و نگران کننده راجع به کنکور نداشته باشید. همچنین شما در این آزمون ها با فنون تست زنی بیشتر آشنا می شوید و تجربه ی شما از تست زنی بالا می رود. پس با دادن کنکور های آزمایشی، احتمال موفقیت شما در کنکور تجربی بسیار بالا می رود.

بررسی کارنامه داوطلبان کنکور سال های گذشته

یکی دیگر از روش های موفقیت در کنکور تجربی، صحبت با داوطلبان سال های گذشته و استفاده از تجربیات آن هاست. راجع به شکست ها و موفقیت هایشان پرس و جو کنید. اگر در کنکور تجربی موفق شده اند، راجع به کارها و برنامه ریزی هایشان سوال کنید. اینکه درس خواندن برای کنکور و تست زنی را از چه تاریخی شروع کرده اند. چقدر در روز مطالعه داشتند. چه کتاب هایی را مطالعه کرده اند. چقدر تست زده اند. همچنین اگر کنکور برایشان نتیجه ی دلخواه نداشته، بازهم این سواات را ازشان بپرسید. در اینجا رمز موفقیت شما، عمل نکردن به اشتباهاتی است که آن ها انجام داده بودند.

پاسخ به این سوالات و استفاده از تجربیات داوطلبان کنکور سال های گذشته، بسیار کمک کننده خواهد بود. همچنین بررسی کارنامه های داوطلبان سال های گذشته می تواند یکی از روش های موفقیت در کنکور تجربی باشد.

مشاور و پشتیبان خوب برای موفقیت در کنکور تجربی

 

داشتن یک مشاور و پشتیبان خوب، برای موفقیت در کنکور تجربی بسیار مفید است. به کمک یک شخص دوم که شما را راهنمایی کند، بهتر می توانید برنامه ریزی کنید. همچنین در کنار یک شخص آشنا به شرایط کنکور رسیدن به هدف برایتان آسان تر می شود. داشتن مشاور و پشتیبان خوب، یکی از روش های موفقیت در کنکور تجربی به شمار می رود.

  • پشتیبان

یک پشتیبان خوب می توانند در برنامه ریزی ها به شما کمک کند. همچنین شما را برای عمل کردن به این برنامه یاری دهد. مخصوصا اگر آدمی هستید که نیاز به یک هشدار هر روزه برای انجام کار هایتان دارید، داشتن پشتیبان بسیار به شما کمک خواهد کرد. پشتیبان ها حتی گاهی بنا بر دانش شخصی و رشته ی درسی شان، می توانند سوالات درسی شما را نیز پاسخ دهند. وظیفه ی یک پشتیبان، همراهی آنلاین 24 ساعته ی شما در طول این سال است.

  • مشاور

یک مشاور خوب از همان ابتدای سال کنکور تا به آخر، برای هرکسی واجب است. مشاور خوب شما را راهنمایی می کند که در ابتدا هدف خود را انتخاب کنید. برای یک برنامه ریزی درسی درست و اصولی به شما مشاوره خواهد داد. هر زمان که احساس خستگی و ناامیدی کنید، در کنار شما خواهد بود و اجازه جا زدن به شما نخواهد داد. با توجه به دانشی که دارد، درصد های مورد نیاز هر درس و تراز لازم برای رشته ی مورد نظرتان را به شما خواهد گفت. مشاور شما می تواند پس از کنکور های آزمایشی، نتایج شما را آنالیز کند و راهنمایی های لازم در رابطه با نحوه ی درس خواندن و تست زنی را انجام دهد.



:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

اصول مطالعه دروس تجربی

یکی از دغدغه های متقاضیان کنکور تجربی، اصول مطالعه ی دروس تجربی است، مخصوصا دروس تخصصی که سخت و وقت گیر هستند. رعایت اصول صحیح مطالعه، یکی از روش های وفقیت در کنکور تجربید می باشد. نکته ای که در مطالعه ی تمامی این دروس حایز اهمیت است، اهمیت خلاصه نویسی و یادداشت برداری است. حتما در هنگام مطالعه ی تمامیِ دروس، نکات مهم را حاشیه نویسی کنید و خطوط مهم را هایلایت کنید. به این صورت در هنگام مرور دوباره، نیازی به خواندن تمام مطلب نخواهید داشت. در این بخش از مقاله سعی کردیم راه کار هایی برای مطالعه ی مفید دروس تخصصی تجربی ارائه دهیم.

روش مطالعه زیست شناسی

 

در کنکور تجربی، هر ساله 50 تست از درس زیست شناسی طرح می شود. در سال های گذشته این تست ها اکثرا حفظی بودند اما با توجه به تغییر ساختار تست های زیست شناسی، روش مطالعه زیست شناسی نیز تغییراتی داشته است. تست های زیست در چند سال اخیر، به صورت ترکیبی از سه سال و مفهومی طرح می شوند. با توجه به این موضوع سعی کنید سه کتاب زیست را بصورت موازی مطالعه کنید و نکات ترکیبی آن ها را خلاصه نویسی و یادداشت برداری نمایید.

