نوشته شده توسط : پزشک و درمان

بهترین رشته های پزشکی در ایران

بر کسی پوشیده نیست که رشته های پزشکی و پیراپزشکی، از پرطرفدارترین و محبوبترین رشته های تحصیلی در میان داوطلبان کنکور تجربی هستند. اما شاید این سوال مطرح باشد که دلایل محبوبیت بهترین رشته های پزشکی کدامند؟ دلیل این امر نیز جایگاه اجتماعی، مالی، بازار کار، جهانی بودن آن و … است.

مسلما همه شغل های جامعه از منزلت و جایگاه بالایی برخوردارند. اما چیزی که باعث جلب توجه بسیاری از داوطلبان به این رشته ها می شود، مواردی مانند جذابیت شغلی، بازار کار مناسب، آینده مالی خوب، نیاز همیشگی افراد اجتماع آن، اعتبار اجتماعی، و … می باشد که در میان عموم رواج دارد. البته در برخی موارد اغراق هایی به کار می رود، اما به طور کلی می توان گفت که این تصورات تا حد زیادی حقیقت دارند.

از سوی دیگر، در تحقیقی که در سال 95 صورت گرفت، سه انگیزه اول دانشجویان برای انتخاب رشته های پزشکی به ترتیب، ” داشتن موقعیت اجتماعی مناسب”، ” داشتن مسئولیت در شغل” و ” علاقه مندی شخصی به علم به ویژه پزشکی” بود. اما در میان، مانند همه رشته های دیگر، برخی از شاخه های پزشکی و پیراپزشکی از سایرین متقاضیان و علاقه مندان بیشتری دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

روحیات لازم برای بهترین رشته های پزشکی کدامند؟

مسلما برای هر شغلی، داشتن برخی خصوصیات و مهارت ها لازم و ضروری می باشند. این مورد بخصوص برای رشته های پزشکی  پیراپزشکی خود را بسیار بارزتر نشان می دهد. 

 

  • داشتن علاقه بسیار و قدرت تحلیل بالا برای دریافت مطالب درسی و انجام فعالیت های عملی
  • برخورداری توانایی برنامه ریزی درست برای ایجاد هماهنگی بین تحصیل، زندگی شخصی و شغل
  • داشتن مهارت روابط عمومی خوب و تعامل مناسب با مراجعان و بیماران همراه با حس انسان دوستی
  • داشتن استدلال قوی و تشخیص بیماری ها با توجه به علائم موجود و حس مسئولیت پذیری
  • کسب اطلاعات به روز و همگامی با علم روز دنیا به دلیل پیشرفت های لحظه ایی و مورد نیاز در علم پزشکی
  • دارا بودن از قدرت تمرکز و کار در شیفت های روزانه و شیفت های شبانه و روزانه فشرده

10 مورد از بهترین و پولسازترین رشته ها خانم ها و آقایان

با وجود مطرح بودن رشته های پزشکی، اما دغدغه بسیاری از داوطلبان و والدین این است آینده کدام رشته ها درخشان تر است. کسی زندگی اش را بر پایه آرزوی پوشیدن لباس سفید پایه گذاری می کند، وقتی رتبه لازم را کسب کرد، در هنگام انتخاب رشته سوال اصلی اش این است که بهترین رشته های پزشکی کدامند؟ به همین دلیل، در ادامه به ذکر بهترین رشته های پزشکی برای خانم ها و آقایان می پردازیم.

داروسازی

این رشته در میان کنکوری های تجربی بسیار نام آشنا و پر طرفدار است. این در حالی است که ممکن است شناخت درستی از آن در جامعه وجود نداشته باشد و موقعیت های شغلی مشخصی در بین عموم نداشته نباشد. افرادی که در رشته فارغ التحصیل می شوند، تنها در کارخانه ها و لابراتوارها کار نمی کنند، بلکه با مشاوره های دارویی و تحقیق در زمینه های داروسازی، به دارودرمانی می پردازند.

تحقیق و پژوهش نقش اول را در داروسازی می زند. افرادی که دکترای عمومی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند، در صورت قبولی می توانند در دوره دکترای تخصصی تحصیل کنند. تصور عموم این است که رشته داروسازی بسیار پولساز می باشد. این باور تا حد زیادی درست است، اما به دلیل بحرانی که در رشته های پزشکی و پیراپزشکی رخ داده است، بازار کار نسبت به گذشته کمی کمتر شده است. با این وجود، 97 درصد داروهای مورد نیاز کشوری در حال حاضر در داخل کشور، تولید می شود. بنابراین، هنوز هم موقعیت های شغلی برای فارغ التحصیلان داروسازی بسیار زیاد است.

دندان پزشکی

وقتی این سوال مطرح می شود که بهترین رشته های پزشکی کدامند؟ یکی از کثیرترین جواب ها، دندانپزشکی است. وقتی این رشته دندانپزشکی، رویای بیش از نیمی از متقاضیان رشته تجربی است. وظیفه تحصیل کردگان آن، تشخیص و درمان بیماری های دهان دندان بیماران است.

این رشته دندانپزشکی، در مقطع دکترای عمومی به پیشگری، درمان و رعایت بهداشت ناحیه دهان و دندان می پردازند. مدت تحصیل آن به دو بخش 2 ساله و 4 ساله تقسیم بندی می شود. تسلط بر زبان انگلیسیف لازمه تحصیل در دندانپزشکی می باشد.

در سال های اخیر به دلیل توجهات بالا به بهداشت فردی باعث شده است که موارد مورد نیاز برای مراجعه به دندانپزشکی کمتر شود. از سوی دیگر تعداد فارغ التحصیلان این رشته نسبت به قبل بیشتر شده است. اما با تمام این تفاسیر، هنوز هم موقعیت های بسیار خوبی، مخصوصا در شهرهای بزرگ وجود دارد.

رشته پرستاری

شغل پرستاری را که نماد ایثار و خستگی ناپذیری، انتخاب اغلب داوطلبان است. به طور کلی، یکی از بهترین رشته های پزشکی برای خانم ها ، پرستاری است. وظیفه اصلی دانش آموختگان آن، توانبخشی،  و مراقبت از بیماران از توانبخشی تا درمان می باشد. این افراد، علاوه بر مراقبتی، حمایتی، درمانی، هماهنگی ، مشورتی ، مدیریتی و تحقیقاتی و همچنین هماهنگی ارتباط بین بیمار و پزشک است.

