نوشته شده توسط : پزشک و درمان

درمان آبریزش بینی های عذاب آور

شاید برای شما هم پیش آمده باشد زمان هایی که از بینیتان مثل شیر آب قطره قطره آب بچکد و حسابی شمارا کلافه کند، اما شاید ندانید که این آبریزش بینی چرا ایجاد می شود و چقدر برای سلامتی شما میتواند مفید باشد. آبریزش بینی ترشحاتی است که توسط مخاط بینی ایجاد می شود و در حد معمول آن موجب مرطوب نگهداشتن محیط بینی می شود، اما در برخی موارد به دلیل محرک های گوناگون محیطی این ترشح افزایش یافته و در برخی موارد با ترشحات سینوسی همراه شده و موجب آزار فرد می شود. پرده های غشایی در بینی موجود است که مایعی لزج و بی رنگ تولید می کند که همچون فیلتری برای بینی عمل می کنند و باعث جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا و گرد و غبار می شوند. جالب است بدانید بینی روزانه چیزی در حدود یک لیتر آب تولید میکند! برخی عوامل همچون سرما خوردگی و ویروس ها موجب افزایش آبریزش بینی خواهند شد اما عمده دلیل افزایش این آبریزش حساسیت، سرما خوردگی، ادویه، سرما از عمده دلایل افزایش تولید آب بینی می باشند.

علل ایجاد آبریزش بینی چیست؟

همان طور که گفته شد، آبریزش بینی با محرک های گوناگونی افزایش می یابد به طوری که فرد به فکر مراجعه به پزشک و درمان می افتد، در این بخش به معرفی علل ایجاد آبریزش بینی می پردازیم:
در زمان سرما خوردگی آبریزش بینی بیشتر می شود، این واکنش، سلاحی جهت مقابله با ویروس ها می باشد. آب و هوای سرد با اثر تخریبی که بر مژک های بینی دارد باعث میشود که آب بینی به جای انتقال به حلق بصورت خلط، از سوراخ های بینی خارج شود و آبریزش بینی ایجاد می شود. ادویه ها نیز با رقیق کردن آب بینی منجر به جاری شدن آن و آبریزش بینی می گردند. آلرژن ها در افراد مبتلا به آلرژی یکی از علل شایع ایجاد آبریزش بینی هستند.

فواید آبریزش بینی چیست؟

آبریزش بینی باعث میشود که بینی شست و شو یافته و ماده آلرژی زا یا ویروس سرماخوردگی از آن خارج شود. به همین علت در سرماخوردگی ها مصرف آنتی هیستامین جهت کاهش آبریزش بینی حتی المقدور توصیه نمی شود چرا که مانع از خروج ویروس ها از بدن شده و بیمار مدت طولانی تری با سرماخوردگی درگیر است. در واقع آبریزش بینی همچون یک سطح ایمنی بدن عمل می نماید و منجر به بهبود شرایط و وضعیت بیمار می شود.

در چه شرایطی آبریزش بینی زنگ خطر است؟

در شرایط خاص آبریزش بینی نشانه ی خوبی نیست و نیاز به مراجعه به پزشک دارد، لازم است بدانید در چه شرایطی آبریزش بینی زنگ خطر است؟

  • اگر آبریزش بینی بیش از 10 روز ادامه داشت .
  • اگر تب داشتید خصوصا بیش از 3 روز.
  • ترشحات بینی سبزرنگ باشد و موجب درد و تب شود.
  • داروهای خاصی مصرف کردیدکه باعث افزایش آبریزش بینی شده باشد.
  •  اگر همراه آبریزش بینی خون ریزی از بینی هم داشتید.

آبریزش بینی چگونه درمان می شود؟

آبریزش بینی برای هر یک از ما کلافه کننده است، سوالات متعددی از دکتر نصیری پرسیده می شود مبنی بر این که آبریزش بینی چگونه درمان می شود؟ میتوانید از روش های خانگی استفاده کنید تا کمی به بهبود شرایط کمک کنید و سپس به پزشک مراجعه نمایید.
1. بینی خود را با سرم های شستشو مرتب شست و شو دهید, سعی کنید آب بینی را تخلیه کنید.
2. آب و مایعات زیاد بنوشید
3.از اسپری شست و شوی بینی استفاده کنید.
4.از دستگاه بخور در منزل استفاده کنید.
5.درصورتی که همراه با آبریزش بینی اشک ریزی هم دارید قطعا دچار حساسیت شده اید,دارو های ضد حساسیت مثل آنتی هیستامین ها میتوانند به بهبود شما کمک کنند.
6. محلول آب نمک رقیق را داخل بینی بریزید و سپس با فین کردن ترشحات را خارج کنید.
7.بینی خود را چرب نمایید تا از سوزش آن کم شده و مانع از صدمه به پوست ناحیه بینی شود.
8.در صورت ابتلا به آلرژی و حساسیت حتما در فصول گرده افشانی از ماسک استفاده نمایید.