به هیچ عنوان مطالعه ی زیست را به تاخیر نیاندازید. حتما تا زمان کنکور، بارها و بارها این درس را مرور کنید. برای زدن تست های زیست، باید به قدری به این درس مسلط باشید که با دیدن تست، تمام مطالب مرتبط با این تست در ذهن شما نقش ببندند.

روش مطالعه شیمی

 

در کنکور تجربی 35 تست از درس شیمی طرح می شود به همین دلیل روش مطالعه درس شیمی از اهمیت بالایی برخوردار است. این تست ها هم از بخش های حفظی و هم از بخش های محاسباتی شیمی هستند پس به هیچ وجه بخش های محاسباتی را حذف نکنید زیرا به خصوص در سال های اخیر، تست های زیادی از این بخش ها در کنکور می آید.

جدول مندلیف را به صورت کامل به یاد بسپرید زیرا بسیاری از مسائل و سوالات شما با به یاد آوردن جدول و ترتیب عنصر ها به پاسخ می رسند. به این صورت با هرچه بیشتر زدن این درس، احتمال موفقیت در کنکور را برای خود افزایش دهید.

روش مطالعه زمین شناسی

 

تعداد تست های زیست شناسی در کنکور تجربی 20 عدد است. روش مطالعه زمین شناسی مانند دروس عمومی بسیار ساده است. آن را به حافظه سپرده و مرور کنید. اگر رتبه ی بسیار خوبی می خواهید به هیچ وجه به سادگی از این درس عبور نکنید و آن را حذف نکنید.

روش مطالعه ریاضی و فیزیک

 

دروس ریاضی و فیزیک در کنکور تجربی هر کدام 30 تست را به خود اختصاص می دهند. روش مطالعه دو درس ریاضی و فیزیک تقریبا بهم شبیه است. برای هر دوی این دروس سعی کنید پس از خواندن هر سر فصل و یادگیری کامل آن، تست های مربوط به آن بخش را بزنید. از تست هایی که جواب آن ها را نمی دانید به سادگی عبور نکنید. آن ها را علامت بزنید تا بعدا دوباره به سراغ آن ها بروید.

بسیاری از داوطلبان کنکور تجربی درس ریاضی را مهم نمی دانند در حالی که با توجه به همین نکته، می توانند از دیگران سبقت گرفته و رتبه ی بهتری را کسب کنند. بدین صورت از یکی از روش های موفقیت در کنکور تجربی، به آسانی بهره می برند.



:: بازدید از این مطلب : 61
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

اهمیت ورزش و تغذیه برای موفقیت در کنکور تجربی

یکی از روش های موفقیت در کنکور تجربی که اکثر داوطلبان به آن توجه نمی کنند، اهمیت دادن به ورزش و تغذیه است. ورزش و تغذیه ی مناسب، باعث افزایش خون رسانی به مغز و در نهایت منجر به بیشتر شدن کارایی های شما می شود.

  • ورزش

 

تحقیقاتی که در سال 2013 در موسسه ی ملی سلامت آمریکا انجام شد، گواه این بود که ورزش نه تنها به افزایش سلامت و تقویت استخوان ها و عضلات می انجامد، بلکه بر توانایی های مغز نیز تاثیر می گذارد. به این صورت که وقتی ورزش می کنید، تصمیم گیری ها و حل مسائل دشوار برای  شما آسان تر می شود. پس یکی از روش های موفقیت در کنکور سراسری تجربی، روزانه نرمش کردن می باشد.

  • تغذیه

 

همچنین تغذیه ی مناسب اهمیت بسیار بالایی در گردش خون و افزایش کارایی مغز دارد. سعی کنید حتما صبحانه بخورید و این وعده را حذف نکنید. رژیم گرفتن را در این دوران فراموش کنید زیرا کاهش کالری دریافتی، به کاهش خون رسانی به مغز و افتادن قند خون منجر می شود. خوراکی های مقوی مانند خرما، انجیر، مغز گردو، مغز بادام و مویز را بیشتر مصرف کنید تا پر انرژی تر مطالعه کنید.



:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

برنامه ریزی برای موفقیت در کنکور تجربی

پس از اینکه هدفتان را انتخاب کردید، راجع به چگونگی قبولی در رشته ی مورد نظرتان تحقیق کنید. اینکه برای قبولی در این رشته باید چه رتبه ای بیاورید و برای کسب رتبه ی مورد نظر، چقدر باید درس بخوانید. همچنین برای موفقیت در کنکور تجربی برای هر درس چه درصدی مورد نیاز است. برای مثال برای قبولی در رشته ی دندان پزشکی، پیراپزشکی و یا دام پزشکی، چه رتبه و چه درصد هایی مورد نیاز است. با توجه به این نکات، برای درس خواندن برنامه ریزی کنید.

