نوشته شده توسط : پزشک و درمان

رشته پزشکی ، معرفی گرایش ها، حقوق و درآمد و بازار کار علوم پزشکی

شناخت کامل رشته پزشکی

پزشکی، یکی از چهار رشته دکتری حرفه‌ای است که هفت سال، درس دانشگاهی و ۲ سال، طرح اجباری دارد،‌ که بدون آن،‌ تاسیس مطب، امکان‌پذیر نیست. سرشار از درس‌های حفظی است که بیشتر آن‌ها با شیمی و زیست مرتبط هستند و با دنیایی از اصطلاحات علمی و اسامی تخصصی سر و کار دارد که ورود آن، نیازمند داشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی است. علاوه بر این،‌ حرفه پزشکی،‌ به واسطه ارتباط مداوم با اقشار مختلف مردم، نیازمند یک روابط عمومی خوب و همچنین صبر و حوصله و داشتن روحیه همدلی است.

از سوی دیگر، ماهیت پزشکی، درجاتی از تنش مستمر را به همراه دارد و این ویژگی، به خصوص در مورد برخی از گرایش‌های این رشته، مثل طب اورژانس، زنان و زایمان و جراحی مغز و اعصاب، پررنگ‌تر می‌شود. بنابراین یک پزشک موفق، باید همواره بتواند در شرایط پر استرس، رفتار خود را مدیریت کند و در کمترین زمان، بهترین تصمیم را بگیرد.

مشکل دیگر در مورد رشته‌هایی مثل پزشکی، وجود دوره طولانی تحصیل، بدون امکان کسب درامد تخصصی است. در واقع، غیر از دوره کارورزی، سایر خدماتی که یک دانشجوی پزشکی، در بخش‌های بیمارستانی و درمانگاهی ارائه می‌کند، رایگان است و چون با هدف آموزش او صورت گرفته است، بابت آن‌ها دستمزدی به او پرداخت نمی‌شود.

پس از دانش‌آموختگی هم مثل همه رشته‌های دیگر دانشگاهی که در دانشگاه‌های دولتی، ارائه می‌شوند، پزشکان، تعهد دارند تا دو برابر مدت تحصیل خود (که از خدمات آموزش رایگان بهرمند بوده‌اند) در داخل کشور، خدمت‌رسانی کنند یا هزینه آن را بپردازند.

روند تاسیس مطب هم،‌ به ویژه در سال‌های اخیر، با مشکلات و سخت‌گیری‌هایی روبه‌رو شده است که ناشی از رشد فزاینده متقاضیان این رشته دانشگاهی است.

پس اگر

  • حوصله هفت سال، درس خواندن سخت را دارید.
  • حوصله معاشرت با اقشار مختلف مردم را دارید.
  • تحمل شرایط سخت، مثل گذراندن طرح در مناطق محروم، کشیک بخش اورژانس و صحنه‌های دلخراش جراحت‌ها را دارید.
  • حافظه خوبی دارید.
  • عاشق زیست و شیمی هستید.
  • در زبان انگلیسی، مهارت کافی را دارید.
  • تا هفت سال بعد، نیازی به کسب درامد مستقل و قابل توجه ندارید.

رشته پزشکی به احتمال زیاد، انتخاب مناسبی برای شماست.

کدام دروس دبیرستان در رشته پزشکی بیشتر کاربرد دارند؟

همانطور که می‌دانید پزشکی، در زیرگروه ۱ از گروه آزمایشی علوم تجربی قرار دارد. این زیرگروه، علاوه بر پزشکی، شامل رشته‌های مختلفی است که عبارتند از: دکترای پیوسته بیوتکنولوژی، دامپزشکی، دندانپزشکی، آموزش ابتدایی، آموزش زیست شناسی، آموزش کودکان استثنایی، اتاق عمل، اعضای مصنوعی، بهداشت مواد غذایی،‌ بهداشت و بازرسی گوشت، بینایی سنجی، پرستاری، تکنولوژی پرتوشناسی،‌تکنولوژی پرتودرمانی، روانشناسی، زیست شناسی (جانوری، دریا، سلولی و مولکولی، گیاهی، زیست فناوری) شنوایی شناسی، علوم آزمایشگاهی، علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، علوم تربیتی، علوم تغذیه، علوم و صنایع غذایی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، مامایی، گفتاردرمانی، میکروبیولوژی و هوشبری.

ضرایب دروس، در زیرگروه ۱ علوم تجربی، در طی سال‌های اخیر، مطابق با جدول زیر بوده است.

درس زمین‌شناسی ریاضی زیست فیزیک شیمی
ضریب 0 2 4 2 3

همانطور که از این جدول و عناوین رشته‌های دیگر زیرگروه ۱ پیداست، شالوده این زیرگروه بر درس‌های شیمی و زیست استوار است. بنابراین برای قبولی در هریک از رشته‌های این زیرگروه، کسب نمره تراز بالا در درس‌های زیست و شیمی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و درس‌های ریاضی و فیزیک، در اولویت‌های بعدی قرار دارند.

