هموروئید
بیماری هموروئید یا بواسیر با ورم و واریسی شدن وریدهای واقع در دیوارهی راست روده و مقعد به وجود میآید. مویرگهای مقعدی تحت تأثیر فشار بیش از حد متورم میشوند و توانایی بازگشت خون به سمت قلب را از دست میدهند. این فشار ممکن است مربوط به بارداری، بلند کردن اجسام سنگین یا زور زدنهای مکرر در هنگام دفع مدفوع سفت و سخت باشد. تودهی هموروئیدی ایجاد شده در داخل یا خارج از مقعد میتواند درد یا خونریزی ایجاد کند.
احساس پری رکتوم و تخلیهی ناکامل آن پس از اجابت مزاج از دیگر نشانههای هموروئید است. خارش در منطقه مقعد معمولاً نشانهی اختصاصی بیماری بواسیر نیست اما ممکن است تودهی بواسیری از تمیز کردن مناسب و صحیح مقعد جلوگیری کند و منجر به خارش شود.
بواسیر انواع مختلفی دارد که تشخیص نوع آن کمک بزرگی به درمان بهتر و سریعتر بیماری خواهد کرد. بواسیر داخلی بیشتر مربوط به درون مقعد و قسمت بالایی محل اتصال بین مقعد و رکتوم است. البته گاهی اوقات بواسیر داخلی به خارج مقعد کشیده میشود که بواسیر یا هموروئید نامیده میشود. بواسیر داخلی معمولاً یک تودهی قابل مشاهده و درد ایجاد نمیکند، اما خونریزی حین اجابت مزاج و پس از آن بر روی سنگ سرویس بهداشتی از علایم بارز آن است که شدت آن کم بوده و معمولاً منجر به کمخونی نمیشود، اما احتمال آن وجود دارد. یک نوع خاص از بواسیر خارجی منجر به ایجاد لخته خون دردناک خواهد شد که هموروئید ترمبوزه نام دارد.
پزشک با معاینه انگشتی و مشاهدهی مقعد آن را از لحاظ وجود ضایعات برجستهی هموروئیدی بررسی میکند. برای تشخیص هموروئید بدون درد و خونریزی از معاینه با آنوسکوپ کمک میگیرند. در صورت وجود خونریزی نیاز به بررسی دقیقتر با سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی برای رد احتمال وجوده تودهی سرطانی یا حتی وجود بواسیر خونی است.
بیشتر علائم هموروئید بدون درمان خاصی با خود مراقبتی ( حمام نشسته آب گرم) و تغییر رفتاری و رژیم غذایی پر فیبر برطرف خواهد شد. در هموروئیدهای دیگر که به درمان دارویی و خانگی پاسخ نمیدهند از روشهای کمتهاجمی غیر جراحی استفاده میکنند.
:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0