شغل پرستاری در همه دنیا، از جایگاه خوبی برخوردار است و در کشور ما با وجود آنکه جایگاه خود را نیافته اند، اما بازار کار خوبی در انتظار فارغ التحصیلان خواهد بود. دانش آموختگان این رشته، علاوه بر کار در مراکز بهداشتی و بیمارستان، می توانند در سازمان های تربیت بدنی، مراکز ورزشی، صنعت مراقبت، بهداشت کارکنان، مراقبت پزشکی و … مشغول به کار شوند.

رشته مامایی

به دلیل اهمیت و ضرورت وجود ماماهایی برای زایمان زنان، بهترین رشته های پزشکی برای خانم ها را می توان رشته مامایی دانست. خوشبختانه، با پیشرفت علم در زمینه های مختلف پزشکی، امروزه ماماها توانسته اند خود را به خوبی نشان دهند. این رشته که یکی از زیر شاخه های پزشکی به شمار می رود، به مشاهده ،‌ آموزش، پیشگیری ، تحقیق، تشخیص و درمان می پردازد. حیطه وظایف فارغ اتحصیلان رشته مامایی بسیار گسترده است، که در این مجال نمی گنجد.

اما در مورد آینده شغلی آن می توان گفت که متاسفانه در سال های اخیر به دلیل تعداد بالای فارغ التحصیلان، تعداد استخدامی ها نسبت به قبل کمتر شده است. همین امر باعث شده است تا بسیاری از فارغ التحصیلان بیکار بمانند. با این وجود، موقعیت های شغلی دانش آموختگان رشته پرستاری، عمدتا در بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاه ها و مراکز بهداشتی می باشد.

رشته پزشکی

از دیر باز دست یافتن و رسیدن به رشته پزشکی، ایده آل ترین هدف اغلب کنکوری های تجربی بوده است. طیف وسیع کاربردها و وظایف پزشکی، فارغ التحصیلان آن را در حیطه های بسیاری مشغول به کار نموده است. پزشکان به تشخیص، درمان، پیگیری بیماران، مدیریت و سرپرستی مراکز خدمات بهداشتی و درمانی، شرکت در امور تحصیلی و دانشگاهی مشغول می شوند.

پزشکان متخصص نیز می توانند، ریاست بیمارستان های دولتی یا خصوصی، ریاست یا معاونت  دانشکده و دانشگاه های علوم پزشکی را به دست گیرند. دوره علوم پایه پزشکی، حداکثر 2 سال می باشد و دانشجو در صورت قبولی می تواند به دوره تخصصی راه یابد.

آینده شغلی تحصیلکردگان رشته پزشکی، در بیمارستان و درمان گاه های خصوصی و دولتی، مراکز درمانی و بهداشتی در شهرها و روستاها خواهد بود. طبیعتا هر چه مرکز یا محل سکونت یا کار بزرگتر باشد، تعداد موقعیت های کاری نیز بیشتر خواهد بود.

رشته دامپزشکی

به دلیل اهمیتی که دام و طیور در تغذیه انسانی و تامین مواد غذایی روزانه دارند، توجه و اهمیت رشته دامپزشکی نیزغیر قابل انکار است. دامپزشکان می توانند با علم خود به بهداشت، تشخیص و درمان بیماری های حیوانی می پردازند و در سلامت آزیان، طیور،  دام و حشرات پر اهمیت، نقش کلیدی دارند.

دوره تحصیل آن ها 4 سال است که به 2 سال تحصیل علوم پایه، و 2 سال مطالعه دروس پاتوبیولوژی تقسیم بندی می شود. با توجه به تولید بسیار گسترده دام و طیور در کشور و به طبع مواجهه با بیماری های مختلفف، می توان گفت که آینده شغلی خوبی در انتظار فارغ التحصیلان این رشته می باشد. البته فراموش نکنیم که میزان تخصص و مدرک تحصیلی نیز فاکتور مهمی در نرخ درآمد خواهد بود.

رشته علوم آزمایشگاهی

افرادی که در رشته علوم آزمایشگاهی تحصیل کرده و فارغ التحصیل می شوند، با استفاده از ابزار های خاصی به شناسایی و تشخیص بیماری های احتمالی کمک می کنند. این عمل به طور مستقیم بر درمان نیز تاثیر گذار است. علاقه مندان می توانند در مقطع کاردانی یا کارشناسی این رشته به تحصیل بپردازند.

در مورد بازار کار و موقعیت شغلی علوم آزمایشگاهی، باید بگوییم که بستگی به محل کار و مدرک تحصیلی دارد. دارندگان دکترای حرفه ایی پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی در صورت داشتن شرایط لازم، مجاز به تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی خواهند بود. بدین ترتیب، درآمد نیز بالاتر خواهد بود.

بهترین رشته های پزشکی کدامند؟ پزشکی هسته ایی

پزشکی هسته ایی در حقیقت، یک شاخه پزشکی میان رشته ایی محسوب می شود که تلفیقی از تصویربرداری پزشکی، فیزیک پزشکی و پرتونگاری می باشد. افراد شاغل در این رشته، از طریق پرتوها و مواد رادیو اکتیو، در حوزه بالینی و پاراکلینیکی، بیمارها را تشخیص و دران می کنند. از جمله کاربردهای پزشکی هسته ایی، می توان به رادیو بیولوژی، حفاظت در برابر اشعه، استفاده از رادیو داروها، و دوزیمتری اشاره کرد.

موقعیت کاری دانش آموختگان این رشته عبارتند از، کسب تخصص پس از دوره طبابت، تکنوژیست هسته ایی، نگهداری از پرتو، داروگر هسته ایی، و دکترای پزشکی هسته ایی. هر چقدر مهارت، تجربه و تخصص فرد بالاتر باشد، میزان درآمد نیز بالاتر خواهد بود.

رشته هوشبری

داوطلبان تجربی که می خواهند بدانند بهترین رشته های پزشکی کدامند؟ اغلب یگی از گزینه های پیش روی خود را رشته هوشبری می بینند. هوشبرها با استفاده ار دستگاها، تجهیزات و مواد پزشکی، بیهوشی بیمار را در طی عمل کنترل می کنند. فارغ التحصیلان این رشته قادر به اندازه گیری گازهای موجود در خون، استریل کردن محیط و ابزارها، و کاربرد دستگاه های بیهوشی خواهند بود.