از طرفی، بر خلاف دیگر زیرگروه‌های گروه آزمایشی تجربی، که زمین شناسی، برای آن‌ها، دست کم، ضریب یک تخصصی گرفته است، در زیرگروه ۱، نمره تراز این درس با ضریب صفر،‌ محاسبه می‌شود و در امتیاز نهایی داوطلبان، هیچ تاثیری ندارد.

نوع گزینش رشته پزشکی دوره روزانه، به صورت بومی ناحیه‌ای است. یعنی ۶۰ درصد داوطلب‌های سهمیه مناطق، از بین افراد بومی همان ناحیه و ۴۰ درصد از بین غیربومی‌ها انتخاب می‌شوند.

در چند سال اخیر، علاوه بر نمره داوطلبان در آزمون سراسری، معدل آن‌ها در پایه‌های تحصیلی متوسطه نیز، در امتیاز نهایی آن‌ها لحاظ می‌شود. در زیرگروه یک، برای دانش‌آموزان نظام جدید آموزشی (نظام ۳-۳-۶)، سوابق تحصیلی و معدل دیپلم، مطابق جدول زیر، در نمره نهایی آزمون، لحاظ می‌شود.

همانطورکه می‌دانید، درس‌های عمومی، برای همه گروه‌ها با ضریب یک، در فرمول محاسبه امتیاز نهایی، لحاظ می‌شوند. اما اگر نوع دیپلم داوطلب، با گروه آزمایشی او متفاوت باشد، تنها نمره آن دسته از درس‌های تخصصی، در این فرمول، اعمال می‌شوند که با زیرگروه آزمایشی داوطلب، تناسب داشته باشند. میزان این تاثیر، حداکثر ۳۰ درصد است.



:: برچسب‌ها: رشته پزشکی , گرایش ها , حقوق , درآمد , بازار کار , علوم پزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 85
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

معرفی رشته سونوگرافی

رشته سونوگرافی از جمله رشته هایی می باشد که علاقه مندان زیادی در میان دانش پذیران تجربی دارد، برای ورود به این رشته دو گزینه پیش روی خود دارید که اولین راه شرکت در کنکور سراسری می باشد و راه دومی که بسیاری نسبت به آن متمایل تر هستند ورود به رشته سونوگرافی بدون کنکور می باشد، اما ایا اصلا امکان انجام این کار وجود دارد یا صرفا ثبت نام بدون کنکور در رشته سونوگرافی شایعه می باشد؟

در ادامه با جزئیات بیشتری در مورد رشته سونوگرافی توضیح خواهیم داد.

آیا ورود به رشته سونوگرافی بدون کنکور امکانپذیر است؟

برای کنکوری های تجربی که اغلب قبولی در رشته های پزشکی و پیراپزشکی هدف اصلی آنان می باشد، کسب رتبه بالا یک دغدغه مهم است. اما به دلیل رقابت تنگاتنگی که بین رشته های دانشگاهی تجربی وجود دارد، دشواری بدست آوردن یک رتبه خوب و همچنین ظرفیت های پایین اینگونه رشته ها باعث شده تا این متقاضیان به دنبال یک راه آسانتر برای ورود به رشته مورد نظر خود باشند.

در کنار هم قرار دادن مواردی که ذکر کردیم موجب شده تا بسیاری از افراد در فکر ورود بدون کنکور  به این رشته هستند، اما حقیقت ماجرا در اصل این است که بر خلاف دهه ۸۰ که امکان ورود بدون کنکور به برخی رشته های پزشکی وجود داشت از سال ۹۳ تا به امروز جلوی ورود بدون کنکور دانش پذیران به رشته های زیر گروه پزشکی گرفته شده است.

اگر از دسته افرادی هستید که به هر دلیلی عملکرد خوب و مثبتی در کنکور سراسری نداشته اید اما علاقه مند به ثبت نام در رشته سونوگرافی هستید دو راه بیشتر پیش روی شما نمی باشد، یا باید اقدام به ثبت نام مجدد در کنکور کنید؛ در غیر این صورت تنها راهی که برای شما باقی می ماند تحصیل در دانشگاه های آزاد خارج از کشور می باشد.

معرفی رشته سونوگرافی

رشته سونوگرافی از رشته های زیر نظر وزارت بهداشت می باشد که خود سه شاخه پرتو یونیزان، پرتو غیر یونیزان و رشته های پزشکی هسته ای می باشد.

البته که رشته ای به نام سونوگرافی وجود ندارد و فرد علاقه مند باید به رشته رادیولوژی وارد شود، پس از طی کردن ۱۳۰ واحد درسی فرد تبدیل به یک رادیولوژیست خواهد شد.

