مشکلات و بیماری های پوستی موقتی
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

مشکلات و بیماری های پوستی موقتی
بسیاری از مشکلات پوستی، عارضه‌هایی موقتی هستند که بعد از مدتی به صورت خود‌به‌خود یا با استفاده از روش‌های درمانی مختلف از بین می‌روند. در ادامه مهم‌ترین بیماری‌ها و مشکلات پوستی موقتی را بررسی می‌کنیم.

۱. بیماری پوستی گال
گال یا خارشتک نوعی بیماری پوستی است که توسط نوعی کنه به نام کنه گال یا اسکابیز ایجاد می‌شود. این کنه برای تخم‌ریزی وارد پوست می‌شود و به همین دلیل باعث ایجاد بثورات پوستی قرمز، ریز و خارش‌دار می‌شود. داروهای مختلفی برای بیماری پوستی گال تجویز می‌شود و بثورات پوستی هم معمولا در عرض ۱-۲ هفته از بین می‌روند.  

گال می‌تواند به راحتی منتقل شود، به صورتی که معمولا درمان برای تمام کسانی توصیه می‌شود که در یک خانه زندگی می‌کنند. شستشوی تمام وسایل مورد استفاده‌ی فرد برای خلاصی از این شپش ضروری است.

۲. آکنه و جوش
آکنه و جوش یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی در جهان است. آکنه به دلیل مسدود شدن فولیکول‌های مو و غدد چربی (چربی) پوست ایجاد می‌شود که اغلب در اثر تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. اصطلاح آکنه فقط برای جوش‌های صورت استفاده نمی‌شود، بلکه به جوش‌های سرسیاه، کیست‌ها و ندول‌ها هم اشاره دارد. جوش و آکنه فقط در صورت ایجاد نمی‌شوند، بلکه در کمر، سینه و دیگر نقاط هم ممکن است مشاهده شوند.

درمان آکنه توسط متخصص پوست بسیار مهم است، چون جای جوش و لکه‌های پوستی ناشی از آکنه می‌تواند دائمی باشند. روش‌های مختلفی برای درمان جوش و آکنه وجود دارد، که معمولا در آکنه‌های شدید و چرکی استفاده می‌شود، مانند درمان دارویی با راکوتان یا دیگر داروهای ضد جوش، و انواع کرم‌ها، ژل‌ها و غیره.

۳. کهیر
کهیر ضایعات پوستی خارش‌دار، برجسته و قرمزی است که پس از قرار گرفتن در معرض یک آلرژن ایجاد می‌شود. هرچند استرس، بیماری و اصطکاک، مانند پوشیدن لباس‌های تنگ هم می‌تواند از علل ایجاد کهیر باشد. کهیرها معمولا به صورت خوشه‌ای تشکیل می‌شوند. این جوش‌ها و ضایعات پوستی می‌توانند در صورت لمس دردناک هم باشند.

کهیر بسیار شایع است و تقریبا ۲۰٪ از انسان‌ها در دوره‌ای از زندگی خود به کهیر دچار می‌شوند. همچنین باید بدانید که کهیر مسری نیست و از کسی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود.

کهیر معمولا در عرض ۲۴ ساعت از بین می‌رود، اما در موارد شدید می‌توان از درمان دارویی با آنتی‌هیستامین‌ها یا کورتیکواستروئیدها استفاده کرد. همچنین برخی روش‌های خانگی هم وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

در زیر می‌توانید عکس بیماری پوستی کهیر را ببینید.

عکس بیماری های پوستی، کهیر
کهیر می‌تواند علل زیادی داشته باشد و معمولا در عرض ۲۴ ساعت خود به خود خوب می‌شود.
۴. زگیل
ویروس پاپیلومای انسانی یا همان HPV ویروسی است که انواع زیادی دارد و باعث ایجاد زگیل در بخش‌های مختلف بدن می‌شود. زگیل مسری است و می‌تواند از طریق تماس پوستی، استفاده از وسایل مشترک یا از طریق زخم و غیره و در برخی سویه‌های آن از طریق تماس جنسی منتقل می‌شوند. ظاهر زگیل را کم و بیش همه‌ی ما دیده‌ایم، پوست سفت و رشد‌کرده‌ای که گاهی نقطه‌های سیاهی رویش دیده می‌شود. این برجستگی‌ها در هر قسمتی از بدن ممکن است ایجاد شوند، اما معمولا در دست‌ها، پاها و غشاهای مخاطی شاهد آن هستیم. اکثر زگیل‌ها بی‌خطر هستند و گاهی اوقات خودبه‌خود از بین می‌روند، اما متخصص پوست ممکن است بسته به نوع و محل آنها برداشتن زگیل را توصیه کند.