سعی کنید برای هدف های کوتاه مدت برنامه بنویسید. مثلا در این هفته، هرروز چقدر قرار است درس بخوانید و برای هر درس چند ساعت وقت می گذارید. به این صورت پس از گذشت یک هفته، وقتی ببینید که برنامه ی هفته ی قبل را کامل انجام دادید، با انگیزه ی بیشتری ادامه می دهید. یکی از روش های موفقیت در کنکور تجربی این است که در برنامه ی روزانه ی خود حتما هم درس های عمومی و هم درس های تخصصی را قرار دهید. به عنوان مثال، بین 2 ساعت خواندن درس زیست و 2 ساعت شیمی، یک ساعت عربی بخوانید.



:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

تعیین هدف برای موفقیت در کنکور تجربی

اولین راه برای موفقیت در کنکور تجربی، تعیین هدف می باشد. با توجه به این که متقاضی کنکور تجربی هستید، نشان می دهد نیمی از راه انتخاب هدف را رفته اید. حال باید ببینید در بین رشته های دانشگاهیِ کنکور تجربی، به کدام بیشتر علاقه دارید. البته که استعداد و توانایی شما نیز فاکتور بسیار مهمی در انتخاب رشته و هدف آینده ی شماست. توجه کنید که تصمیمی که می گیرید، قرار است روی تمام زندگی و آینده تان تاثیر بگذارد. پس سعی کنید با دقت و وسواس راجع به تعیین هدف برای موفقیت در کنکور تجربی تصمیم گیری کنید.

از خود این سوالات را بپرسید: می خواهم چکاره شوم؟ به چه شغلی بیشتر علاقه دارم؟ آیا توانایی و استعداد کار در این رشته و شغل را دارم؟ و صد البته که بحث درآمد نیز موضوع تعیین کننده در انتخاب رشته و شغل آینده تان می باشد.



:: بازدید از این مطلب : 63
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

اسرار موفقیت در کنکور تجربی و قبولی در رشته های علوم پزشکی

موفقیت در هر رشته و شغلی، دشواری و سختی‌های خاص خود را دارد. دانش‌آموزان و داوطلبانی که برای کنکور آماده می‌شوند بیشتر اوقات نگران هستند. آن‌ها روزانه، ساعات طولانی درس مطالعه می‌کنند و از سرگرمی‌های زیادی صرف نظر می‌کنند. همه دانش‌آموزان تنها یک هدف دارند و آن هدف، قبولی در کنکور است. هر دانش‌آموزی با توجه به گروه تحصیلی که دارد یک رشته مناسب برای خود انتخاب می‌کند. موفقیت در کنکور همیشه امکان‌پذیر است. اما دانش‌آموزان نیز باید تلاش کنند تا بهترین نتایج را کسب نمایند. دانش‌آموزان رشته تجربی، دغدغه‌های زیادی برای قبولی در کنکور دارند. این دانش‌آموزان به دنبال قبولی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و غیره هستند. ما در این مطلب مهم‌ترین نکات برای موفقیت در کنکور تجربی را به دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور معرفی می‌کنیم.

نکات طلایی برای موفقیت در کنکور تجربی

زمانی‌که برگزاری کنکور نزدیک‌تر می‌شود میزان اضطراب و هیجان دانش‌آموزان نیز افزایش پیدا می‌کند. فشار‌‌های ناشی از این احساسات منجر به کاهش بازدهی و فراگیری درس‌ها ما بین دانش‌آموزان می‌شود. مهم‌ترین عواملی که همه روانشناسان برای موفقیت در کنکور معرفی می‌کنند تلاش، پشتکار، هوش و استعداد فردی است. با این حال مهارت‌های دیگری نیز وجود دارند که به دانش‌آموزان در این مسیر کمک می‌کنند.

بسیاری از دانش‌آموزان در ایام کنکور از ادامه مسیر ناامید می‌شوند و از آرزوهای خود منصرف می‌گردند. اما آن‌ها باید متوجه شوند که راه موفقیت با دانستن رازهای موفقیت در کنکور امکان‌پذیر است. زمانی‌که احساس شکست کردید به تلاش‌های خود در گذشته فکر کنید. همه سختی‌ها موجب می‌شوند شما سریع‌تر به هدف خود برسید. ما در قسمت زیر، راه‌ها و رازهای مهم برای موفقیت در کنکور تجربی را به شما توضیح می‌دهیم.