فرد پس از طی کردن این ۱۳۰ واحد باید در مقطع کارشناسی ارشد در زیر شاخه ای مختلف برای تبدیل شدن به سک سونوگراف ادامه تحصیل دهد.

شرایط تحصیل رشته سونوگرافی 

یک نکته مهم که باید قبل از توضیح درباره سونوگرافی به آن اشاره کنیم، این است که برای کنکور تجربی اصلا رشته ایی به نام سونوگرافی وجود ندارد. در واقع این رشته از از شاخه های رشته رادیولوژی محسوب می شود.

 بدین ترتیب، داوطلبانی که علاقه مند ورود به آن هستند، بایستی ابتدا در کنکور سراسری شرکت کرده و در صورتی که مجاز به انتخاب رشته شدند، رشته رادیولوژی را انتخاب نمایند. سپس، بعد از فارغ التحصیلی می توان در آزمون دستیاری رشته رادیولوژی شرکت کنند.

همچنین، متخصصان رادیولوژیست قادر خواهند بود تا به عنوان پزشک متخصص سونوگرافی در مراکز خصوصی یا دولتی مشغول به کار شوند. از این رو، باید نتیجه گرفت که چیزی به نام سونوگرافی با سوابق تحصیلی در این ایران نداریم.

اما نکته مهم برای افرادی که به هر نحو علاقه مند ورود به سونوگرافی با سوابق تحصیلی آن است که اگر می خواهید در این رشته ادامه تحصیل دهید، می بایست به دانشگاه های خارج از کشور بروید. البته شرایط سونوگرافی بدون کنکور برای دانشگاه های مختلف خارجی نیز متفاوت است. برای دریافت راهنمایی در این مورد می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دانشگاه های پذیرنده رشته سونوگرافی

با توجه به آنچه گفته شد، ما برای معرفی سونوگرافی در اصل باید در مورد رشته رادیولوژی اطلاعات لازم را کسب کنیم. چرا که برای سونوگراف شدن بایستی ابتدا رادیولوژیست شد. اما کدام دانشگاه ها در رشته رادیولوژی دانشجو می پذیرند؟ این دانشگاه ها به شرح زیر می باشند.

 

 

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشگاه علوم پزشکی کردستان – سنندج
دانشگاه علوم پزشکی ایران دانشگاه علوم پزشکی کردستان – سنندج
دانشگاه علوم پزشکی بابل دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دانشگاه علوم پزشکی بندر عباس دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دانشگاه علوم پزشکی بندر عباس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشگاه علوم پزشکی گناباد
دانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشگاه علوم پزشکی گیلان – رشت (محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی لنگرود)
دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه علوم پزشکی گیلان – رشت (محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی لنگرود)
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور – اهواز دانشگاه علوم پزشکی لرستان – خرم آباد
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور – اهواز دانشگاه علوم پزشکی مازندران – ساری
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دانشگاه علوم پزشکی مازندران – ساری
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دانشگاه علوم پزشکی همدان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی سمنان (محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی سرخه) دانشگاه علوم پزشکی یزد
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد دانشکده علوم پزشکی بهبهان
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی – تهران دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران
دانشگاه علوم پزشکی شیراز دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران

 

مدت تحصیل در رشته سونوگرافی

 

حال که دانستیم حتی در صورت داشتن شرایط و معدل لازم برای سونوگرافی نمی توان در مقطع کارشناسی به چنین رشته ایی وارد شد و از پیش نیازهای اخذ مدرک آن مطلع شدیم، خوب است در مورد مراحل اخذ تخصص سونوگرافی نیز اطلاعاتی را کسب نماییم.

در مجموع برای اینکه متخصص سونوگرافی شوید، نیاز به 15 سال تحصیل می باشد. راه اصلی رسیدن به این مورد نیز دریافت مدرک پزشکی عمومی است که خود 7 سال به طول می انجامد.

 بعد از آن می توانید در آزمون دستیاری تخصصی رادیولوژی شرکت نماییم. سپس، نوبت به گذراندن 2 سال تعهد خدمت دوره دکتری عمومی و 4 سال دوره تخصص می باشد. در نهایت لازم است که 2 سال دوره تعهد در مقطع تخصص نیز طی شود.

البته متخصصان زنان و زایمان نیز در صورت داشتن شرایط لازم می توانند در مطب خود خدمات سونوگرافی داشته باشند.