۵. آفتاب سوختگی
آفتاب سوختگی در اثر قرار گرفتن بیش‌از‌حد در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید یا لامپ‌های خورشیدی برای مثال در سولاریوم اتفاق می‌افتد. پوست آفتاب‌سوخته قرمز، دردناک و پرحرارت است که ممکن است بعد‌تر پوسته‌پوسته شود.

یکی از توصیه‌های اصلی متخصصین پوست برای مراقبت بیشتر از پوست استفاده از کرم ضد آفتاب است، اما حتی با استفاده از کرم‌های ضدآفتاب هم نباید بیش‌ازحد در معرض آفتاب باشید. آفتاب‌سوختگی‌های مکرر می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد.

برای درمان آفتاب سوختگی کارهای زیر را انجام دهید.

وارد سایه شوید و پوست را خنک کنید.
یک دوش خنک با استفاده از یک صابون ملایم بگیرید.
مایعات زیاد بنوشید.
پوست را مرطوب نگه‌دارید، از یک مرطوب‌کننده سبک بدون روغن یا از آلوئه ورا استفاده کنید.
اگر درد زیاد باشد می‌توانید از پماد‌ها موضعی بدون نسخه یا پماد لیدوکائین یا داروهایی مانند ایبوبروفن استفاده کنید.
تاول‌ها را نترکانید.
اما اگر تب، لرز یا تاول شدید داشتید باید به متخصص پوست یا دکتر عمومی مراجعه کنید.

عکس بیماری های پوستی ناشی از آفتاب
آفتاب‌سوختگی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات پوستی مختلفی شود.
۶. عفونت قارچی ناخن
زیر ناخن و اطراف آن معمولا محل تجمع میکروب‌ها و قارچ‌هاست. برخی از قارچ‌ها می‌توانند در زیر ناخن یا اطراف آن رشد کنند و عفونت قارچی ناخن را ایجاد کنند که معمولا ناخن‌های پا را درگیر می‌کند. در اثر این عفونت قارچی لبه‌های ناخن ممکن است خرد شود و در سطح ناخن پوسته‌پوسته‌هایی به رنگ زرد مایل به سفید ایجاد شود. قارچ‌های مختلفی می‌توانند باعث این عفونت شوند و درمان  هم به تبع به نوع قارچ بستگی دارد. دکتر پوست برای درمان عفونت قارچی ناخن داروهای خوراکی یا موضعی تجویز می‌کند، اما گاهی هم ممکن است نیاز به برداشتن ناخن آسیب‌دیده باشد.

۷. بیماری قارچی پوستی کاندیدیازیس
قارچ کاندیدا آلبیکنز یکی از قارچ‌هایی است که باعث عفونت‌های مختلفی در بدن انسان می‌شود و زمانی که پوست را درگیر می‌کند به آن کاندیدیازیس جلدی یا مونیلیازیس جلدی می‌گویند. ضایعات یا جوش‌های کوچک هم ممکن است در نواحی آلوده مشاهده شود. کاندیدیازیس معمولا در چین‌های پوستی که تجمع میکروب در آنها آسان‌تر است مانند زیر بغل یا اطراف کشاله ران ایجاد می‌شود، اما می‌تواند پوست صورت را هم درگیر کند. با افزایش بهداشت فردی و اجتناب از مصرف بیش‌از‌حد آنتی بیوتیک‌ها می‌توان از کاندیدیازیس پیشگیری کرد. پزشکان از کرم‌های ضد قارچ و کورتیکواستروئید برای درمان کاندیدیازیس استفاده می‌کنند.

 ۸. پای ورزشکار
بیماری پای ورزشکار در واقع یک عفونت قارچی است که در شرایط گرم و مرطوب مانند داخل کفش‌های کتانی رشد می‌کند و به این علت که در ورزشکاران شایع است این اسم را گرفته است. علائم عفونت قارچی پای ورزشکار شامل خشکی، خارش و پوسته‌پوسته‌شدن باشد. همچنین ممکن است تاول و خونریزی وجود داشته باشد و پوست بین انگشتان یا زیر پا ممکن است خیس، رنگ‌پریده، ترک‌خورده یا پوسته‌پوسته شود. کرم‌ها یا اسپری‌های ضد قارچ درمان روتین برای این بیماری است.

بهترین دکتر پوست رو برای درمان پیدا کن.
۹. تاول تبخالی یا تبخال دهانی
تبخال دهانی یک تاول قرمز رنگ و پر از مایع و گاهی دردناک است که معمولا در نزدیکی دهان ایجاد می‌شود. قبل از زدن تبخال، پوست آن ناحیه ممکن است دچار خارش یا سوزش شود. عامل ایجاد تبخال لب ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ است که باعث ایجاد ضایعات پوستی می‌شود که می‌توانند تا ۲ هفته ادامه داشته باشند و حتی بعدتر به صورت دوره‌ای عود کنند. این ویروس با تماس نزدیک، استفاده از وسایل مشترک یا غذای مشترک منتقل می‌شود. درمان خاصی برای این بیماری پوستی وجود ندارد، اما با رعایت برخی نکات یا استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد ویروسی (برای مثال آسیکلوویر) می‌توان از انتقال آن جلوگیری کرد. همچنین برخی روش‌های خانگی مانند کمپرس سرد یا آلوئه‌ورا می‌توانند کمک‌کننده باشد.