1) برنامه‌ریزی دقیق

موفقیت در هر کار و شرایطی، نیازمند یک برنامه‎‌ریزی دقیق است. برنامه‌ریزی دقیق و منظم برای دانش‌آموزان کنکوری بسیار مهم است. دانش‌آموزان با یک برنامه منظم یک مسیر کلی برای اهداف خود مشخص می‌کنند. دانش‌آموزانی که خود را برای کنکور آماده می‌کنند باید از برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت استفاده کنند. برنامه‌ریزی دقیق، موجب مدیریت زمان و استفاده مناسب از زمان می‌شود.

دانش‌آموزانی که زمان خود را به خوبی کنترل می‌کنند شانس بیشتری برای موفقیت در کنکور تجربی دارند. اگر می‌خواهید شانس بیشتری برای موفقیت در کنکور داشته باشید باید به صورت هفتگی برنامه‌ریزی کنید. دانش‌آموزان و داوطلبان کنکور برای قبولی در رشته پزشکی نیاز به یک برنامه مطالعاتی دقیق دارند.

2) تعیین اهداف برای رسیدن به موفقیت در کنکور تجربی

دانش‌آموزانی که به دنبال موفقیت در کنکور تجربی هستند باید اهداف خود را به درستی مشخص کنند. تعیین اهداف به دانش‌آموزان انگیزه می‌دهد و مسیر را برای آن‌ها مشخص می‌کند. دانش‌آموزان گروه تجربی هدف خود را به درستی مشخص کنید. شما به دنبال قبولی در کدام رشته هستید؟ رشته مورد نظر خود را انتخاب کنید و بهترین رتبه را با برنامه‌ریزی دقیق و مطالعه کسب نمایید.

3) مطالعه مفاهیم به روش درست

بسیاری از دانش‌آموزان مطالب درسی را به روش صحیح مطالعه نمی‌کنند. منظور از روش صحیح چیست؟ روش صحیح مطالعه دروس کنکور برای هر درسی متفاوت است. به طور مثال، دانش‌آموزان باید در درس فیزیک برخی از فرمول‌ها را یاد بگیرند و بعضی از قسمت‌ها را حفظ کنند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که حرف آخر به آن توجه ویژه‌ای دارد یادگیری مفاهیم به صورت بلندمدت است. حرف آخر برای مطالعه مفاهیم به روش صحیح، مطالب را به صورت انیمیشن‌سازی در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد. یادگیری مسائل به صورت پویانمایی و انیمیشن‌سازی به دانش‌آموزان برای موفقیت در کنکور تجربی بسیار کمک می‌کند. دانش‌آموزان با استفاده از این روش‌ها می‌توانند مطالب را به صورت بلندمدت در حافظه خود نگه دارند.

4) خلاصه‌نویسی

یکی از مهم‌ترین راه‌های موفقیت در کنکور تجربی، خلاصه‌نویسی است. همه دانش‌آموزان باید مهم‌ترین قسمت‌های هر فصل درس را نت برداری کنند. خلاصه‌نویسی یا نت برداری باید به صورت منظم، دقیق و به صورت روزانه باشد. اگر می‌خواهید مطالب به صورت بلندمدت در حافظه شما باقی بمانند باید هر روز نت‌های خود را مطالعه کنید. قبل از شروع هر فصل جدید، خلاصه‌نویسی‌ها را مطالعه کنید. این کار به شما کمک می‌کند مفاهیم را بهتر یاد بگیرید.

5) مطالعه بودجه‌بندی

هر سال کنکور سراسری در زمان‌های مشخصی برگزار می‌شود. دانش‌آموزان می‌توانند سوالات هر سال را با دقت بررسی کنند. مطالعه بودجه‌بندی کنکور نقش بسیار مهمی برای موفقیت در کنکور تجربی دارد. مطالعه بودجه‌بندی به دانش‌آموز کمک می‌کند تا با سوالات هر فصل بیشتر آشنا شود. زمانی که داوطلب بودجه‌بندی سال‌های اخیر کنکور را مشاهده می‌کند متوجه سوال‌های مهم هر درس و هر فصل می‌شود.

6) شرکت در آزمون‌های آزمایشی برای موفقیت در کنکور تجربی

بسیاری از دانش‌آموزان تمامی مطالب درسی را یاد می‌گیرند اما در جلسه کنکور بیش از حد استرس دارند. این استرس و نگرانی موجب می‌شود دانش‌آموز نتایج قابل قبولی کسب نکند. یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش استرس در جلسه کنکور، قرار گرفتن در شرایط مشابه است. دانش‌آموزان باید با یک برنامه‌ریزی دقیق در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنند. آزمون‌های آزمایشی نقش بسیار مهمی در موفقیت دانش‌آموزان دارند. این آزمون‌ها نه تنها استرس داوطلبان را کمتر می‌کند بلکه آن‌ها را با سوالات کنکور نیز آشنا می‌نماید.

