نوشته شده توسط : پزشک و درمان

رژیم غذایی مناسب بیماران کرون

بیماری کرون یک بیماری التهابی روده (IBD) است. رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به این بیماری اهمیت زیادی دارد. یک رژیم غذایی نامناسب می تواند باعث شعله ور شدن و تشدید بیماری شود. همچنین می تواند عوارض زیادی را در طولانی مدت برای بیمار ایجاد کند.

هیچ رژیم غذایی درمان کننده برای کرون وجود ندارد. اما بسیاری از مواد غذایی می توانند موجب کاهش علائم بیماری گردند. کیفیت زندگی بیمار را بهبود دهند و از پیشرفت عوارض کرون جلوگیری کنند.

اینجا به معرفی برخی از مواد غذایی مفید و مضر برای بیماری کرون می پردازیم:

غلات و حبوبات

غلات و حبوبات رکن اصلی هرم غذایی را تشکیل می دهند. غلات کامل، دارای مواد مغزی و فیبر بالایی هستند. تحقیقات نشان می دهد که فیبربالای مواد غذایی می تواند موجب کاهش ریسک گسترش کرون شود.
استفاده از فیبر در زمان شعله ور شدن بیماری می تواند مشکلاتی را برای شما ایجاد کند.

فیبرهای محلول در میوه ها سبزیجات، دانه ها و آرد سبوس دار یافت می شوند. این ها می توانند موجب اسهال و درد شکمی شوند. بهتر است از مصرف نان کامل، محصولات چاودار و جو پرهیز کنید. برنج، سیب زمینی، ذرت، مواد فاقد گلوتن و بلغور جو دوسر جایگزین های خوبی هستند.

پزشکتان بر اساس علائمی که دارید ممکن است رژیم کم فیبر را برایتان تجویز کند. به این معنی که شما باید میزان غلاتی را که مصرف می نمایید محدود کنید. بر اساس توصیه های CCFA ، افراد مبتلا به کرون که دچار تنگی روده شده اند ممکن است از رژیم غذایی کم حجم و کم فیبر سود ببرند.

با این وجود تحقیقاتی در حال انجام است که فواید رژیم غذایی کم فیبر را زیر سوال می برد. مطالعه کوچکی در سال ۲۰۱۵ انجام شد که نشان داد رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه خواری ممکن است به کاهش التهاب روده و بهبود کلی سلامتی کمک کنند.

میوه ها و سبزیجات

میوه ها و سبزیجات خام، فیبر محلول زیادی دارند. به همین دلیل ممکن است مشکلاتی را برای بیماران مبتلا به کرون ایجاد کنند.با این وجود، شما نباید میوه ها و سبزیجات را بطور کامل از رژیم غذایی روزانه ی خود حذف کنید. کافی ست مصرف برخی از میوه ها و سبزیجات را کاهش دهید و با انوع دیگری جایگزین کنید.

بهتری است مصرف سیب با پوست، کلم بروکلی و گل کلم، گیلاس، هلو، آلو را کم کرده و با سیب رنده شده، سبزیجات کاملا پخته شده، خیار بدون پوست، فلفل دلمه ای، موز، طالبی و کدو حلوایی جایگزی کنید.

بنابراین نیازی به حذف کامل میوه و سبزیجات از رژیم غذایی خود ندارید. پختن میوه ها و سبزیجات باعث آسان شدن هضم آن ها می شود.

گوشت و پروتئین

زمانی که بیماری کرون شعله ور می شود، باید مراقب مقدار چربی مصرفی خود باشید. گوشت های پرچرب نظیر گوشت قرمز نباید استفاده شوند. به هیچ وجه از سوسیس و کالباس در رژیم غذایی خود استفاده نکنید. مصرف تخم مرغ، ماهی، کره بادام زمینی، مرغ، محصولات سویا می توانند بسیار مفید باشند.

لبنیات

افراد مبتلا به کرون، ممکن است نتوانند مواد لبنی را به خوبی تحمل کنند. پزشکان به بیماران مبتلا به کرون توصیه می کنند که مصرف لبنیات را کاهش داده و حتی قطع کنند. بسیاری از افراد نیز همزمان به بیماری کرون و عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند. مصرف مواد غذایی حاوی لاکتوز می تواند باعث ایجاد نفخ، درد شکمی و اسهال شود.

بهتر است مصرف کره، خامه و بطور کلی لبنیات پرچرب را محدود کنید و شیرفاقد لاکتوز، ماست کم چرب و پنیرهای گیاهی، کفیر و دوغ کم چرب را جایگزین کنید.

نوشیدنی ها

با توجه به مکانیسم بیماری کرون، مصرف مایعات به فراوانی توصیه می شود. بهترین نوشیدنی آب است. مصرف منظم آب باعث هیدراتاسیون بدن شده و از کم آبی ناشی از اسهال جلوگیری می کند.
مصرف کافئین، نوشابه و الکل به هیچ وجه توصیه نمی گردد. حتما مصرف مداوم آب را در رژیم غذایی بیماری کرون قرار دهید.

ادویه ها

مواد غذایی ادویه دار باعث تحریک دستگاه گوارش و تشدید علائم کرون می شوند. همیشه از غذاهای پر ادویه دوری کنید. بهترین ادویه جات برای مبتلایان به کرون عبارتند از:
زردچوبه، زنجبیل، خردل، پوست لیمو، زیره و پیازچه

ویتامین ها و مکمل ها

بسیاری از بیماران کرون ممکن است دچار سوتغذیه شوند. به همین دلیل مصرف مولتی ویتامین ها می تواند انتخابی خوبی باشد. این مکمل ها می توانند سوتغذیه ناشی از سوجذب بیماری کرون را جبران کنند.

کلسیم یک ماده معدنی بسیار مهم برای بیماران است. مخصوصا که مبتلایان به کرون نمی توانند از مواد لبنی به میزان کافی بهره ببرند.کمبود اسیدفولیک، ویتامین ب ۱۲ و ویتامین D و ویتامین های محلول در چربی نیز در بیماران مبتلا به کرون بسیار شایع است. بنابراین باید از مکمل هایی استفاده کرد بتوانند این مواد مغذی را برای بیماران تامین کنند.

جمع بندی
رژیم غذایی مناسب می تواند از شعله ور شدن کرون جلوگیری کند. با این حال، نمی توان یک نسخه را برای همه ی بیماران تجویز کرد. هر بیمار باید رژیم غذایی مختص خود را داشته باشد. بنابراین اگر می دانید که یک غذای خاص باعث بدتر شدن بیماریتان می شود باید از آن اجتناب کنید. غذاهای کم حجم در وعده های متعدد می توانند باعث کاهش فعالیت دستگاه گوارش و در نتیجه کاهش علائم بیماری گردند.





:: برچسب‌ها: رژیم غذایی , مناسب , بیماران , کرون ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 29 خرداد 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: