معرفی جامع و کامل رشته پزشکی
یکی از مهمترین و محبوبترین رشتههای گروه تجربی، رشته پزشکی است. این رشته هر سال، داوطلبان بسیار زیادی دارد و رشته پرطرفداری بین دانشآموزان محسوب میشود. اکثر دانشآموزان تجربی، آرزوی قبولی در این رشته دشوار را دارند. قبولی در این رشته کار به نظر دشواری میآید اما امکانپذیر است. یکی از مهمترین نکاتی که قبل از انتخاب رشته باید به آن توجه کرد، بررسی اطلاعات کامل در مورد رشته تحصیلی است. شما با داشتن اطلاعات کامل در مورد مراحل تحصیل میتوانید به اهداف خود برسید. با توجه به اهمیت این رشته، ما در این مطلب رشته پزشکی را معرفی میکنیم و اطلاعاتی کامل در مورد آن برای شما ارائه میدهیم.
معرفی دورههای تحصیل در رشته پزشکی
یکی از مهمترین عوامل موفقیت در این رشته، برنامهریزی دقیق است. شما میتوانید با یک برنامهریزی دقیق و یک چشمانداز کلی در این رشته قبول شوید. برای داشتن اطلاعات بیشتر ابتدا مراحل تحصیل این رشته را برای شما معرفی میکنیم. مراحل تحصیل در این رشته شامل 4 دوره زیر است:
- علوم پایه
- فیزیوپاتولوژی
- کارآموزی بالینی(استاژری)
- کارورزی بالینی(اینترنی)
دوره اول: علوم پایه
اولین دورهای که در رشته پزشکی عمومی باید پشت سر گذاشت، دوره علوم پایه است. این دوره معمولا در یک مقطع 2 ساله و در 4 ترم به دانشجویان پزشکی ارائه میشود. دانشجویان در این دوره با مباحث اولیه و پایه پزشکی آشنا میشوند. معمولا در این دوره مجموعهای از دروس تئوری به دانشجویان تازه وارد ارائه میشود. دانشجویان بعد از گذراندن 4 ترم، آزمون جامع میدهند و وارد دوره بعدی میشوند. دروس علوم پایه عبارتند از:
- آناتومی
- بیوشیمی
- بافتشناسی
- اپیدمیولوژی
- جنینشناسی
- ایمنیشناسی
- فیزیولوژی
- روانشناسی
- ژنتیک
- تغذیه
- میکروبشناسی
- انگلشناسی
- قارچشناسی
- ویروسشناسی
- آسیبشناسی عمومی
- دروس عمومی
- زبان تخصصی
دوره علوم پایه، یکی از مهمترین مراحل دوره رشته پزشکی است زیرا دانشجویان با اساس و پایه بدن و وضعیت آن آشنا میشوند. دانشجویان بعد از گذراندن این دوره و شرکت در آزمون جامع، وارد دوره فیزیوپاتولوژی میشوند.
دوره دوم: فیزیوپاتولوژی
دوره دوم رشته پزشکی عمومی، فیزیوپاتولوژی است. این دوره معمولا 1 ساله است و 6 الی 7 ترم دارد. دروس فیزیولوژی و فارماکولوژی در این دوره به دانشجویان ارائه میشود. امتحانات این دوره معمولا به صورت ماهانه برگزار میشوند. دانشجویان در این دوره با ساختار و انواع بیماریهای بدن به طور کامل و دقیق آشنا میشوند. دروس فیزیوپاتولوژی عبارتند از:
- آسیبشناسی اختصاصی
- سمیولوژی
- فارماکولوژی
- پاتولوژی تئوری
- دوره فیزیوپاتولوژی ارگانها
- فیزیک پزشکی
- و …
دانشجویان بعد از گذراندن این دوره وارد دوره سوم و محیط بیمارستان میشوند. دوره سوم، کارآموزی بالینی یا استاژری است.
دوره سوم: کارآموزی بالینی(استاژری)
دوره سوم که به آن کارآموزی بالینی گفته میشود دانشجویان را وارد محیط بیمارستان میکند. این دوره معمولا به صورت 2 ساله است و در 4 الی 5 ترم به دانشجویان پزشکی ارائه میشود. این دوره به دو بخش تئوری و عملی تقسیم میشود. دانشجو در این دوره در ساعات مشخصی از شب به عنوان کشیک فعالیت میکند. دوره استاژری به دانشجویان کمک میکند تا در محیط بیمارستان، آموزشهای تئوری خود را به صورت عملی یاد بگیرند. دانشجویان بعد از گذراندن این دوره در یک آزمون پیش کارورزی شرکت میکنند. قبولی در این آزمون، مجوز ورود به دوره کارورزی بالینی است. کارآموزی بالینی شامل دورههای زیر است:
- جراحی
- بخش داخلی
- کودکان
- چشم
- زنان و زایمان
- گوش، حلق و بینی
- رادیولوژی
- پوست
- بیماریهای اعصاب
- بیماریهای عفونی
دوره چهارم: کارورزی بالینی (اینترنی)
آخرین دوره رشته پزشکی عمومی، کارورزی بالینی یا اینترنی است. این دوره معمولا دو ساله است و کاملا در بیمارستان سپری میشود. فعالیت دانشجویان در این دوره زیر نظر اساتید صورت میگیرد. کارورزی بالینی یا اینترنی سختترین دوره پزشکی است زیرا دانشجویان به صورت مستقیم با بیماران سروکار دارند. اگر دانشجویان این دوره را با موفقیت سپری کنند و در آزمون موفق شوند، رسما به عنوان یک پزشک به جامعه معرفی میشوند. دروس این دوره عبارتند از:
- کارورزی بخش چشم
- کارورزی بخش جراحی
- کارورزی بخش سوختگی
- کارورزی بخش ارتوپدی
- کارورزی بخش اطفال
- کارورزی بخش گوش، حلق و بینی
- کارورزی بخش زنان و زایمان
- کارورزی بخش اورژانس
- کارورزی بخش پوست
- و …
دانشجویان بعد از گذراندن این دروس و موفقیت در آزمون، شماره نظام پزشکی خود را نیز دریافت میکنند.
طرح اجباری پزشکی
دانشجویان بعد از به اتمام رساندن دوره کارورزی بالینی(اینترنی) باید یک طرح اجباری نیز سپری کنند. این طرح به صورت 2 ساله به دانشجویان رشته پزشکی ارائه میشود. دانشجویان در این دوره به یکی از مناطق محروم اعزام میشوند و در آنجا خدمات درمانی ارائه میدهند.
رشته پزشکی برای کدام دانشآموزان مناسب است؟
یکی از مهمترین عوامل در انتخاب این رشته، علاقه و انگیزه است. این رشته در حالت کلی طولانی و دشوار است. دانشآموزانی که وارد این رشته میشوند باید آمادگی مواجهه با صحنههای دلخراش را داشته باشند. پزشکی معمولا برای افرادی مناسب است که توانایی پذیرش شرایط سخت را دارند. دانشآموزان باید بدانند که پزشکی نکات مثبت و منفی زیادی دارد و آنها باید در طول تحصیل قید تفریح و گردش را بزنند. بررسی و شناخت کافی موجب میشود دانشآموزان انتخاب درستی داشته باشند.
آینده شغلی و درآمد رشته پزشکی
یکی از سوالاتی که اکثر دانشآموزان با آن مواجه میشوند آینده شغلی و میزان درآمد پزشکی است. بازار کار پزشکی معمولا کلینیکها، بیمارستانهای دولتی، بیمارستانهای خصوصی و مطبها هستند. درآمد این رشته به عوامل مختلفی مانند نحوه برخورد با بیمار، تجربه و محل طبابت بستگی دارد. دانشجویان در طول 7 الی 8 سال تحصیل خود حقوقی ندارند. اما بعد از پایان دوران تحصیل خود بدون شک از درآمد بالایی برخوردار خواهند بود. در حالت کلی مزایای رشته پزشکی بسیار زیاد است و یک رشته پر درآمد محسوب میشود.
مزایای تحصیل در رشته پزشکی چیست ؟
در ادامه این مطلب معرفی کامل رشته پزشکی ، به بیان مزیت های تحصیل در رشته پزشکی می پردازیم که می تواند انگیزه شما را برای تحصیل در این رشته پرطرفدار چند برابر کند.
1- آینده شغلی مناسب پزشکی
پس از اتمام دوره ی تحصیل، همه ی دانشجویان ملزم به گذراندن دو سال طرح پزشکی در مناطق محروم و خدمت سربازی (پسران) هستند.
این دو خدمت جداگانه هستند و مستقل از هم گذرانده می شوند. بازار کار رشته ی پزشکی از کلینیکها، بیمارستانهای دولتی و خصوصی تا اورژانس ها و مطبها گسترش یافته است.
2- درآمد مناسب پزشکان
- میزان درآمد یک پزشک عمومی به موارد متعدد بستگی دارد: تجربه ی طبابت، محل مطب و روابطعمومی و نحوه ی برخورد با بیماران.
- متوسط درآمد ماهیانه پزشکان عمومی از ۵ تا ۱۰ میلیون تومان گزارش شده است.
- طبیعی می باشد با توجه به شرایط میزان درامد می تواند کمتر یا بیشتر شود.
3- موقعیت اجتماعی مناسب دانشجویان پزشکی و پزشکان
معمولا اکثر پزشکان از موقعیت اجتماعی مناسبی در جامعه برخوردار هستند. شاید یکی از دلایل این امر درامد خوب ان باشد. بنابراین به نظر می آید در مجموع این رشته تحصیلی ارزش سرمایه گذاری و هزینه کردن را داشته باشد.
رتبه و درصد لازم برای قبولی در رشته پزشکی
رتبه لازم برای قبولی در پزشکی چیست؟ بدون شک یکی از مهمترین سوالات دانشآموزان در مورد این رشته، رتبه قبولی است. این رشته داوطلبان بسیار زیادی دارد و رقابت برای قبولی سنگین است. معمولا بازه قبولی در این رشته زیر 500 است اما این عدد نسبت به دانشگاه و سال کنکور متفاوت است. اگر برای قبولی در دانشگاههای برتر کشور تلاش میکنید باید به فکر رتبه زیر 100 باشید.
:: برچسبها:
جامع ,
کامل ,
رشته پزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 74
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0