نکات کلیدی 

  • شما باید از هر لحظه و ثانیه به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.
  • نتیجه تلاش‌های امروز در سرنوشت و آیند شما تاثیر زیادی دارد.
  • کنکور تنها یک راه برای موفقیت شما در آینده است. اگر نتیجه قابل قبولی کسب نکرده‌اید از تلاش ناامید نشوید.
  • تلاش برای ساختن یک آینده جدید دشوار به نظر می‌آید اما امکان‌پذیر است بنابراین همیشه تلاش کنید.
  • اگر می‌خواهید آینده بهتری داشته باشید از همین لحظه برای موفقیت تلاش کنید.
  • قله موفقیت از آن چیزی که فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر است.
  • هرگز به شکست فکر نکنید …

7) روش‌های صحیح تست زنی برای موفقیت در کنکور تجربی

شما با یک برنامه‌ریزی دقیق و مطالعه صحیح خود را برای کنکور آماده می‌کنید. اما این پایان راه نیست! شما باید در آزمون‌های مشابه کنکور نیز شرکت کنید. این آزمون‌ها استرس و نگرانی را کاهش می‌دهند. یکی دیگر از نکاتی که برای موفقیت در کنکور تجربی باید به آن توجه کنید روش‌های تست زنی است. دانش‌آموزان باید یاد بگیرند چگونه به سوالات سریع پاسخ دهند. روش‌های سریع تست زنی را یاد بگیرید و از آن‌ها در جلسه کنکور استفاده کنید. انجام دادن این کارها موجب می‌شوند تا شما به راحتی رتبه قابل قبولی در کنکور کسب کنید.

8) اطلاعات کامل در مورد رشته تحصیلی

دانشگاه و تحصیل در آن برای بسیاری از دانش‌آموزان بسیار مهم و حیاتی است. دانش‌آموزان باید با توجه به علاقه‌ای که دارند یک رشته مناسب انتخاب کنند. دانش‌آموزانی که رشته مورد علاقه خود را انتخاب می‌کنند موفقیت بیشتری در دانشگاه کسب می‌نمایند. دانش‌آموزانی که برای کنکور تجربی مطالعه می‌کنند باید اطلاعات دقیقی در مورد رشته تحصیلی خود داشته باشند. هر رشته تحصیلی، دروس زیادی دارد و هر کدام از این دروس، ضرایب متفاوتی دارند.

9) دوری از اینترنت و فضای مجازی

اینترنت و فضای مجازی به یکی از بزرگ‌ترین مشکلات والدین و دانش‌آموزان تبدیل شده است. بسیاری از دانش‌آموزان اکثر وقت خود را در اینترنت صرف می‌کنند. این موضوع نه تنها موجب می‌شود دانش‌آموز تمرکز کافی نداشته باشد بلکه به رتبه نهایی کنکور نیز صدمه می‌زند. دانش‌آموزان باید به اندازه کافی استراحت داشته باشند و به همان اندازه نیز برای کنکور آماده شوند. دانش‌آموزان می‌توانند در زمان‌های استراحت از اینترنت و فضای مجازی استفاده کنند. تمرکز زیاد بر روی مطالب درسی می‌تواند موجب موفقیت در کنکور تجربی شود.

10) استراحت کافی

استراحت کافی نیز نقش مهمی در موفقیت دانش‌آموزان دارد. داوطلبان کنکور نباید فقط به فکر مطالعه باشند. آن‌ها می‌توانند با یک برنامه‌ریزی دقیق هم مطالعه کافی داشته باشند و هم استراحت کنند. این نکته را فراموش نکنید که سلامتی مهم‌ترین داشته شما در زندگی است. شما باید از لحاظ جسمی و روحی سالم باشید تا به درستی مطالعه کنید. هدف شما در این مسیر موفقیت در کنکور است اما سلامتی خود را فراموش نکنید.

11) استفاده از تجربه‌های رتبه‌های برتر

دانش‌آموزان باید برای موفقیت در کنکور تجربی از تجربه‌های رتبه‌های برتر نیز استفاده کنند. دانش‌آموزانی که در سال‌های اخیر بهترین رتبه‌ها را کسب کرده‌اند تجربه بسیار زیادی دارند. شما می‌توانید از تجربه‌های این دانش‌آموزان استفاده کنید زیرا آن‌ها این مسیر را با موفقیت سپری کرده‌اند. این نکته را فراموش نکنید که تجربه آن‌ها یک مسیر ساده‌تر و واضح‌تر را در اختیار شما قرار می‌دهد.

12) استفاده از بهترین منابع برای موفقیت در کنکور تجربی

آخرین مرحله برای موفقیت در کنکور ، استفاده از بهترین منابع کنکور تجربی است. منابع خوب برای کنکور و ویژگی‌های آن‌ها را به درستی و خوبی بشناسید. دانش‌آموزان باید از بهترین منابع استفاده کنند تا بهترین نتایج را کسب نمایند.