رتبه مورد نیاز برای قبولی رشته سونوگرافی در دانشگاه سراسری 

رتبه قبولی در رشته سونوگرافی کنکور سراسری بنا بر هر سهمیه متفاوت می باشد که در ادامه به بررسی آخرین رتبه های قبولی در این رشته در شهر های مختلف خواهیم پرداخت:

رتبه قبولی در رادیولوژی در سهمیه منطقه ۱
آخرین رتبه کشوری پذیرفته شده ۱۴۰۰ دانشگاه
19160 شیراز
32229 ارومیه
21233 بهشتی (تهران)
18959 مشهد
14641 تهران
35460 اصفهان
18605 ایران
26476 تبریز
22397 یزد

رتبه لازم برای قبولی در سونوگرافی دانشگاه آزاد

رشته های زیر نظر وزارت بهداشت اعم از فیزیوتراپی، رادیولوژی و سونوگرافی در دانشگاه های آزاد حداقل در حال حاضر ارائه نمی شود.

اما در صورتی که دانشگاه آزاد اقدام به پذیرش دانشجو در رشته رادیولوژی (راه ورود به سونوگرافی) کند رشته های بالاتری (بدتری) می توانند در صورت عدم قبولی در دانشگاه های سراسری به سراغ دانشگاه های آزاد بروید.

رشته های مشابه سونوگرافی کدامند؟

برای افرادی که ادامه تحصیل در رشته سونوگرافی با سوابق تحصیلی و امکانپذیر نیست، داوطلبان لازم است که رشته های مشابه با آن را بشناسند تا بعد از فارغ التحصیلی به کارهای مربوط به سونوگرافی مشغول شوند.

این رشته ها عبارتند از تكنولوژی پرتو درمانی، تكنولوژی پرتوشناسی، تكنولوژی پزشكی هسته ای. متقاضیان می توانند پس از شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه مجاز نسبت به انتخاب اینگونه رشته ها اقدام نموده و پس از اتمام تحصیل در یکی از مراکز ارائه دهنده سونوگرافی مشغول به کار شوند.

شرایط کاری رشته سونوگرافی

چه افرادی که در خارج از کشور رشته سونوگرافی را با سوابق تحصیلی خوانده اند، و چه متخصصان سونوگراف داخلی، برای کار در مراکز داخل کشور بایستی از موقعیت های کاری و درآمد آتی خود آگاهی داشته تا با چشم باز وارد آن شوند. به طور کلی موقعیت های خوب کاری و شغل رشته های تجربی مانند هر گرایش دیگری نیازمند دانش و علم فرد می باشد.

سونوگرافی در واقع یک بخش مهم در تشخیص بیماری ها و به دنبال آن درمان دارد. افرادی که در این حیطه فعالیت دارند، از طریق ارسال امواج صوتی با فرکانس بالا، به نوعی از اندام های بدن تصویر برداری می کنند.

گرچه این دانش حوزه های بسیاری را در بر می گیرد، اما متداول ترین کاربرد آن به زنان و زایمان مربوط می شود. در سال های اخیر با توجه به اهمیت بسیاری که به سلامت مادران و نوزادان داده می شود، استفاده از سونوگرافی نیز به مراتب بیشتر شده است.

البته بسته به اینکه سونوگرافی در یک مرکز دولتی یا خصوصی کار کند نیز میزان درآمد متفاوت خواهد بود.



:: برچسب‌ها: معرفی , رشته , سونوگرافی ,
:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

شناخت 13 رشته طلایی تجربی

در قبلی وبلاگ انتشارات حیدری به طور کلی به رشته های پزشکی و پیراپزشکب به عنوان رشته های پرطرفدار تجربی اشاره کردیم. اما همانطور که می دانید این رشته ها دارای گرایش های زیادی هستند، و علاوه بر این، می توان به رشته های غیرپزشکی دیگری نیز اشاره کرد. برای آشنایی دقیق تر، اسامی این رشته ها را ذکر و به طور خلاصه در مورد آن ها توضیح می دهیم.

دندان پزشکی

انتخاب اغلب نفرات برتر کنکور رشته تجربی، رشته دندانپزشکی می باشد. این رشته که به پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های دهان و دندان می پردازد، به دلیل آنکه از درآمد نسبتا بالایی برخوردار است،از رشته های برتر تجربی محسوب می شود و علاقه مندان بسیاری را نیز به خود جلب کرده است. البته در سال های اخیر، به دلیل پذیرش زیاد در این رشته، گفته می شود که رو به اشباع است، اما همچنان هدف بسیاری از داوطلبان است.

دارو سازی

این رشته برای قبول شده به رتبه بسیار خوبی نیاز دارد و از جمله رشته های پرطرفدار تجربی به شمار می رود. دانش آموختگان و فارغ التحصیلان رشته داروسازی به ارائه، تولید و مشاوره دارویی می پردازد و با انجام تحقیقات و پژوهش های متعدد در این زمینه برای پیشرفت در زمینه داروهای موثرتر و شناخت مضرات برخی از درمان های دارویی گام بر می دارند. از آنجا که در حال حاضر، تولید دارو عمدتا در کشور و به صورت داخل تولید می شود، موقعیت های شغلی خوبی برای داروسازان و رشد علمی آن ها فراهم شده است.