:: برچسب‌ها: درمان , آبریزش , بینی , عذاب آور ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

ادیومتری یا شنوایی سنجی

دستگاه شنوایی ما در خطر کاهش میزان شنوایی و آسیب خواهد بود. مشاغل پر سر و صدا و دارای آلودگی های صوتی زیاد و یا آسیب فیزیکی به گوش از جمله عواملی است که می تواند باعث کاهش شنوایی شود. محاسبه میزان آسیب دیدگی شنوایی با استفاده از دستگاه ادیومتری یا شنوایی سنجی به ما کمک می کند که بتوانیم درمان و یا تقویت کننده ی صدا (سمعک) مناسب تدارک ببینیم. دستگاه ادیومتری با استفاده از سیگنال های صوتی با فرکانسهای خالص آستانه شنوایی فرد را بررسی می نماید. آستانه  شنوایی به کم ترین مقدار انرژی صوتی که فرد بشنود می گویند. کارگران کارگاه های پر سرو صدا نیاز دارند حداقل هر 6 ماه یک بار توسط دستگاه ادیومتری یا شنوایی سنجی بررسی شنوایی داشته باشند.

آزمایش های ادیومتری

آزمایش های ادیومتری یا شنوایی سنجی شامل دو دسته است:
1-  آزمایش انتقال راه هوایی
2-  آزمایش انتقال راه استخوانی

آزمایش انتقال راه هوایی چیست؟

در آزمایش انتقال راه هوایی تن های خالص صدا از طریق هدفون روی گوش قرار خواهدد گرفت و آستانه شنوایی بیمار در هر فرکانس بطور جداگانه به دست می آید. این آستانه ها میزان حساسیت گوش داخلی، عصب شنوایی و کانال و گوش خارجی و میانی را نشان میدهد. معمولاً در کودکان به جای هدفون از بلندگو استفاده می‌شود.

آزمایش انتقال راه استخوانی چیست؟

آزمایش انتقال راه استخوانی تن های خالص از طریق نقش کننده ی استخوانی روی زائدی ماستوئید استخوان گیج گاه توسط یک هدبند قرارداده میشود و در آن فرکانس های 250- 500- 1000- 2000- 4000 هرتز ارزیابی میشود که حساسیت گوش داخلی و عصب شنوایی را به ما نشان خواهد داد.

کاربردهای شنوایی سنجی

1-  ارزیابی میزان شنوایی برای افرادی که احساس میکنند کاهش شنوایی داشتند.
2-  مشخص نمودن نوع و میزان کاهش شنوایی
3-  غربال نوزادان و کودکانی که امکان دارد به دلیل کاهش شنوایی افت شدید یادگیری داشته باشند.
4-  غربال کم شنوایی در افراد دارای مشاغل پر صدا برای محافظت بیشتر یا مشخص کردن عوارش دارو های خاص مثل جنتامایسین.

اقدامات قبل از شنوایی سنجی

برای آن که نتیجه ی حاصله دقیق باشد شما باید اقدامات قبل از شنوایی سنجی را بدانید، به این منظور باید حتما توجه داشته باشید که گوش شما موم نداشته باشد و همچنین درگیر با سرماخوردگی یا عفونت های گوش نباشید. در این صورت امکان تداخل در نتایج وجود دارد.

روش شنوایی سنجی

  • ابتدا دستگاه ادیومتر روشن می شود.
  • گوشی بر روی گوش بیمار قرار داده می شود.
  • دکمه خروجی بر وضعیتی تنظیم می شود که فرد بهتر صدا را می شنود.
  • فرکانس های مختلف بر روی فرد تست می شود و واکنش از وی دریافت می گردد.
  • صدا را تا حد 10 دسی بل کاهش می دهند تا جایی که فرد صدایی نشنود.
  • پس از این مرحله 5 دسی بل صدا افزایش می یابد.
  • آستانه شنوایی در این مرحله مشخص می شود.
  • نتیجه شنوایی سنجی (اودیومتری) با علامت قرمز جهت گوش راست ثبت می شود و میزان آن ضرب در مقدار آبی برای گوش چپ ثبت می شود.
  • آستانه ها را برای ترسیم منحنی ادیومتری به هم متصل می شود.