هوشبرها به طور معمول در کنار متخصصان هوشبری و جراحان فعالیت می کنند و در احیای قلبی- ریوی، و بی حسی های موضعی نقش داشته باشند. به طور کل، کارشناسان هوشبری از آغاز تا پایان عمل را حضور دارند. بازار کار فارغ التحصیلان رشته هوشبری، در بیمارستان ها، مراکز درمانی و درمان های موثر می باشد. بسته به کار در بیمارستان های خصوصی یا دولتی، میزان درآمد متفاوت است.

رشته فیزیوتراپی

بسیاری از افراد، وقتی با این سوال که بهترین رشته های پزشکی کدامند؟ مواجه می شوند، یکی از پیشنهادهای آن ها فیزیوتراپی خواهد بود. فیزیوتراپ ها در حقیقت با استفاده از حرکات جسمانی علمی و اصولی، به افرادی که در نواحی مختلف دچار آسیب شده اند، کمک می کنند تا به زندگی عادی برگردند. با پیشرفت های چشمگیری که در این رشته به وجود آمده است، اثر بخشی آن  بسیار بیشتر شده است. با اجازه تاسیس کلینیک فیزیوترای به متخصصان این رشته، درآمد این شغل بیش از پیش شد و دارندگان این مدرک می توانند به طور مستقل و بدون همکاری با پزشکان دیگر، فعالیت مستقل داشته باشند.

البته در صورتی به متقاضیان مجوز داده می شود که فارغ التحصیلان پس از گذراندن دوره طرح، 6 سال در مراکز استان ها و 3 سال در شهرستان ها به خدمت بپردازند و سابقه لازم را کسب نمایند. به دلیل، مشکلات جسمانی متعددی که برای افراد جامعه پیش می آید، می توان گفت که از بهترین رشته های پزشکی برای خانم ها و آقایان به شمار می رود



:: برچسب‌ها: بهترین , رشته , پزشکی , ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

تست پی سی آر pcr یا تست کرونا

آزمایش PCR برای تشخیص وجود کرونا در بدن فرد انجام می شود. pcr مخفف Polymerase Chain Reaction است و در صورت ارجاع به پزشک، همان آزمایشی است که دکتر در نسخه شما می‌نویسد تا درصورتی که به کرونا مبتلا هستید، مشخص شود. آزمایش pcr از طریق یک سواب، مایه مخاطی را از ته گلو با بینی نمونه برداری می‌کند و جهت تشخیص وجود کرونا یا عدم وجود آن، آن را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می‌دهند. ما در انتها این مقاله به سوال تست pcr چیست پاسخ می‌دهیم و در مورد این آزمایش به طور کامل صبحت می‌کنیم.

آزمایش pcr چیست ؟

آزمایش pcr یا واکنش زنجیره‌ای پلیمراز روشی است که به کمک آن توالی کوتاه از DNA تحلیل می‌شود. همچنین از این آزمایش برای بازتولید بخش‌های منتخبی از DNA استفاده می‌گردد. تست pcr درون لوله‌های آزمایشگاهی انجام می‌شود و تنها چند ساعت طول می‌کشد. این آزمایش همان‌طور که پیش‌تر گفته شد این روزها به جهت تشخیص کرونا استفاده می‌شود. گفتنی است آزمایش pcr را به نام‌های آزمایش NAAT، آزمایش تشخیصی و آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز نیز می‌شناسند.

تست pcr چگونه انجام می شود؟

در این آزمایش تکنسین نمونه‌ای از مخاط بیمار که بیشتر از طریق بینی و یا گلوی او دریافت می‌شود را به وسیله سواب پنبه‌ای برمی‌دارد. اگر از مخاط بینی استفاده شود، تکنسین سواپ را به مدت ۱۵ ثانیه و در ۱۵ سانتی‌متری هر کدام از سوراخ‌های بینی بیمار حرکت می‌دهد. در ادامه متخصصان آزمایشگاه به دنبال مواد ژنتیکی مرتبط به کرونا در مخاط بیمار می‌گردند که برای این منظور از روشی به اسم pcr استفاده می‌کنند. در واقع اسم تست pcr از همین روش pcr برداشته شده است. روش pcr به این صورت است که اگر ماده ژنتیکی مرتبط به ویروس کرونا در مخاط بیمار وجود دارد، آن را چند برابر می‌کند و به این روش پزشکان به راحتی می‌توانند ابتلا به ویروس کرونا را تشخیص دهند.

نمونه‌های مخاط بینی و یا گلو برای انجام تست به آزمایشگاه‌های مجهز فرستاده می‌شود و پس از آن تا رسیدن به جواب چند روزی طول می‌کشد. در ابتدای بیماری کرونا جواب این تست دیر تحویل داده می‌شود ولی در حالت نتیجه تست PCR را در کوتاه ترین زمان آماده کند.

دقت آزمایش PCR چقدر است؟

آزمایش pcr در حال حاضر قابل اعتمادترین آزمایشی است که در رابطه با بیماری کرونا انجام می‌شود. تنها مشکلی که در رابطه با این آزمایش وجود دارد این است که اگر فرد در روزهای ابتدایی ابتلا به کرونا باشد به کمک این تست وجود ویروس در بدن او تشخیص داده نمی‌شود. از طرف دیگر برخی از اوقات مخاط بینی و گلو نشانه‌هایی از عفونت را در خود ندارند و به همین دلیل باز هم این تست نمی‌تواند به طور ۱۰۰% کرونا را تشخیص دهد.

چه آزمایشی غیر از pcr رای تشخیص کرونا وجود دارد؟

از دیگر آزمایش‌های مرتبط به بیماری کرونا می‌توان آزمایش آنتی بادی و آژمایش آنتی ژن را نام برد. د

آزمایش آنتی بادی چیست؟

آزمایش آنتی بادی برای کسانی استفاده می‌شود که پیش‌تر به کرونا مبتلا شده‌اند. از این آزمایش برای تشخیص وسعت بیماری استفاده می‌شود و نمی‌توان به کمک آن متوجه شد که آیا فرد بیمار به بیماری کرونا مبتلا شده است و یا خیر. آزمایش آنتی بادی از طریق آزمایش خون انجام می‌شود. در این آزمایش پزشکان به دنبال آنتی بادی های ویروس کرونا می‌گردند. زمانی که بدن دچار یک ویروس شده باشد، بدن پس از مدتی شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. آنتی بادی ها به طور کل ۴ روز تا یک هفته بعد از ابتلا به بیماری در بدن ایجاد می‌شوند، از این رو نمی‌توان از آزمایش آنتی بادی برای تشخیص ابتلا به بیماری کرونا استفاده کرد. آزمایش آنتی بادی را به اسامی آزمایش CRP و آزمایش IGG نیز می‌شناسند.