پزشکی از رشته های پرطرفدار تجربی

اگر بخواهیم از میزان محبوبیت این رشته در میان احاد جامعه صحبت کنیم، توضیحات واضحات داده ایم. پزشکان موفقی که در جامعه توانسته اند، با خدمت به افراد و بازگرداندن سلامتی به آن ها از جایگاه خوبی برخوردار باشند، آن را پرطرفدارترین رشته های تجربی تبدیل نموده است.

افرادی که در پزشکی عمومی فارغ التحصیل می شوند، می توانند در یکی گرایش های آن تخصص بگیرند و به موقعیت های شغلی، مالی و اجتماعی بسیار خوبی دست یابند. در میان تخصص های پول ساز، می توان به متخصص حلق و بینی، زیبایی، گوش، متخصص پوست، مو، متخصص بیماری‌های گوارشی، متخصص مغز و اعصاب، متخصص بیماری‌های قلبی و عروقی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، متخصص بیماری‌های عمومی اشاره کرد.

رشته بینایی سنجی

کارشناسی بینایی سنجی را اغلب داوطلبان، یکی از رشته های برتر تجربی می دانند. این رشته که با استفاده از تجهیزات و دستگاه های خاصی به تشخیص مشکل و بیماری های احتمالی چشم می پردازد، برای درمان آن ها شیوه ها و یا راه حل هایی  را ارائه می دهد. هر چند که در این رشته لازم نیست همانند برخی از گرایش های پیراپزشکی، با خون و مریضی های وخیم بیماران در ارتباط مستقیم باشید، اما باید از دقت بالایی برخوردار باشید.

پرستاری

یکی شریف ترین پرطرفدارترین رشته های تجربی ، پرستاری می باشد. هر چند که خانم ها علاقه بیشتری به این رشته دارند، اما در میان اقایان هم از جایگاه خوبی برخوردار است. بسته به دانشگاه و محل پذیرش، رتبه قبولی متفاوت است. تحصیل کردگان باید چهار سال را به واحدهای تئوری و عملی بگذرانند تا بتوانند، مدرک کارشناسی پرستاری را کسب کنند. میزان حقوق و در امد آن در سال گذشته به طور میانگین، 3 میلیون تومان بود، اما به تازگی شاهد افزایش های خوبی در مبلغ های پرداختی به این عزیزان بوده ایم.

فیزیوتراپی از رشته های پرطرفدار تجربی

فیزیوتراپ ها که وظیفه کمک به بیمار و توابخشی او در نواحی مختلف بدن را بر عهده دارند، در میان داوطلبان کنکور تجربی بسیار شناخته شده هستند. محیط کاری تمیز و به دور از هیاهوی بیماران و در عین حال، مراجعه زیاد افراد آسیب دیده، باعث شده است تا طرفداران خود را پیدا کند. همانطور که در جدول بالا می بینید، این رشته در زیر گروه 1 قرار داد. فیزیوتراپی جزء رشته های ستاره دار به شمار می رود، یعنی حداقل 30 درصد از جمعیت آن را یک جنسیت تشکیل می دهد.

دامپزشکی

رشته دامپزشکی که دارای مقاطع کاردانی، کارشناسی و ارشد است، به طور معمول با جذب رتبه های بالا، جزء رشته های برتر تجربی به حساب می آیند. ظرفیت پذیرش آن چندان بالا نیست و حدود 15 دانشگاه در این رشته دانشجو پذیرش می کند. دوره تحصیل ان 6 ساله است که در محله اول، تحصیل کدگان 130 واحد را می گذرانند و در مرحله دوم با عبور از یک آزمون جامع، پیش درمانی می گیرند.

یکی از دلایلی که باعث شده است آن را به پرطرفدارترین رشته های تجربی تبدیل کند، فرصت های کاری خوب مانند  وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشتی درمانی دولتی، انستیتو پاستور، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات کشاورزی، موسسه سرم و واکسن سازی رازی، سازمان دامپزشکی است.

رشته علوم آزمایشگاهی

اگر علاقه مند به این رشته هستید، باید بگوییم که در حین تحصیل بایستی مهارت های مختلفی همچون خونگیری، خون شناسی (هماتولوژی)، ایمنی شناسی (ایمونولوژی)، بیوشیمی بالینی، ژنتیک، بافت شناسی، قارچ شناسی، باکتری شناسی و انگل شناسی  را کسب نمایید.