همین روش برای گوش دیگر نیز انجام می شود.

عوارض شنوایی سنجی

اگر توسط متخصص کلیه مراحل ادیومتری انجام شود می توان گفت چیزی به نام عوارض شنوایی سنجی وجود ندارد.



:: برچسب‌ها: ادیومتری , شنوایی سنجی ,
:: بازدید از این مطلب : 80
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

دلیل خس خس سینه نوزاد

حتماً شما نیز در اطرافیان خود کودک تازه متولد شده ای داشتید که والدین او از خس خس سینه نوزاد خود نگران بوده اند. خس خس سینه نوزاد یکی از نشانه های بیماری هایی است که می تواند برای او خطرناک باشد و توجه زیاد والدین را می طلبد. از این رو در این مقاله قصد به توضیح علت خس خس سینه نوزاد و همچنین اقدامات لازم جهت بهبودی خس خس سینه نوزاد ارائه خواهد. شد. این مشکل شایع تقریباً در نیمی از نوزادان دیده می شود و لازم است هر یک از شما عزیزان اطلاعاتی در این خصوص داشته باشید.

خس خس سینه نوزاد چیست؟

خس خس سینه نوزاد معمولاً پس از تولد مشاهده می شود. این خس خس در اکثر موارد در معاینات نوزاد توسط پزشک بوسیله استتوسکوپ قابل شنیدن می باشد. در برخی موارد نیز در صورت بیشتر بودن صدای خس خس سینه، والدین کودک متوجه آن خواهند شد. این مشکل شایع بدلیل باریک بودن مجاری تنفسی نوزاد است و در صورتی که علائم بیماری خاصی نباشد، پس از گذراندن مدت زمانی از تولد و رشد نوزاد رفع خواهد شد. در نظر داشته باشید معاینه پزشک طی این مدت الزامی است.

انواع خس خس سینه نوزاد

- خس خس سینه دائمی نوزاد
در خس خس سینه نوزاد دائمی نوزاد معمولاً در بدو تولد مشاهده می شود. این خس خس همیشه در نوزاد وجود داشته و در ابتدا توسط پزشک و بوسیله گوشی پزشکی تشخیص داده می شود و در مدت طولانی تو توسط مادر و والدین نیز شنیده می شود. خس خس سینه دائمی معمولاً بدلیل ابتلای کودک به آلرژی و بیماری های تنفسی ارثی ایجاد می شود و لازم است فوراً توسط پزشک تشخیص داده شده و درمان آغاز گردد.
- خس خس سینه موقتی نوزاد
در خس خس سینه موقتی نوزاد در بازه زمانی های خاصی دچار این مشکل می شود و پس از درمان و برطرف شدن مشکل خس خس سینه نوزاد از بین می رود. معمولاً تورم و اختلالات التهابی موجب خس خس سینه موقتی در نوزاد می شود.

خس خس سینه نوزاد در چه زمان خطرناک است؟

خس خس سینه نوزاد معمولاً با مشاهده علائم خاصی خطرناک می شود و در واقع یک عامل هشدار دهنده اورژانسی محسوب می شود و لازم است فوراً بدون فوت وقت به پزشک مراجعه شود. در ادامه به این علائم هشدار دهنده اشاره خواهیم کرد:

  • شنیـدن صدای خس خس سینه نوزاد
  • مشاهده تــب بالای 38 درجه در نــوزاد
  • مشاهده فرو رفتگی قفسه ســینه نوزاد
  • مشاهده تورم در دست و پاهای نوزاد
  • سرفه های مـــکرر در نـوزاد
  • مشاهده کهیر در پوست نوزاد

عوامل ایجاد کننده خس خس سینه نوزاد

  • آلرژی عامل خس خس سینه نوزاد
  • ذات الریه عامل خس خس سینه نوزاد
  • برونشیت کودک عامل خس خس سینه نوزاد
  • اختلالات ساختار تنفسی عامل خس خس سینه نوزاد


:: برچسب‌ها: دلیل , خس خس , سینه , نوزاد ,
:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

آیا گوش رشد می کند؟

احتمالا شما نیز شنیده اید با افزایش سن برخی اندام های بدن کوچک شده و برخی دیگر نظیر گوش و بینی بزرگ می شود و شاهد رشد گوش یا بینی هستیم. این باور کلی در ذهن عموم وجود دارد که غضروف های بینی و گوش تا پایان عمر در حال رشد است و عده ای نیز این امر را به سبب نیاز انسان به دریافت میزان بیشتری از صدا و یا اکسیژن از طریق ورودی سوراخ های بینی می دانند. در این مقاله قصد به بررسی علمی این امر و ساختمان گوش داریم.