آزمایش آنتی بادی بالغ بر ۱۲۰ نوع است. گفتنی است در صورت مثبت شدن نتیجه آزمایش آنتی بادی، هیچ تضمین خاصی وجود ندارد که این آنتی بادی‌های موجود در بدن شما بتواند مانع از ابتلای دوباره به کرونا شود. از این رو به نکات مرتبط با پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا همچنان اهمیت بدهید.

روش انجام این آزمایش به این صورت است که از انگشت فرد خون می‌گیرند و پس از آزمایش‌های انجام شده بر روی خون فرد، پس از ۱ تا ۳ روز نتیجه آزمایش به فرد آزمایش‌دهنده اعلام می‌شود.

آزمایش آنتی ژن چیست؟

آزمایش آنتی ژن به برای افرادی که به نوع خاصی از ویروس مبتلا شده‌اند، توسط پزشک متخصص نوشته می‌شود. به همین جهت برای تشخیص بیماری کرونا نیز از آزمایش آنتی ژن استفاده می‌کنند. در این آزمایش ترشحات بینی و گلو مورد بررسی قرار می‌گیرند و در این ترشحات پزشک به دنبال پروتئین‌های مرتبط با ویروس می‌گردد.

آزمایش آنتی ژن به تازگی به عنوان یکی از آزمایش‌های مرتبط به کرونا تایید شده است از این رو هنوز دقت و صحت بالایی ندارد. از این آزمایش بیشتر برای غربال‌گری افراد مبتلا به عفونت استفاده می‌کنند. به همین دلیل اگر علائم کرونا را داشته باشید ولی نتیجه آزمایش آنتی ژن منفی باشد، پزشک تست pcr را نیز برای شما می‌نویسد.

از آن‌جایی که نام دیگر این آزمایش، آزمایش تشخیص سریع است، نتیجه آزمایش در کمتر از یک ساعت به فرد آزمایش‌دهنده اعلام می‌شود.

چه زمانی باید آزمایش کرونا بدهیم؟

درست است که آزمایش‌های مرتبط به کرونا به افراد حس آرامش خیال می‌دهند، ولی باید دقت داشته باشید هر علائمی را نمی‌توان به کرونا ربط داد. بسیاری از علائم سرماخوردگی با علائم کرونا شباهت دارند از این رو بهتر است به جای صرف هزینه و رفتن به مکانی آلوده، با پزشک تلفنی صحبت کنید و پس از شرح دادن علائم خود و تایید انجام آزمایش توسط او به سراغ آزمایش‌های کرونا مانند آزمایش pcr بروید. گفتنی است هیچ کدام از آزمایش‌های معرفی شده در این مقاله دردناک نیستند و نمونه‌گیری آزمایش‌ها نیز سریع انجام خواهد شد. بهتر زمان برای انجام تست pct پس از مشاوره با پزشک و توصیه آن به انجام تست pcr می‌باشد.

اگر با علائمی مشابه علائم کرونا مواجه شدید، سریع اقدام به انجام تست pcr نکنید! شاید این فقط علائمی از یک سرماخوردگی ساده یا حساسیت فصلی که با شروع فصل بهار آغاز می‌شود باشد، انجام آزمایش pcr زمانی که از وجود کرونا در بدن خود مطمئن نیستید، علاوه بر اینکه هزینه های مالی و هدر رفت زمان را برای شما در بر دارد، ممکن است در محیط آزمایشگاه یا بیمارستان، به بیماری کرونا مبتلا شوید. پس هنگام بروز برخی علائم کرونا، ابتدا خود را برای مدتی قرنطینه کنید، پس از آن اگر این علائم تشدید شد، می‌توانید اقدام به انجام آزمایش pcr کنید.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی شد به سوال تست pcr چیست پاسخ دهیم و در مورد این تست و نمونه های مشابه آن مانند آزمایش آنتی ژن صحبت کنیم. بسیاری از افراد با انجام تست pcr سعی می‌کنند خیال خود را از ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری کرونا راحت کنند. برخی هم در هنگام مشاهده علائمی، خود را قرنطینه کرده و تا حاد شدن شرایط از انجام تست pcr خودداری می‌کنند.

با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا، آزمایش‌های مرتبط به آن و جواب دقیق و سریع آن‌ها این روزها اهمیت بسیاری پیدا کرده است. آزمایش pcr از آزمایش‌هایی است که به طور معمول برای تشخیص کرونا استفاده می‌شود و با تقریب خوبی جواب دقیقی را ارائه می‌دهد.



:: برچسب‌ها: تست , پی سی آر , pcr , تست کرونا ,
:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

بیوپسی یا نمونه برداری از معده

بیوپسی یا نمونه برداری از معده نوعی روش تشخصی است که با برداشتن نمونه هایی از بافت معده اجازه تحقیق و بررسی موجود بودن عفونت یا سرطان معده را به پزشک می دهد.

نمونه برداری از معده چگونه است؟

نمونه برداری از معده یک تست آزمایشگاهی می باشد که بر روی بافت های معده انجام می شود. در واقع بافت معده شما را مورد آزمایش قرار می دهند. یکی از دلایل نمونه برداری از معده مشخص شدن دلیل زخم معده یا دیگر نشانه های ناراحتی معده است. نمونه برداری از معده واژه ای است که برای تست بافت جداشده از معده استفاده می شود. برا پیدا کردن بافت معده، پس با قراردادن بافت معده در یک ظرف آزمایشگاهی مخصوص، اقدام به آزمایش و بررسی میکروب ها و باکتری ها در آن می شود.

آزمایش نمونه برداری از معده توسط دستگاه آندوسکوپیک صورت میگیرد. در این نوع آزمایش برای نمونه برداری از معده، لوله ای تقریبا بلند و نرم که به یک دوربین ریز به نام آندوسکوپ مجهز است، از راه گلو و مری به سمت پائین رفته و به معده و قسمت بالایی روده کوچک می رسد. معمولاً پزشک می تواند ناهنجاری ها را توسط این عمل (آندوسکوپی) انجام دهد و در صورت نیاز اقدام به نمونه برداری کند. نمونه های برداشته شده از معده برای تشخیص موجود بودن سلولی های سرطانی یا عفونت و علائم ناراحت کننده مورد بررسی قرار گرفته می شوند.