چیزی که سبب شده است تا علوم آزمایشگاهی به رشته های پرطرفدار تجربی تبدیل شود، بازار کار نسبتا خوب آن است. اما مشکلاتی همچون دشواری دروس، حقوق پایین، سر و کار داشتن با نمونه های خونی، ادرار و مدفوع از معایب آن بهشمار می رود

اتاق عمل

ظرفیت پذیرش در رشته اتاق عمل، در مقایسه با سایر رشته های پیراپزشکی، نسبتا خوب است و حدود 65 دانشگاه دولتی و پردیس خودگردان در این رشته دانشجو جذب می کنند. کارشناسان اتاق عمل، در کنار پزشک جراح از مراحل آغازین بیهوشی تا پایان آن حضور دارند و علائم حیاتی بیمار را مورد بررسی قرار می دهند. بسته به محل کار، یعنی اینکه در بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی باشید یا دولتی، میزان درآمد نیز متفاوت خواهد بود.

زیست شناسی

بعد از رشته های پیراپزشکی، زیست شناسی از رشته های برتر تجربی شناخته می شود که علاقه مندان خاص خود را دارد. زیست شناسان به بررسی و شناخت همه موجودات زنده از قبیل انسان ها، کیاهان و جانوران می پردازند. از جمله گرایش های آن می توان از زیست شناسی گیاهی، جانوری، دریا، سلولی و مولکولی، و زیست شناسی عمومی نام برد.

بیشترین حوزه فعالیت دانش آموختگان این رشته به تحقیق و پژوهش اختصاص می یابند. اما موقعیت های شغلی همچون تدریس در مدارس و دانشگاه ها، کارشناسی آزمایشگاه های تحقیقاتی، تکنسین آزمایشگاه، حفاظت از محیط زیست و غیره نیز در انتظار دارندگان مدرک زیست شناسی است.

رادیوتراپی

رادیوتراپی یا همان پرتو درمانی، یکی از انتخاب های داوطلبان دارای رتبه زیر 1000 است. کارشناسان رادیوتراپی با استفاده از اشعه های ایکس، آلفا، بتا و گاما از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کنند. همچون دیگر رشته های پرطرفدار تجربی ، کار اصلی رادیوتراپ ها در بیمارستان و کلینیک های خصوصی و دولتی است.

البته اگر کسی قصد داشته باشید این رشته را در مقاطع ارشد و دکتری ادامه دهد، باید یکی از گرایش های مرتبط با آن را انتخاب نماید.

علوم تغذیه

تعداد دانشگاه هایی که در رشته علوم تغذیه پذیرش دارند، چندان زیاد نیست، اما در میان لیست پرطرفدارترین رشته های تجربی دیده می شود. کارشناسان علوم تغذیه به طور معمول در شرکت ها و کارخانه های صنایع غذایی، دارویی، و یا نمایندگی مراکز جهت بازاریابی محصولات خوراکی یا درمانی کار می کنند. البته عمدتا در کلینیک های پزشکی جذب می شوند و در صورت شرایط لازم هم می توانند برای تاسیس دفتر به صورت تیمی مجوز وزارت بهداشت را اخذ نمایند.

رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی

این رشته را می توان تلفیقی از مهندسی و پزشکی دانست و به نوعی میان رشته ایی محسوب می شود. متقاضیان گروه تجربی و ریاضی در صورت کسب رتبه قبولی می توانند این رشته را اتخاب کنند.  البته بخش اعظم آن را زیست شناسی تشکیل می دهد و ژنتیک اندامک های سلولی، واکنش های درون سلولی و … می پردازد. هر چند که به عنوان یکی از رشته های پرطرفدار تجربی شناخته می شود، اماورود به آن نیزمند رتبه بالا است. همچنین، علاقه مندان باید بتوانند در مرحله مصاحبه نیز با موفقیت عبور نمایند.



:: برچسب‌ها: شناخت , 13 , رشته , طلایی , تجربی ,
:: بازدید از این مطلب : 86
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

ویژگی رشته های پرطرفدار تجربی

چندین سال است که رشته تجربی، رکوردار جذب بیشترین داوطلب کنکور در میان همه گروه های آزمایشی است. اما دلیل این امر چیست؟ علت این امر تقریبا برای  همه روشن است، و آن ها هم رسیدن به رشته های برتر است. حال ممکن است بپرسید که رشته های پرطرفدار تجربی کدامند؟ طبق آمار قبولی های کنکور، بیشترین انتخاب رتبه های زیر ده هزار به چند رشته خاص که عمدتا پزشکی و پیراپزشکی می باشند، اختصاص یافته است.

رویای پوشیدن لباس سفید پزشکی باعث شده است تا رقابت سنگینی در میان داوطلبان این رشته حاکم باشد و برای قبول شدن در آن نیاز به رتبه های بسیار خوب باشد. مسلما، آینده شغلی، تحصیلی و اجتماعی که چنین رشته هایی با خود به ارمغان می آورند، اشتیاق دستیابی به آن ها را در بین جوانان قرار داده است.