:: برچسب‌ها: پزشکی , کنکور , قبولی , پزشک , علوم تجربی ,
:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

 

کتابخانه مرکزی درسال1389 از ادغام کتابخانه های دانشکده پرستاری و پزشکی تشکیل و زیرمجمو.عه معاونت تحقیقات وفناوری قرار گرفت.

 

اساسنامه کتابخانه مرکزي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي

 

كتابخانه مركزی و مركز اسناد به عنوان  كتابخانه مادر واحد مستقلی است كه زير نظر معاونت پژوهشی دانشگاه به منظور ايجاد تمركز و هماهنگی و ارتباط بين كتابخانه های دانشگاه، گسترش فعاليت ها،صرفه جویی و جلوگيری از دوباره كاريها با اختيارات كافی بشرح زير تشكيل می شود: 

 

ماده 1) مجموعه کتابخانه مرکزی

 

مواد تحقيقاتی شامل : متون علمي قديم ،جديد و تحقيقات اسلامی ، اسناد و مدارك، كليه كتابهای مرجع ، پايان نامه های تحصیلی (اعضاءهيات علمی ، دانشجويان )، گزارشات سالانه وفنی استانداردها،روزنامه ها و مجلات تحقیقی و نظاير آنها،انتشارات دانشگاههای كشور كه جنبه تخصصی و تحقیقی دارند،لوازم و وسايل كمك آموزشی (سمعی و بصری اعم از سخت افزار و نرم افزار)،كليه بانك های اطلاعاتی نسخه های خطی ، ديسك های نوری (CD) میباشد.

 

 

ماده 2) اهداف كتابخانه مركزی

 

 

كتابخانه مركزی كه در واقع نقش كتابخانه مادر را ايفا می نمايد ، و اهداف آن بشرح زير می باشد:

 

1-2 كمك به برنامه درسی در سطح وسيع تر برای رشته های علوم پزشکي

 

2-2 كمك به تحقيقات و دروس در سطح عالی و تخصصی بالا  (تحصيلات تکمیلی)

 

3-2 كمك به تحقيقات و كادر آموزشی در سطوح گسترده و تخصصی

 

4-2 القاء و اعتلای فرهنگ مطالعه و تحقيق

 

 5-2 گردآوری متون ارزشمند اعم از كتب چاپی فارسی و غير فارسی ، نشريات ادواری ، اسناد و مدارك ، مواد سمعی و بصری، نسخ خطی و غيره                  

 

6-2 اطلاع رسانی در كليه زمينه های علمی

 

7-2 ارائه خط مشی به منظور ايجاد هماهنگی بين كتابخانه های دانشكده ها

 

 

     ماده 3) وظايف كتابخانه مركزی

 

1-3  ارتباط مستقيم با كتابخانه ها و مراكز و اسناد، مراكز تحقيقاتی ناشران دولتی وغير دولتی داخل و خارج

 

2-3  برنامه ريزی در ارتباط با ايجاد كتابخانه های جديد و گسترش فعاليت ها ی فرهنگی و اجتماعی مربوط به كتابخانه های دانشگاه از جمله بخش مرجع

 

3-3  قبول سفارشات مواد كتابخانه ها (كتب و نشريات ادواری ، مواد كمك آموزشی سمعی و بصری و قبول سفارشات مواد كتابخانه ها) در صورت لزوم

 

4-3 انجام خدمات فنی (فهرست نویسی و طبقه بندی و آماده سازی) از طريق دريافت كتب كتابخانه ها با تعيين مدت زمان بندی شده با مساعدت كاركنان كتابخانه ها

 

5-3  كمك به مسائل تحقیقی و پژوهشی اعضاء هيات علمی و دانشجويان مقاطع مختلف تحصیلی (خصوصاً مقاطع تحصيلات تکمیلی )

 

6-3  تهيه و تنظيم كتابشناسی ها و فهرست های مشترك

 

7-3 اخذ کپی از مقالات و تهيه منابع مورد نياز اعضاء هيات علمی و نيزدانشجويان مقاطع مختلف تحصیلی خصوصاً تحصيلات تکمیلی از مراكز مختلف آموزشی و پژوهشی داخل و خارج ازكشور

 

8-3  ايجاد هماهنگی بين كتابخانه های دانشكده ها و واحد های دانشگاه

 

9-3  برگزاری نمايشگاههای كتاب ،اسناد و مدارك در سطح داخلی و بين المللی                    

 

تبصره 1: كتابخانه مركزی ترتیبی دهد كه كتابخانه های اقماردر زمينه فهرست نویسی مستقل گردند.

 

 10-3 ارائه خدمات مرجع

 

11-3  كارآموزی و باز آموزی كاركنان كتابخانه ها و تهيه دستور العمل های لازم از طريق كتابخانه و سازمانهایی كه در اين زمينه فعاليت دارند.