علت نمونه برداری از معده چیست؟

شاید فکر کنید نیازی به آزمایش معده ندارید و سلامت معده را نادیده بگیرید. اما باید بدانید اگر نشانه های زیر را در خود احساس میکنید لازم است تا این آزمایش را انجام دهید. علائمی از جمله :

  • مدفوع تیره رنگ
  • اشتها نداشتن
  • احساس درد در قسمت بالای معده
  • داشتن استفراغ و تعوه
  • بدون دلیل وزن کم کردن

باید بدانید نمونه برداری از معده کمک می کند تا سرطان و عفونت معده را شناسایی کنید. از جمله عفونتی مانند عفونت هلیکوباکتر پیلوری که باعث ایجاد زخم معده می شود.

هلیکوباکتر پیلوری چیست؟

علائم عفونت هلیکوباکتر پیلوری که به کمک روش نمونه برداری از معده قابل تشخیص است شامل:

باکتری هلیکوباکتر پیلوری می تواند از عوامل آلودگی معده باشد، زیرا این یکی از کارهای این باکتری آلوده کردن معده است. هلیکوباکتر پیلوری می تواند در آدم هایی که در شرایط غیربهداشتی ای زندگی می کنند افزایش یابد؛ در چنین مواقعی خطر مبتلا شدن به این بیماری بسیار بیشتر می شود. یکی از عمده ترین دلایل زخم های گوارشی همین عفونت است. شاید باور نکنید اما بیش از نصف افراد دنیا منتقل کننده بعضی از باکتری های هلیکوباکتر پیلوری می باشند اما آن ها از اینکه ناقل هستند بی خبرند، همچنین در اکثر آن ها هیچ علائنی وجود ندارد. برخی از علائم عفونت هلیکوباکتر پیلوری را می توان با استفاده از آزمایش نمونه برداری از معده مشخص نمود که می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • آروغ زدن
  • درد شکمی
  • کاهش وزن
  • نفخ
  • استفراغ
  • تهوع

از عواقب این بیماری می توان به مشکلاتی مانند التهاب پوشش معده و روده کوچک، ایجاد سرطان و زخم های گوارشی اشاره کرد. التبه با یک سری آنتیک بیوتیک ها و داروهایی که می توانند اسید معده را مهار کنند، می توان تا حدی به درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری کمک کرد. البته پس از مصرف داروها نیاز است تا مجدد تست دهید تا از ازبین رفتن بیماری یا علائم بیماری مطلع شوید.

نحوه نمونه برداری از معده چیست؟

بهترین راه نمونه برداری از معده یک روش به نام اوسوفاژوگاسترودوداندوسکوپی (Oesophagogastroduodenoscopy‎) است. گرچه اسم بسیار سختی دارد اما راه آسانی است. این نوع نمونه برداری به صورت سرپایی صورت میگیرد و به آندوسکوپی نیز شناخته می شود.

آماده بودن جهت نمونه برداری از معده

معمولاً برای هر آز مایشی از شما می خواهند که به مدت ۶ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید و معده عاری است هرگونه غذا و مایعات باشد. همچنین بدانید خوردن داروهای رقیق کننده خون را نیز باید متوقف کنید. آزمایش معده یک آزمایش مهم است و باید تمام دستورات پزشک برای قبل از آزمایش را انجام دهید.

بعد از نمونه برداری از معده چکار کنیم؟

بعد از نمونه برداری از معده امکان دارد در دهان خود تغییراتی را احساس کنید، به همین منظور تا بازگشت دهان به حالت اولیه از خودن و آشامیدن پرهیز کنید. معمولاً پس از نمونه برداری از معده در گلوی تان احساس درد و گرفتی داشته باشید و بخاطر هوای پمپ شده در گلو از طریق آندوسکوپ، دچار نفخ بشوید. این عوارض جانبی بوده و سریعاً رفع می شود و اصلا نیاز نیست در آزمایشگاه بمانید، می توانید همان روز به منزل تان برگردید.

عکس زخم معده در اندوسکوپی

عوارض و خطرهای نمونه برداری از معده چیست؟

بیشتر افراد برخی از عوارض نمونه برداری از معده را تجربه می کنند اما نمونه برداری از معده خطرات اندکی دارد. عوارض نمونه برداری از معده عبارتند از ایجاد سوراخ در معده، قسمت بالایی روده کوچک یا مری و خونریزی در محلی که نمونه برداری از آن جا انجام می گیرد. در نمونه برداری از معده همچنین احتمال واکنش به دارو (آرام بخش، مسکن یا بی حسی) وجود دارد که علائم آن عبارتند از:

یک سری عوارض نمونه برداری از معده بین همه آزمایش دهنده ها مشترک است، اما این آزمایش گاهی خطرات دیگری هم دارد. از این خطرات می توان ایجاد سوراخ در معده، ایجاد سوراخ در قسمت بالای روده کوچک، مری و خونریزی در بخشی که از آن آزمایش گرفته شده است. پس از نمونه بردرای احتمال اینکه به برخی از داروها واکنش نشان دهید، هست. واکنش هایی مانند :اسپاسم از گلو و حلق

  • عرق کردن زیاد
  • کاهش فشار خون
  • کند شدن ضربان قلب
  • مشکل در نفس کشیدن

در صورتی که علائم بالا را مشاهده کردید، سریعاً به پزشک خود مراجعه نمایید.

چه آزمایشهایی برای تشخیص یا درمان سرطان معده انجام میشود؟

پس از اینکه فرد به پزشک مراجعه کرد و سرطان معده شناسایی شد و با دارو درمانی مشکلش حل نشد در اینصورت باید آزمایشهایی برای تشخیص یا رد آن انجام دهد که شامل موارد زیر می باشد:

دریافت سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی

پزشک سوالاتی راجع به علائمی که دارید از جمله درد، نفخ و مشکلاتی در غذا خوردن میپرسد و سابقه پزشکی شما و خانواده تان را بررسی می کند تا ببیند عوامل زمینه ساز سرطان معده را دارید یا نه. پزشک می تواند از طریق معاینه اطلاعاتی در مورد سلامت عمومی، نشانه های سرطان معده و مشکلات دیگر به دست آورد.

اگر پزشک فکر کند ممکن است سرطان معده یا نوع دیگری از مشکلات معده را دارید شما را به متخصص گوارش ارجاع میدهد.

آندوسکوپی فوقانی

آندوسکوپی فوقانی که به آن  esophagogastroduodenoscopy یا به اختصار EGD نیز گفته میشود، آزمایش اصلی برای تشخیص سرطان معده است. این روش درمان زمانی انجام می شود که بیمار علائم نشان دهنده بیماری معده را داشته باشد.