ساختمان گوش را بشناسید

در گام نخست لازم است ساختمان گوش را بشناسید. گوش یکی از اندام های مهم در بدن است که در قسمت سر قرار گرفته. گوش با ساختمانی پیچیده به شنیدن صدا ها کمک می کند. گوش از بخش های مختلفی تشکیل شده که به اختصار آن را توضیح خواهیم داد.

- گوش داخلی
گوش داخلی یکی از مهم ترین بخش های شنوایی محسوب می شود.مجازی نیم حلقوی در این بخش گوش موجب شنوایی و حفظ تعادل می شود. حلزون گوش در گوش داخلی قرار دارد. گوش داخلی با دریافت امواج صدا از طریق گوش میانی و جذب آن از گوش خارجی، با تحلیل امواج و انتقال اطلاعات از طریق عصب گوش شنوایی را پدید می آورد.

- گوش میانی
گوش میانی امواج صوتی که به وسیله گوش خارجی دریافت می شوند را تقویت نموده و به گوش داخلی انتقال می دهد. گوش میانی در واقع گوش میانی واسطه دریافت و تحلیل صدا ها است. گوش میانی مایع گوشی را نیز شامل می شود که وظیفه آن حفظ تعادل در بدن است.

- گوش خارجی
گوش خارجی، خارجی ترین بخش گوش است که در کنار سر قرار گرفته است. گوش خارجی با حالتی خاص دریافت کننده امواج صدا است. اصوات از طریق گوش خارجی جذب و به گوش میانی منتقل می شوند. گوش خارجی متشکل از لاله گوشٰ، مجرای گوش و پرده سماخ است. گوش خارجی به جهت دارا بودن واکس گوش از ورود اجسام و حشرات به داخل گوش جلوگیری می کند.

آیا گوش رشد می کند؟

در باور عامه گوش با افزایش سن بزرگ می شود. این باور بر پایه این نظریه استوار است که با افزایش سن به دلیل ضعف شنوایی ابعاد گوش خارجی بزرگ تر می شود تا امکان دریافت اصوات بیشتری فراهم گردد. اما در حقیقت این نظریه نادرست است چرا که گوش پس از سن بلوغ رشد نمی کند. باور بزرگ شدن گوش و بینی در سنین کهنسالی به دلیل تغییر شکل گوش است. گوش به دلیل ساختار غضروفی با گذشت زمان تحت تاثیر نیروی جاذبه زمین قرار گرفته و دچار تغییر فرم و کشیدگی می شود. همین موضوع باور رشد گوش را ایجاد می کند.



:: برچسب‌ها: دلیل , رشد , گوش ,
:: بازدید از این مطلب : 78
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

جراحی لوزه

لوزه چیست و چه لوزه هایی را باید جراحی نمود؟

لوزه (Tonsil) بافت های لنفاوی هستند که در انتهای حلق و بالای گلو قرار دارند و با دارا بودن سلولهای ایمنی، از بدن در مقابل ویروس ها و باکتری ها دفاع می کنند. لوزه ها از بدو تولد وجود دارند و در قیاس با گلوی کودک، کمی بزرگتر از حدیکه باید هستند. اما به مرور، با افزایش سن، ابعاد گلو و حلق ،کم کم به میزان طبیعی خود میرسند. اندازه لوزه ها در سن بلوغ به بیشترین حد خود میرسد. لوزه ها و آدنوئید ها از بافت لنفوئیدی - لنفوسیت‌ها ساخته شده اند و در تولید آنتی بادی جهت حفاظت از بدن نقش مهمی دارند. لوزه ها همچنین به زنگ خطر در بدن شهرت دارند! چراکه درصورت بروز مشکلات و عفونت اولین واکنش را نشان داده و اکثراً هشدار دهنده ترین عضو جهت اطلاع والدین و اعلام مریضی کودکان، همین لوزه ها می باشند. در ادامه به بررسی دقیقتر لوزه ها و زمان جراحی لوزه و عوارض عدم جراحی لوزه ها میپردازیم.

عفونت لوزه چیست؟

عفونت لوزه ها معمولاً با سرماخوردگی و گلودرد بروز پیدا میکند، بطوریکه اولین نشانه های سرماخوردگی در گلو و مشکلات بلع مشخص میشود و گلو درد زنگ خطری برای شروع بیماریست. در کودکان بدلیل بزرگ بودن لوزه ها این حالت بیشتر پدید می آید که با سرماخوردگی و عفونت لوزه ها متورم شده و ایجاد درد،تب و اختلالات تنفسی میکند، لذا والدین لوزه ها را موجب دردسر دانسته و در بسیاری موارد مایلند هرچه سریعتر نسبت به جراحی کودک خود اقدام نمایند. اما باید در نظر داشت لوزه ها جزئی از سیستم ایمنی بدن میباشند و جراحی لوزه و خارج نمودن آنها میبایست با تشخیص پزشک انجام شود.