 

12-3 جمع آوری، تجليد و صحافی كتب و نشريات ادواری ، اسناد خطی و عکسی كتابخانه های دانشگاه

 

13-3 بررسی و اظهار نظر در ميزان بودجه كتابخانه ها بر اساس پيشنهاد رسيده از دانشكده ها و ارائه آن به مقامات مافوق

 

14-3 راهنمایی مراجعان ، محققان و پژوهشگران در دستيابی به كتب و نشريات علمی

 

15-3 قبول طرح امانت بين كتابخانه ها در داخل و خارج از كشور

 

16-3 ساير وظايف معمول در كتابخانه های مركزی و مراكز اسناد دانشگاههای كشور                            

 

 

ماده 5) بخش های كتابخانه مركزی

 

1-5 بخش انتخاب، سفارش و خريد منابع داخلی و خارجی اعم از فارسی و لاتين ، كتب ، نشريات و مجلات علمی

 

2-5  بخش خدمات فنی (فهرست نویسی و رده بندی ، آماده سازی منابع)

 

3-5 بخش اسناد و مدارك

 

4-5  بخش امانت

 

5-5  بخش روابط عمومی و ارتباط بين كتابخانه ای

 

6-5  بخش اطلاع رسانی

 

7-5  بخش مرجع

 

 

 

      ماده 6) وظايف اركان كتابخانه مركزی

 

1-6  وظايف شورای كتابخانه مركزی، تصويب سياستها ، اساسنامه ها، اهداف و شرح وظايف كتابخانه ها،  آئين نامه ها،  پيشنهاد تقسيم بودجه، مقرر نمودن نقش و  ميزان همكاری دانشكده ها به منظور توسعه هرچه بيشتر كتابخانه ها

 

2-6  وظايف شورای هماهنگی كتابخانه های دانشگاه  رسيدگی به كليه مسائل و امور مربوط به كتاب و كتابخانه های دانشگاه ،ارائه و تدوين آئين نامه های مربوط به پيشرفت و توسعه كتابخانه ها وپيشنهاد آنها به شورای كتابخانه مركزی می باشد.

 

3-6 وظايف مربوط به بخشهای كتابخانه مركزی توسط شورای هماهنگی تدوين و با تصويب شورای كتابخانه مركزی  تعيين می گردد.  هدف از تدوين اين وظايف بايد در جهت مرزبندی تخصصي كه موجب افزايش كارآیی هر بخش می گردد ، باشد.

 

 

 

 

 

     ماده 6) وظايف رئيس كتابخانه مركزی

 

1-7  آشنایی كامل با وظايف و اهداف كتاب

 

2-7  تماس و مطالعه دائم در امور مربوط به كتاب و كتابداری جهت پيشبرد هدفهای كتابخانه

 

3-7 بررسی و ارزشيابی برنامه های جاری و آتی پيشنهادی كتابخانه

 

4-7  تشخيص و تعيين بودجه سالانه مورد نياز كتابخانه ها در جهت تحقق برنامه ها

 

5-7  ارزشيابی کمی و کیفی كاركنان كتابخانه مركزی

 

6-7  صدور احكام مسئولان اجرایی بخشهای كتابخانه مركزی

 

7-7  تعيين شرح وظايف يك يك كارمندان كتابخانه مركزی و تقسيم كار بين آنان

 

8-7 دريافت گزارش مستمر كار از كارمندان كتابخانه مركزی

 

9-7  شركت در جلسات اتخاذ تصميم و برنامه ريزی

 

10-7 تعيين اولويت های مختلف بين كتابخانه ها

 

11-7 امضای مكاتبات در بخشهای اطلاعات گيری و اطلاعات رسانی در زمينه كتاب و كتابخانه با مسئولان، سازمانها و موسسات

 

12-7 مكاتبات با سازمانها و موسسات به منظور اطلاع يابی در حوزه كتاب و كتابخانه  و اطلاع رسانی به هنگام آن به دستگاه متبوع

 

13-7‌ سرپرستی طرحهای پژوهشی كتابخانه

 

14-7 مصاحبه با داوطلبان استخدام برای مشاغل مناسب كتابخانه ها

 

15-7 پيشنهاد در مورد تشويقات ، ترفيعات و .. كارمندان و هر نوع امور مربوط

 

16-7 بررسی نيازهای پرسنلی و تجهيزاتی كتابخانه ها و پيشنهاد آن به معاونت پژوهشی

 

17-7 انجام ساير فعاليت ها و وظايف متداول كتابخانه های مركز و مراكزاسناد دانشگاههای كشور

 

 

 

      كتابخانه های واحد های آموزشی دانشگاه

 

در هر يك از كتابخانه های واحد های مختلف دانشگاه ، اداره كتابخانه به عهده سرپرست كتابخانه خواهد بود. سرپرست كتابخانه پس از هماهنگی با كتابخانه مركزی با حكم رئيس واحد مربوط به اين سمت منصوب می گردد.