هر چند که در سال های اخیر، با افزایش ظرفیت پذیرش در رشته های برتر تجربی تعداد ورودی ها و خرجی های آن بیشتر شده است، اما هنوز مسیر دستیابی چندان هموار نیست. اما با استفاده از یک برنامه ریزی منسجم و اصولی هیچ چیز دور از انتظار نیست.

رشته های پرطرفدار تجربی در کدام زیرگروه ها قرار دارند؟

به طور کلی، رشته تجربی دارای 5 زیر گروه است. در هر کدام از این زیرگروه ها، اسامی رشته ها به همراه ضریب دروس قید شده است. در جدول زیر، همه رشته های مقطع کارشناسی این گروه به تفکیک ذکر شده است و در ادامه با معرفی 13 رشته طلایی تجربی متوجه خواهیم شد که پرطرفدارترین ها در کدام زیر گروه قرار دارند.

 

 

نام زیرگروه زمین شناسی ریاضی زیست شناسی فیزیک شیمی
زیرگروه 5 1 3 2 2 2
زیرگروه 4 1 4 2 3 2
زیرگروه 3 4 3 2 2 2
زیرگروه 2 1 3 4 2 4
زیرگروه 1 0 2 4 2 3

 

 

زیرگروه 1

 

 

 

 

 

 

زیست شناسی گیاهی، زیست فناوری، ساخت پروتزهای دندانی، شنوایی شناسی، بینایی سنجی، پرستاری، تکنولوژی پرتودرمانی، تکنولوژی پرتوشناسی، روان شناسی، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی دریا، زیست شناسی سلولی و مولکولی، تکنولوژی اتاق عمل، اعضای مصنوعی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت و بازرسی گوشت، علوم آزمایشگاهی، علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، آموزش ابتدایی، آموزش زیست شناسی، آموزش کودکان استثنایی، علوم تربیتی، علوم تغذیه، علوم و صنایع غذایی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، مامایی، هوشبری، میکروبیولوژی

 

 

زیر گروه 2  

 

شیمی محض، فناوری اطلاعات سلامت، آموزش شیمی، تکنولوژی پزشکی هسته ای، مهندسی بهداشت محیط، شیمی کاربردی، بهداشت عمومی، بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها، مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار

 

زیر گروه 3  

 

اقیانوس شناسی، زمین شناسی

 

زیر گروه 4  

 

مدیریت بیمه، مدریت بیمه اکو، مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، ، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی، فلسفه و عرفان اسلامی، حسابداری، زبان و ادبیات عربی، شیعه شناسی، علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم انتظامی، علوم قرآن و حدیث، فقه و حقوق اسلامی، اسلامی و تاریخ، معارف اسلامی و علوم تربیتی، معارف اسلامی و اخلاق، معارف اسلامی و ادیان، معارف فقه و حقوق امامی، فقه و حقوق حنفی، فقه و حقوق شافعی، فقه و حقوق مذاهب اسلامیفلسفه و کلام اسلامی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، مدیریت اطلاعات و ارتباطات، مدیریت امور بانکی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت بازرگانی، ادیان و مذاهب، اقتصاد، امنیت اقتصادی، تاریخ اسلام، تاریخ تمدن ملل اسلامی، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت کسب و کارهای کوچک، مدیریت مالی، مدیریت و بازرگانی دریایی،معارف اسلامی، معارف اسلامی – تبلیغ و ارتباطات، معارف اسلامی و علوم قرآنی، معارف اسلامی و کلام، معارف اسلامی و مدیریت، هتلداری

 

زیر گروه 5  

 

مهندسی طبیعت، مهندسی فضای سبز، اقتصاد کشاورزی علوم دامی، آموزش تربیت بدنی، امنیت اطلاعات، امنیت بین الملل، امنیت نرم، علوم و مهندسی صنایع غذایی (کشاورزی)، پژوهشگری امنیت، تربیت مروج سیاسی، ترویج و آموزش کشاورزی پایدار، حفاظت اطلاعات، ضد تروریسم، مهندسی صنایع مبلمان، علوم سیاسی، علوم فنی امنیت، علوم ورزشی، علوم و مهندسی باغبانی، علوم و مهندسی جنگل، علوم و مهندسی خاک، علوم و مهندسی شیلات، علوم و مهندسی محیط زیست، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، گیاه پزشکی، مددکاری اجتماعی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، مربیگری عقیدتی، مطالعات امنیتی، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی،

 



:: برچسب‌ها: ویژگی , رشته , پرطرفدار , تجربی ,
:: بازدید از این مطلب : 97
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

بهترین رشته های پیراپزشکی ایران

رشته های هوشبری، اتاق عمل، پرستاری، علوم آزمایشگاهی و مامایی از پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی ایران هستند.