چه لوزه هایی باید جراحی شوند؟

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد اهمیت لوزه ها را در سیستم ایمنی بدن دریافتید؛ از آنجا که لوزه ها در قسمتی قرار گرفته اند که محل ورود ویروسها و باکتریها از طریق تنفس و یا دهان میباشد، میتوان گفت در شناسایی عوامل مهاجم و همچنین تولید پادتن جهت مقابله با آنها نقش بسزایی دارند. حال با توجه به این سطح از اهمیت تشخیص جراحی و یا عدم جراحی لوزه ها را به پزشک خود بسپارید. لوزه هایی که دارای ابعاد بزرگ هستند و با عفونت و سرماخوردگی دچار تورم شده و تنفس و بلع بیمار را دچار اختلال میکنند،اکثراً در نوبت جراحی لوزه قرار میگیرند؛ همچنین کودکان و بزرگسالانی که بدلیل عفونت های مکرر لوزه مجبور به مصرف آنتی بیوتیک میشوند، بدلیل ضرر و زیان های ناشی از ایجاد مقاومت در بدن، بدلیل مصرف زیاد آنتی بیوتیک، پزشکان توصیه به جراحی و خارج نمودن لوزه سوم دارند. در زیر به موارد بیشتری اشاره خواهیم کرد.

این لوزه ها حتماً باید جراحی شوند

  • لوزه های دارای آبسه
  • عفونت های لوزه ای که زمینه ساز سینوزیت باشد
  • عفونت گوش (رجوع به مقاله عفونت گوش کودکان) و کم شنوایی ناشی از عفونت لوزه ها
  • بزرگی و تورم لوزه ها و اختلال در مجرای تنفسی و گوارشی
  • لوزه هایی که به جهت ابعاد و عفونتهای لوزه ای، کودک را دچار مشکلات فک و دهانی میکند
  • لوزه هایی که فرد را مجبور به تنفس دهانی میکند (در اینجا بدلیل ،عوارض ظاهری که در دراز مدت در فرد ایجاد میکند میبایست فوراً جراحی شود تا راه تنفسی بینی باز شود)
  • عفونت مکرر لوزه و ایجاد تب که بیمار ناچار به مصرف مکرر آنتی بیوتیک باشد

عوارض عدم جراحی لوزه چیست؟

- از عوارض عدم جراحی به موقع لوزه‌ها می‌توان به، ایجاد مقاومت به دارو در بدن اشاره کرد. این مساله موجب میشود، در سنین بالاتر درصورت بروز عفونت در بدن، بدن توان مقابله با بیماری را از دست داده و دارو نیز پاسخگوی این جنگ با بیماری نباشد و در نتیجه احتمال ضعف شدید و حتی مرگ وجود خواهد داشت.
- بروز سینوزیت بدلیل عفونت های مکرر و ترشحات سینوسی, بدلیل عفونت و واکنش به مهاجمین (باکتریها و ویروسها) در بدن
- اختلالات شنوایی و حتی ضعف شنوایی بدلیل عفونتهای مکرر
- اختلال در تنفس از راه بینی بیمار را مجبور به تنفس دهانی میکند که این عمل خصوصاً در کودکان موجب تغییر فرم صورت و فک و دهان خواهد شد. همچنین در پی این تغییران مشکلات بهم ریختگی دندان ها نیز پدید می آید.
- عفونت ناشی از لوزه ها  در کودکان ایجاد تب میکند و در صورت عدم رسیدگی درست و بموقع همین تب میتواند موجب تشنج و آسیب های جدی به کودک شود، اکثر کودکان که دچار این بیماری هستند، از خوردن غذا فرار میکنند و اکثراً بدلیل اختلالات و کلافگی های ناشی از بیماری بد اخلاق و تند خو شده و درصد بسیار زیادی به پیش فعالی‌ دچار میشوند.
- در برخی موارد بدلیل حجم بزرگ لوزه ، احتمال ایجاد سنگ لوزه نیز زیاد میشود که این امر عوارض خاص خود را دارد که در مقاله ی سنگ لوزه و درمان به آن اشاره کرده ایم.



:: برچسب‌ها: جراحی , لوزه ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 11 فروردين 1401 | نظرات ()