در آندوسکوپی ، لوله باریک و انعطاف پذیری که در سر آن دوربین و لامپ کوچکی تعبیه شده از طریق دهان به داخل معده فرستاده میشود. به این ترتیب دکتر میتواند لایه پوشاننده سطح داخلی مری (آستر مری)، معده و اولین بخش روده کوچک را ببیند. اگر نواحی غیر طبیعی در این بخشها دیده شود میتوا با استفاده از ابزارهایی که از طریق آندوسکوپ فرستاده میشود، نمونه ای از بافت را بر می دارد که به این کار بیوپسی گفته میشود. این نمونه بافت به آزمایشگاه فرستاده میشود تا در زیر میکروسکوپ دقیق بررسی شود.

سرطان معده در آندوسکوپی ممکن است به صورت یک زخم، زایده قارچی شکل بیرون زده یا نواحی ضخیم شده مسطح پراکنده از مخاط (به نام linitis plastic) دیده شود. متاسفانه سرطان معده در سندرم سرطان معده منتشر ارثی با اندوسکوپی دیده نمیشود.

سونوگرافی آندوسکوپی

در سونوگرافی آندوسکوپی یک مبدل کوچک در نوک آندوسکوپ قرار داده شده و در حالی که شما خواب هستید، آندوسکوپ از طریق حلق پایین فرستاده میشود و به معده میرسد. این باعث میشود مبدل مستقیما روی دیواره معده در محل تومور قرار میگیرد. پزشک از روش سونوگرافی آندوسکوپی لایه های دیواره معده و غدد لنفاوی مجاور آن و سایر ساختارهای مجاور معده را مشاهده میکند. کیفیت این تصاویر بهتر از سونوگرافی معمولی است چون مسافتی که امواج صوتی باید طی کنند کمتر است.

کاربرد سونوگرافی آندوسکوپی در مشاهده گسترش سرطان در دیواره معده، بافتهای مجاور و غدد لنفاوی می باشد. همچنین از این روش برای هدایت سوزن در ناحیه مشکوک به سرطان و برداشتن نمونه از این روش استفاده میشود.



:: برچسب‌ها: بیوپسی , نمونه برداری , معده ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

سیتولوژی Cytology

سیتولوژی چیست؟ سیتولوژی یا Cytology به علمی که درباره شناخت و بررسی یاخته ها می پردازد، سیتولوژی می گویند. یاخته شناسی نیز شاخته ای از زیست شناسی است. سیتولوژی را می توان بر پایه مشاهده های صورت گرفته توسط میکروسکوپ استوار دانست. علم سیتولوژی را می توان حاصل پیشرفت و بروز شدن تکنیک های مولکولی دانست. در حال حاضر از سیتولوژی به معنی سیتوپاتولوژی که به معنی علم مشخص نمود مریضی به واسطه سلول ها می باشد استفاده می شود و به جای یاخته شناسی از واژه زیست شناسی سلولی استفاده می شود.

تا اینجای کار متوجه شدید که سیتولوژی یکی از شاخه های پاتولوژی است که برای تشخیص بیماری ها به بررسی سطحی سلول ها می پردازد.

کاربرد سیتولوژی چیست؟

پس از بررسی های سیتولوژی می توان به مشخص نمودن نوع های مختلف سرطان و مریضی های عفونی و التهابی استفاده کرد. در آزمایشگاه برای آزمایش سیتولوژی سلول های آزاد یا بخشی از بافت را برای نمونه آزمایش استفاده می کنند.

تست اسمیر نام دیگر آزمایش سیتوپاتولوژی است که اکثراً با این اسم نیز آن را می شناسند؛ به دلیل کیه در مشخص نمودن آن بیشتر با بکاربردن تهیه گشترسی از سلول های مورد نظر بر روی لام (اسمیر) و بررسی میکروسکوپی آن صورت میگیرد.

زیرشاخه های سیتولوژی چیست؟

از علوم زیر شاخه های پاتولوژی جراحی می توان به سیتوپاتولوژی اشاره کرد. همینطور که در بالا خواندید، این علم به تشخیص و مطالعه مریضی ها در حد سلولی می پردازد و بیشتر در سمت مشخص نمودن سرطان بکار می رود؛ همینطور به مشخص نمودن مریضی های التهابی و عفونی کمک می کند. این آزمایش همین طور ضایعات تیروئید در مریضی های درگیرکننده مایعات استریل بدن (ماندد پرده صفاق یا شکمی، مایع مغزی نخاعی و پرده جنب) و دیگر ضایعات بدن از ساریرارگان ها را پیدا می کند.

معمولاً این آزمایش بر روی نمونه های سلولی پیدا شده یا بخش های بافتی انجام می شود. دقیقا بر خلاف آزمایش پاتولوژی که بر روی مطالعه و بررسی کل بافت بدن می پردازد). به ارزیابی های سیتولوژی اسمیر گفته می شود؛ زیرا بر روی اسلایدهای شیشه ای نازک انجام می شود.

سلول شناسی یا سیتوپاتولوژی جهت بررسی سیتولوژی نمونه های مریض را می توان از طریق راه ها زیر به دست آورد :

  • Exfoliative Cytology
  • Abrative Cytology
  • Washing or Lavage Technique
  • Aspirating Cytology
  • Intraopertive Cytology

Exfoliative Cytology :

جداکردن و آزمایش گرفتن از سلول های ریخته شده را Exfoliative Cytology می نامند. در این آزمایش نیاز به استفاده از هیچ ابزاری نیست چرا که از سلول های ریخته شده نمونه برداری می شود. مانند خلط، ادرار، مایعات بدن، مخاط دهان و اسمیر واژن.

Abrative Cytology :

در این نوع نمونه برداری از سلولهای جداشده به وسلیه تماس، کشیدن یا خراشید استفاده می شود. مانند اسمیر دهانه رحم (سرویکس). جداکردن این نوع سلول ها نیاز به یک سری ابزارهای خاص دارد.

Washing or Lavage Technique :

به استفاده از نمونه های مریض که توسط شتن با مایع، له عنوان مثال مانند تزریق مایع به درون ریه و جداکردن نمونه یا تزریق مایع به داخل شکم (حناق) یا مثاله و تهیه نمونه برای آزمایش، می گویند.

Aspirating Cytology :

در این مورد که کمی با سوزش همراه است، از یک سوزن باریک و مکیدن به وسیله سرنگ مقداری سلول برای آزمایش برداشته می شود.

Intraopertive Cytology :

استفاده و آزمایش از نمونه های سیتولوژی که از بیمار در هنگام عمل جراحی جمع آوری شده است.

تشخیص سرطان با سیتولوژی

در اکثر مواقع از سیتولوژی برای مشخص نمودن نوع های متفاوت سرطان در بافت یا نمونه های بیوپسی استفاده می کنند. سرطان در اکثر مواقع توسط یک متخصص تشخیص داده می شود که به بررسی و مطالعه میکروسکوپیک نمونه ها سلولی یا بافتیمی پردازد.

گاهی اوقات، آزمایش های سلولی، RNA و DNA باعث شاخته شسدن سریع تر سرطان می شوند. بهترین گزینه درمانی را می توان با استفاده از نتیجه این آزمایش ها استفاده کرد.

آیا می دانستید آزمایش های بافتی و سیتولوژی می توانند وع های مختلف دیگر مریضی ها را نیز پیدا کنند؟به عنوان مثال اگر پزشک در مورد سرطانی بودن یک دوده اطمینان خاطر نداشته باشد، می تواند یک بخش کوچک از آن را جداکرده و آن را از لحاظ موجود بودن سرطان، عفونت و مشکلات دیگر مورد بررسی قرار دهد.

اما در بیوپسی معمولاً قسمتی از یک توده برا جدا می کنند و مورد آزمایش قرار می دهند. به نمونه بافت برداشته شده، نمونه بیوپسی نیز می گویند.

اگر یک توده سرطانی با آزمایش تصویربرداری شناسایی شده و یا توسط معاینه های فیزیکی تشخیص داده شده باشد، باز هم برای تشخیص دقیق باید یک قسمت از بافت بیوپسی برای آزمایش در زیر میکروسکوپ برداشته شود. چرا که در اکثر مواقع تومورها، تومورهای سرطانی نیستند. مشخص نمودن اینکه کدام توده برای بدن دارای خطرا است به بعهده علم سیتولوژی می باشد.

تفاوت پاتولوژیی و سیتولوژی چیست؟

آسیب شناسی شاخه ای ازعلم پزشکی است که به بررسی بافت های بدن (مانند آنچه در آزمایش پاپ اسمیر انجام می شود) و مایعات بدن می پردازد که نتایج حاصل از این بررسی ها در روند تشخیص بیماری حائز اهمیت اند.

سیتولوژی بخشی از پاتولوژی است که به بررسی و تشخیص بیماری در سطح سلول می پردازد. از بررسی های سیتولوژی می توان در تشخیص سرطان ها و همچنین بیماری های التهابی و عفونی نام برد.

آزمایش های سیتولوژی عموما بر روی نمونه ی سلول های آزاد و یا قسمتی از بافت انجام می گیرند.

 

آزمایش سیتولوژی مایع

آزمایش سیتولوژی مایع برای تشخیص سلول های سرطانی و سلول های خاص دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

مایعات حفره بدن که به این روش آزمایش می شوند عبارتند از:

  • ادرا
  • خلط (بلغم)
  • مایع نخاعی ، همچنین به عنوان مایع مغزی نخاعی یا CSF (از فضای اطراف مغز و نخاع) شناخته می شود
  • مایع پلور (از فضای اطراف ریه ها)
  • مایع پریکارد (از کیسه ای که قلب را احاطه کرده است)
  • مایع آسیت ، که به آن آسیت یا مایع صفاقی نیز گفته می شود (از فضای داخل شکم)

نحوه انجام نمونه گیری

این روش به این صورت انجام می شود:

شما روی تخت یا صندلی می نشینید، سر و بازوهای خود را روی میز قرار می دهید بعد از آن ناحیه کوچکی از پشت شما تمیز و ضدعفونی می شود و بعد بی حسی موضعی در این ناحیه تزریق می شود. پزشک با کمک سوزن از طریق پوست و عضلات دیواره قفسه سینه وارد فضای پلور می شود، مایعات جمع می شود و بعد سوزن را برداشته و یک باند روی پوست قرار می دهد، بعد از انجام این کار نمونه مایعات به آزمایشگاه فرستاده می شود و در آنجا زیر میکروسکوپ بررسی می شود تا مشخص شود سلول ها به چه شکلی هستند.

سیتولوژی ادرار

از این آزمایش برای تشخیص سرطان و سایر بیماری های دستگاه ادراری استفاده می‌شود.

نحوه انجام نمونه گیری

در این آزمایش نمونه ادرار در ظرف مخصوص ادرار انجام می شود، که می توان در خانه و یا در مطب هم انجام داد.روش درست گرفتن آلت تناسلی مرد یا واژن به داخل نمونه ادرار بسیار مهم است زیرا باعث جلوگیری از ورود میکروب ها می شود.

نمونه ادرار می‌تواند در طی سیستوسکوپی نیز جمع آوری شود. در طی این روش ، پزشک با استفاده از ابزاری نازک و لوله مانند که در انتهای آن دوربین قرار دارد ، داخل مثانه شما را بررسی می‌کند. نمونه ادرار به آزمایشگاه فرستاده و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود تا سلولهای غیر طبیعی بررسی شوند.

مزایا و معایب آزمایش سیتولوژی

تشخیص بیماری ها  از طریق مشاهده سلولهای منفرد و خوشه های کوچک سلول، که به آن سیتولوژی یا سیتوپاتولوژی گفته می شود انجام میگیرد. این  آزمایش یک بخش مهم در تشخیص برخی از انواع سرطان می باشد. نمونه سیتولوژی در مقایسه با نمونه برداری از بافت راحت تر است، باعث ناراحتی کمتری برای بیمار می شود، بیمار کمتر به عوارض جدی دچار می شود و هزینه آن هم کمتر است.

تنها عیبی که آزمایش سیتولوژی ممکن است داشته باشد این است که، در بعضی موارد نتیجه بیوپسی بافت دقیق تر است ، اما در بسیاری از موارد ممکن است نمونه مایع سیتولوژی خیلی دقیق باشد.