از سایر رشته های پیراپزشکی می توان به رشته های بینایی سنجی، شنوایی سنجی، کار درمانی، گفتار درمانی، علوم تغذیه، اعضای مصنوعی، ساخت پروتز های دندانی، تکنولوژی پرتوشناسی و تکنولوژی پرتودرمانی اشاره کرد.

پر درآمد ترین رشته های پیراپزشکی ایران 

رشته هوشبری

کاردانی هوشبری از رشته های شاخه پیراپزشکی است. مهم ترین وظیفه فارغ التحصیل و یا دانشجوی این رشته این است که در کنار یک متخصص بی هوشی به فعالیت بپردازد.

فارغ التحصیلان این رشته پیراپزشکی پس از اتمام دوره تحصیلی خود توانایی شناسایی دستگاه های اندازه گیری گازهای خون، استفاده و تنظیم تمامی دستگاه های مربوط به رشته هوشبری، استریلیزه دستگاه های مختلف مربوط به هوشبری و همچنین انجام مراحل بیهوش کردن بیمار تحت نظر متخصص بیهوشی را به عهده دارند.

با توجه به افزایش عمل های جراحی و اهمیت فرایند بیهوش کردن بیمار، وجود افرادی با تحصیلات کاردانی یا کارشناسی که در کنار یک متخصص هوشبری به انجام وضایف بپردازند، بیش از پیش احساس می شود.

 

فارغ التحصیلان رشته هوشبری در مقاطع کاردانی و کارشناسی در مراکز درمانی و بیمارستان ها مشغول به فعالیت می شوند. در حال حاضر دانشجویان این رشته پس از اتمام دوره کاردانی می توانند در رشته کارشناسی ناپیوسته پرستاری ادامه تحصیل دهند.

تمامی دروس این رشته به صورت عملی و تئوری در بیمارستان ها آموزش داده می شود. بنابراین افرادی که متقاضی تحصیل در این رشته هستند باید علاقه و توانایی تحصیل و کار در بیمارستان ها را داشته باشند. دوره کاردانی این رشته حدود 2 سال است.

پرستاری

یکی دیگر از پر درآمد ترین رشته های پیراپزشکی ایران، رشته پرستاری است. نام این رشته از یک کلمه لاتین به معنی تغذیه است.

از وظایف مهم پرستاران می توان به مراقبت های بهداشتی و درمانی از بیمار، حمایت های جسمی و اجتماعی، آماده سازی بیمار برای مراحل درمانی اشاره کرد.

افراد متقاضی این رشته باید از لحاظ جسمی و روانی آمادگی مواجه با هر نوع چالشی را داشته باشند. آن ها باید علاقه مند به فعالیت ها و مراقبت های درمانی، صبور، دقیق و مسئولیت پذیر باشد.

چنین افرادی باید علاقه مند به فعالیت در بیمارستان ها باشند و توانایی کار تیمی مراقبت های درمانی را داشته باشند.

 

دانشجویان این رشته پس از گذراندن دوره کارشناسی میتوانند در دوره کارشناسی و دکتری نیز شرکت داشته باشند.

عمده فعالیت فارغ التحصیلان دانشگاهی در بیمارستان ها، کلینیک های تخصصی و درمانگاه های دولتی و خصوصی خواهد بود اما ممکن است این افراد در ادارات، سازمان ها و به عنوان مربی در دانشگاه ها مشغول به فعالیت شوند.

فعالیت پرستاران در بیمارستان می تواند در بخش های خاصی باشد. مثلا یک پرستار ممکن است در بخش اورژانس فعالیت کند و یا در بخش ICU مشغول به فعالیت شود.

فیزیوتراپی

در ایران ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی در مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری نیز وجود دارد. آموزش کار با دستگاه هایی که کاربرد آن ها تحریک عصب و عضله است و در کاهش درد مورد استفاده قرار می گیرند کاربرد زیادی دارد.

بیماری و دردهایی مانند استخوان، مفاصل، عضلات، بیمارهای روماتیسمی و اعصاب و غیره

رشته اتاق عمل

رشته اتاق عمل ابتدا در مقطع کاردانی و سپس در مقطع کارشناسی پیوسته در ایران راه اندازی شد. فارغ التحصیلان این رشته پیراپزشکی به عناون بخشی از تیم اتاق عمل در جراحی های حساس باید دقیق و مسئولیت پذیر باشد.

دانشجویان در طول این دوره کارشناسی باید 130 واحد را بگذرانند. دانشجویان این رشته می توانند در زمینه های مورد علاقه خود مانند جراحی قلب و ارتوپدی تخصص خود را افزایش دهند.

رشته های دانشگاهی مامایی و علوم آزمایشگاهی از دیگر رشته های پردرآمد پیراپزشکی ایران هستند.



:: برچسب‌ها: بهترین , رشته , پیراپزشکی , ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()