 

 

 

      ماده 7) وظايف سرپرست كتابخانه

 

1-8  آشنایی در امور مربوط به كتابخانه و كتابداری

 

2-8  بررسی نياز های اوليه كتابخانه و ارائه آن به مقام مافوق

 

3-8  آشنایی كامل به وظايف و اهداف كتابخانه

 

4-8  تشخيص برنامه های ضروری ، برنامه ريزی ، تعيين خط مشی کلی و جزیی

 

5-8  پيش بینی و تعيين بودجه سالانه و ارائه آن به كميته كتاب

 

          6-8  پيشنهاد تشكيل جلسات و دعوت اعضاء كميته كتاب (جهت شركت در جلسات) 

 

         7-8  تصميم در مورد ترفيعات ، تشويقات و تنبيهات و ارائه آن به رئيس واحد

 

         8-8 تقسيم كار وارزشيابی كاركنان در انجام كليه امور مربوط به كتاب و كتابخانه

 

         9-8  امضاء مكاتبات مربوط به كتابخانه و تهيه گزارشات لازم 

 

        10-8 انجام ساير وظايف مربوط به شغل

 

 

 

     ماده 8) كميته كتاب

 

به منظور توسعه و گسترش کیفی كتابخانه واحدهای آموزشی كميته ای به نام "كميته كتاب" با وظايف زير تشكيل می گردد:

 

1-9 انتخاب كتاب، نشريات علمی ، ساير مواد غير چاپی و تجهيزات مورد نياز كتابخانه با توجه به فعاليت های آموزشی و پژوهشی دانشكده و تعيين اولويت ها در چهار چوب اهداف آموزشی، با توجه به نياز واقعی و در نظر گرفتن اصل صرفه جویی

 

2-9 بررسی منابع موجود كتابخانه، در خصوص حفظ يا عدم نگهداری آن (وجين مجموعه) و ارسال كتب و  نشريات وجين شده به كتابخانه مركزی جهت ضبط يا هر نوع  اقدام لازم ديگر

 

 

 

ساعات کار بخشهای کتابخانه بصورت ذیل میباشد.

 

بخش امانت همه روزه بجز روزهای تعطیل از ساعت 7 صبح الی 19 عصر

 

سالن های مطالعه از ساعت7 صبح الی23 شب

 

 

نحوه ثبت نام درنرم افزار کتابخانه دانشگاه


مراحل ثبت نام در نرم افزار  کتابخانه  دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

 

الف) حضوری

مدارک مود نیاز :

 

1- کپی کارت ملی یا صفحه اول شناسنامه

2- کپی کارت دانشجویی برای دانشجویان

3- کپی حکم کار گزینی برای اعضای هیئت علمی و کارمندان دانشگاه

 

ب) غیر حضوری

این مرحله شامل دوبخش ثبت نام و ارسال درخواست عضویت میباشد . متقاضیان عضویت باید در پورتال کتابخانه ثبت نام نمایند ودر بخش دوم با ورود به کتابخانه دیجیتال و تکمیل اطلاعات و بارگذاری عکس  و ضمیمه نمودن اسکن کارت ملی ، اسکن کارت دانشجویی وحکم کارگزینی  به قسمت  پیوستها ، درخواست عضویت را ارسال نمایند.

 

مراحل ثبت نام (تصویر)

1- واردکردن آدرس پورتال کتابخانه دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی 

2- لینک ثبت نام

 

 

3- ثبت نام عضو حقیقی وعضو حقوقی:

دانشجویان و اساتید وکارمندان دانشگاه قسمت ثبت نام عضو حقیقی را کلیک نمایند.

 

4- پرکردن اطلاعات و تاییدآن در قسمت نام کاربری  ( دانشجویان شماره دانشجویی ، اساتید وکارمندان شماره کارت ملی را درج نمایند )

 

5- به نمایش درآمدن پیام موفقیت آمیز بودن ثبت نام  وارجاع متقاضی به صفحه ورود به کتابخانه دیجیتال برای ارسال درخواست عضویت

 

 

 6- وارد شدن به کتابخانه دیجیتال

 

 

7- درج نام کاربری و کلمه عبور

 

8-تکمیل  اطلاعات ، اسکن و بارگذاری عکس وارسال درخواست عضویت

درقسمت پیوست ، اسکن کارت ملی واسکن کارت دانشجویی برای دانشجویان و همچنین اسکن حکم کارگزینی وکارت ملی برای اساتید وکارمندان دانشگاه الزامی است.

 

 

درصورت پر کردن کامل اطلاعات و تطابق آن با اطلاعات فایلهای اسکن شده ،درکمترین زمان درخواست عضویت تایید ودر صورت مغایرت داشتن اطلاعات متقاضی با فایلهای اسکن شده ،درخواست رد خواهد شد.

 

 

 

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 اسفند 1401 | نظرات ()