:: برچسب‌ها: سیتولوژی , Cytology ,
:: بازدید از این مطلب : 69
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

فهرست زیر شاخه های پزشکی و پیراپزشکی

بسیاری از دانش آموزان و داوطلبان کنکور، خواهان تحصیل در رشته پزشکی هستند تا بدین صورت به رویای خود یا والدین خود، یعنی پزشک شدن جامه عمل بپوشانند. اما رشته پزشکی شاخه ها و زیر شاخه های بسیار زیادی دارد که هرکس علاقه‌مند به تحصیل در رشته پزشکی است، باید زیر شاخه های رشته پزشکی را بشناسد، تا بهتر بتواند پزشکی و دنیای پیرامون آن را لمس کند. به همین دلیل، ما در این مقاله فهرست زیرشاخه های رشته پزشکی را برای شما آماده کرده ایم، تا علاوه بر شناخت بیشتر دنیای پزشکی، سطح اطلاعات عمومی خود را نیز افزایش دهید.

لیست شاخه های رشته پزشکی

تعداد زیر شاخه های رشته پزشکی بالاست و امکان دارد بر تعداد آن نیز افزوده شود. ممکن است نام برخی ها را شنیده باشید و برخی برایتان نا آشنا باشد. یکی از دلایل اینکه افراد زیادی داوطلب تحصیل در رشته پزشکی هستند، همین تعداد بالا زیر شاخه های آن است.

در این بخش هم تمام شاخه های شناخته شده رشته پزشکی نام می‌بریم تا شما با زیر شاخه های رشته گسترده پزشکی آشنا شوید. با شناخت این زیر شاخه ها، بیشتر دنیای پزشکی را حس می‌کنید و با توجه به علاقه یا توانایتان، می‌توانید یکی از این رشته ها را جهت تحصیل در دانشگاه انتخاب نمایید.

فهرست زیرشاخه های رشته پزشکی

  • فوریت های پزشکی
  • ارتوپدی
  • پزشکی اطفال
  • پزشکی انفورماتیک
  • انکولوژی (سرطان شناسی)
  • ایمنی شناسی و آلرژی
  • بهداشت عمومی
  • بینایی سنجی
  • بیماری دهان و دندان
  • بیماری های ریوی
  • مهندسی بهداشت محیط
  • پزشکی بیهوشی
  • فیزیوتراپی
  • آسیب شناسی
  • فیزیولوژی پزشکی
  • پاتولوژی
  • طب اورژانس
  • پرستاری
  • پزشکی مولکولی
  • پزشکی خانواده
  • پزشکی پوست
  • تغذیه و رژیم درمانی
  • پزشکی قانونی
  • جراحی عمومی
  • جراحی کلیه و مجاری ادراری
  • جراحی مغز و اعصاب
  • چشم پزشکی
  • خون شناسی
  • دامپزشکی
  • دندان پزشکی
  • داروسازی
  • دارورسانی
  • رادیولوژی
  • روان پزشکی
  • پزشکی ژنتیک
  • زنان زایمان
  • روماتولوژی
  • میکروب شناسی
  • طب سنتی (طب حاشیه)
  • طب فیزیکی و توانبخشی
  • پزشکی عفونی
  • علوم آزمایشگاهی
  • پزشکی غدد
  • پزشکی قلب وعروق
  • پزشکی گوارش و کبد
  • پزشکی گوش، حلق و بینی
  • مامایی
  • کالبد شناسی
  • طب هوانوردی و هوافضا

این لیست رشته های پزشکی بود که خدمت شما ارائه شد. با پیشرفت و توسعه روزافزون علم و فناوری و شناخت و کشف علوم جدید و توسعه برخی زیرساخت ها، امکان دارد شاخه های جدیدی به لیست رشته های پزشکی افزوده و یا حتی برخی حذف شوند. به عنوان نمونه می‌توان به طب هوانوردی و هوافضا اشاره کرد که با توسعه صنعت هوانوردی، به وجود آمد.

اما در کنار رشته پزشکی، رشته‌ی دیگری وجود دارد که مکمل برخی رشته های پزشکی هستند و کادر درمان را تکمیل می‌کنند. این رشته پیراپزشکی نام دارد.

لیست شاخه های رشته پیراپزشکی

پیراپزشکی به روش ها و فنونی گفته می‌شود که به حفظ یا بازگردانی سلامتی مربوط اند. این مهارت ها معمولا زیر نظر پزشکان عمومی یا متخصصین انجام می‌گیرند. پیراپزشکان، در واقع جمعی از متخصصینی هستند که کادر درمانی را تکمیل می‌کنند.

در این سال ها با افزایش تقاضا به تحصیل و فعالیت در رشته های پزشکی، پیراپزشکی نیز مورد توجه قرار گرفته و افراد زیادی داوطلب به تحصیل و کار رشته های پیراپزشکی شده اند. همانند رشته های پزشکی، پیراپزشکی نیز زیر شاخه های گوناگونی دارد که از بازار خوبی نیز برخوردار هستند. در ادامه به معرفی شاخه های رشته پیراپزشکی می‌پردازیم.

فهرست زیر شاخه های رشته پیراپزشکی

  • رادیوتراپی
  • رادیولوژی
  • هوشبر
  • علوم آزمایشگاهی
  • کتابداری
  • پرستاری، مامایی، بهیاری (کاردانش)
  • تکنسین اتاق عمل
  • گروه فناوری اطلاعات سلامت
  • گروه فوریت های پزشکی
  • گروه کادر درمانی
  • مددکاری
  • محیط زیست

پردرآمدترین رشته های پزشکی

همه ما از درآمد بالا شغل پزشکی بخصوص در کشورمان ایران آگاهیم و می‌دانیم که درآمد بالا در کنار خدمت به مردم سبب افزایش تقاضا تحصیل در این رشته شده است. اما درآمد رشته پزشکی به مساوات در زیر شاخه های آن قسمت نشده است و برخی زیر شاخه های رشته پزشکی بسیار پردرآمد هستند. از پردرآمد ترین رشته های پزشکی می‌توان به دندانپزشکی، دامپزشکی، فیزیوتراپی، داروسازی و جراحی اشاره کرد.

نتیجه گیری

تحصیل در رشته های پزشکی یا پیراپزشکی آروزی بسیاری از کودکان و نوجوانان ایران است. قطعا با داشتن برنامه‌ی درسی هدفمند به همراه تلاش و کوشش، می‌توان به این هدف رسید. در این مقاله سعی کردیم به آن دسته از افرادی که قصد تحصیل در رشته پزشکی را دارند و یا می‌خواهند اطلاعاتی در مورد زیر شاخه های رشته پزشکی یا پیراپزشکی داشته باشند، اطلاعات مفیدی ارائه کنیم.



:: برچسب‌ها: فهرست , زیر شاخه , پزشکی , پیراپزشکی , علوم پزشکی ,
:: بازدید از این مطلب : 82
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 فروردين 1401 | نظرات ()