در زیر می‌توانید عکس بیماری پوستی تبخال دهانی را ببینید.

عکس بیماری های پوستی تبخال دهانی
تبخال دهانی یک عفونت ویروسی بسیار شایع است.
۱۰. درماتیت تماسی
درماتیت تماسی نوعی واکنش پوستی است که با لمس برخی چیزها ایجاد می‌شود، مانند برخی گیاهان (پیچک سمی، سماق، بلوط)، جواهرات، دستکش لاتکس و مواد شیمیایی محرک مانند سفیدکننده یا صابون. بهترین کار برای جلوگیری از درماتیت تماسی، اجتناب از تماس با آن شیء خاص است. برای کنترل علائم درماتیت تماسی از آنتی‌هیستامین‌ها، استروئیدهای خوراکی یا موضعی استفاده می‌شود. اگر علت درماتیت تماسی ناشناخته باشد، دکتر پوست آزمایش پچ را پیشنهاد می‌کند. در تست پچ، مواد آلرژیک روی پوست شما اعمال می‌شوند و پزشک واکنش پوست را بررسی می‌کند.

۱۱. ملاسما
ملاسما یک بیماری شایع پوستی است که باعث ایجاد لکه‌های تیره روی صورت و به ندرت گردن، سینه یا بازوها می‌شود. ملاسما بیشتر در زنان باردار و افرادی با رنگ پوست تیره‌تر و کسانی که زیاد در معرض آفتاب شدید قرار دارند ایجاد می‌شود. ملاسما هیچ علامت دیگری به جز تغییر رنگ پوست ندارد. این عارضه ممکن است طی یک سال خود‌به‌خود از بین برود، اما گاهی هم ممکن است اثری دائمی داشته باشد.

۱۲. میخچه و پینه
میخچه و پینه دو مورد از ضایعات پوستی هستند که باعث سفت و سخت شدن پوست در برخی نواحی می‌شوند. این ضایعات در میخچه می‌توانند دردناک باشند. میخچه و پینه معمولا در اثر اصطکاک پوست، فشار مداوم بر پوست، استفاده از کفش نامناسب ایجاد می‌شود و خطرناک نیستند.

میخچه یک هسته‌ی سفت و سخت دارد که ممکن است باعث التهاب و حتی درد در نواحی اطراف شود. پینه معمولا بزرگ‌تر از میخچه است و شکل‌های مختلفی دارد و دردناک نیست. پینه معمولا در کف پا، پاشنه، قوزک پا و یا زانو و حتی دست ایجاد می‌شود.

میخچه روش‌های درمان دارویی و سنتی مختلفی دارد همچنین اگر بزرگ باشد و باعث درد زیادی شود می‌توان با جراحی آن را برداشت.

۱۳. شپش سر
شپش سر یکی از مشکلات پوستی است که بسیاری از افراد به خصوص در محیط‌های عمومی مثل مدرسه یا محیط‌هایی با بهداشت نامناسب به آن دچار می‌شوند. این حشرات کوچک از خون پوست سر انسان تغذیه می‌کنند و باعث خارش می‌شوند.این کنه به‌راحتی می‌توانند بین افراد منتقل شوند. داروهای زیادی برای درمان شپش سر در دسترس هستند، اما باید دستورالعمل داروها را به دقت رعایت کنید چون رهایی از شپش می‌تواند کمی دشوار باشد.

۱۴. کورک یا دمل
کورک یا دمل برجستگی‌های قرمز روی پوست است که می‌توانند پر از چرک و دردناک باشند. کورک یا جوش توسط باکتری استافیلوکوک اورئوس ایجاد می‌شود. این جوش‌های بزرگ یک توده‌ی بزرگ و پر از چرک است که نوکی زرد یا سفید دارد. کودک بعد از مدتی شروع به تخلیه می‌کند و می‌تواند علائمی مانند احساس ناخوشی و تب هم ایجاد کند.  

کورک شباهت زیادی به کفگیرک دارد. هر دو عامل مشترکی دارند و می‌توان گفت کفگیرک مجموعه‌ای از کورک‌هاست که به لایه‌های عمیق‌تری از پوست نفوذ می‌کند و می‌تواند منجر به زخم شود.





:: برچسب‌ها: پوست , زیبایی ,
:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 12 تير 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: